Regel je merkregistratie eenvoudig via Firm24

Voorkom de 5 gevaren van ondernemen zonder merkregistratie en laat je goed adviseren door de merkspecialisten van Merk-echt & Brndpwr. Vraag eenvoudig via Firm24 het adviesgesprek aan en wordt voorzien van begrijpelijk advies voor een scherpe prijs.

150.000 ondernemers gingen je voor.
cowboys logo daily paper logo mkbm logo

Adviesgesprek Merkspecialist

Snelheid

24 uur
199
99 excl BTW
Start je aanvraag

Hoe de online aanvraag werkt:

 • Vul online de gegevens in van de aanvraag
 • Verricht de betaling adviesgesprek €99,-
 • Binnen 24 uur contact voor inplannen afspraak

Contact met jurist: 

 • Telefonisch afspraak met merkspecialist 
 • In kaart brengen merkregistratie
 • Onderzoek merknaam

Het resultaat voor jou: 

 • Uitslag merk naamonderzoek
 • Offerte voor merk registratie (Merk-echt of Brndpwr)
 • Verrekening kosten intake met offerte

Online geregeld in 3 stappen

 1. Wij hebben speciaal voor jou een tijdelijke deal onderhandeld met de dienstverleners op ons platform. Via deze speciale Firm24 deal kun jij voor een scherpe prijs jouw opdracht aanvragen.
 2. Start de aanvraag voor jouw keuze. Doorloop het online proces en vul online de informatie in. Op deze manier krijgt de jurist een efficiënt dossier en bespaar jij direct op de kosten.
 3. Jouw aanvraag is goed ontvangen! Via het online dashboard heb je altijd 1 op 1 contact met de jurist. Deze neemt contact met je op voor de vervolgstappen.

Goed nieuws! Je kunt tot wel €1000 merkregistratie subsidie krijgen.

Door gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling kun je een groot deel van de kosten voor het aanvragen van een nieuw merk terugkrijgen. In 2023 kan deze besparing oplopen tot €1.000, wat het extra aantrekkelijk maakt om je merk te laten registreren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Je bent gevestigd in de Europese Unie.
 • Je hebt minder dan 250 werknemers.
 • Je hebt een jaaromzet onder de €50 miljoen.

Houd er rekening mee dat deze subsidie alleen geldt voor nieuwe merkaanvragen. Let op! Het “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” is van toepassing.

Veelgestelde vragen over een merkregistratie

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Het registreren van een naam in het handelsregister is voor veel bedrijven de eerste stap. Twee belangrijke factoren waar je echter rekening mee moet houden:

Enkel een handelsnaam registreren volstaat niet

Heb jij je handelsnaam toegevoegd in de Kamer van Koophandel, dan heb je nog geen enkel vorm van rechten op deze naam. Handelsnaamrechten zijn rechten die namelijk pas worden opgebouwd op het moment dat jij actief handel drijft onder de naam in het commercieel verkeer. Hierbij is belangrijk om te weten dat het in veel gevallen niet mogelijk is om tegen derden in bezwaar te gaan, enkel op basis van je handelsnaamrechten. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een Duitse partij jouw merknaam voert in Duitsland, terwijl jij enkel en alleen actief bent in Nederland. Om deze reden is het van belang dat je je merk registreert, daar waar je actief bent of wil gaan zijn in de toekomst.  

Onderzoek merknaam

Voordat jij een naam vastlegt in het handelsregister dient er een onderzoek in het merkenregister gedaan te worden. Het feit dat een handelsnaam nog niet naar voren komt in de Nederlandse Kamer van Koophandel betekent namelijk niet dat deze naam vrij is. Stel dat een Belgische onderneming een Benelux merkregistratie heeft geregistreerd met de naam die jij voor ogen had te gaan voeren. Dan is deze naam misschien wel vrij in de Nederlandse Kamer van Koophandel, echter is het niet mogelijk om deze merknaam te voeren in de Benelux. Voer je namelijk de merknaam van deze Belgische onderneming, dan maak inbreuk op de Benelux merkrechten van deze partij. Onderzoek dan ook altijd in een vroeg stadium of je merknaam ook vrij is in het merkenregister.

150.000 ondernemers gingen je voor

scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo

Meer weten over merkregistratie?

Dan raden wij deze artikelen aan!

Jouw merk registreren in de Benelux of zelfs wereldwijd? | Dit is wat je moet weten! 

Het merk is een heel waardevol onderdeel van een bedrijf. Jouw merk vertegenwoordigt de financiële waarde van jouw onderneming en vormt daarom een belangrijk deel van de goodwill van jouw onderneming! Het is dus heel belangrijk dat je jouw merk goed beschermt. Dit kan je doen door middel van merkregistratie. In dit artikel lees je de belangrijkste informatie over het registreren van jouw merk.

Lees het artikel verder

Je merknaam registreren in de Benelux of Europa, wat is het verschil?

De meeste Nederlandse ondernemers kiezen voor een Benelux merkregistratie. Dat kan bij het BOIP. Specialisten zoals Firm24 kunnen je begeleiden bij dat proces. Onder omstandigheden kan het nodig zijn om jouw merk in de EU te laten registreren. Een groter gebied en meer bescherming dus per definitie altijd beter?

Lees het artikel verder

Het vastleggen van je handelsnaam en/of merk

Een handelsnaam is niet hetzelfde als een merk en een merk is niet hetzelfde als een handelsnaam. Wel kúnnen een handelsnaam en merk hetzelfde zijn. Je handelsnaam, het woord zegt het eigenlijk al, is de naam waarmee je handelt en naar buiten toe mee optreedt. Je merknaam is de naam voor jouw merk…. Maar wat is nu het verschil?

Lees het artikel verder

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24