Merkregistratie: bescherm je merknaam of logo

  • Optreden tegen derden die inbreuk maken op jouw merk
  • Gebruik het ® of ™ teken en kom professioneel over
  • Word eigenaar van jouw merk

Spaar bv

Waarom je merk vastleggen?

Als jouw bedrijf een merknaam of beeldmerk heeft ontwikkeld dat waardevol is, wil je voorkomen dat concurrenten er mee aan de haal gaan. Dat kan je voorkomen door het te registreren. Vanaf het moment van registratie mag niemand jouw merknaam of beeldmerk gebruiken, behalve jij. Dat is ook commercieel interessant omdat je het merkteken ® kunt voeren en anderen tegen betaling gebruik kan laten maken van jouw merk.

 

  • Registratie en deponering merk
  • Persoonlijk advies merkrechtspecialist
  • Onderzoek onderscheidend merk
  • Inschrijfkosten merkenregister
  • Looptijd 10 jaar

Merkregistratie Benelux

499

Excl. BTW

Merkregistratie

In 3 stappen eenvoudig en snel geregeld

1

Invoeren aanvraag
✓ Lever je merknaam of beeldmerk aan
✓ Wij controleren of het merk voldoende onderscheidend vermogen heeft
✓ Bij akkoord worden de stukken ingediend bij het Benelux Merkenbureau

2

Deponeren merk
✓ Wij dienen de stukken in bij het Benelux Merkenbureau
✓ Het Merkenbureau controleert de aanvraag en publiceert het na goedkeuring
✓ Als de oppositietermijn van 2 maanden is verstreken is het merk van jou!

3

Sterk merk met waarde
✓ Je merk is helemaal veilig gesteld binnen de Benelux
✓ Meer bescherming van je naam als merk en daarnaast heb je professionele uitstraling
✓ Merk verkopen en verhuren

Veelgestelde vragen over merkregistratie

Je merknaam moet “onderscheidend vermogen” hebben. De naam mag niet een beschrijving zijn van wat het product of de dienst inhoudt. Bijvoorbeeld : “Piet Verkerk Appels en Peren” is niet onderscheidend voor een fruithandelaar, maar het woord “Apple” voor een computerfabrikant is dat wel. Hetzelfde geldt voor het beeldmerk. Een appeltje is wel onderscheidend als logo voor een computerfabrikant, niet voor een fruithandelaar.
Je merkrecht registratie geldt als bewijsmiddel tegen latere gebruikers van jouw merk. Na de deponering staat vast dat jij vanaf moment X de rechthebbende tot jouw merk bent. Als iemand hetzelfde merk voert als jij, en niet een eerdere deponering van datzelfde merk kan laten zien, dan kun je met succes een merkrecht zaak aanspannen tegen die partij. Hij zal dan moeten stoppen met het voeren van het merk en jou eventueel ook een schadevergoeding moeten betalen.
Een merknaam (of beeldmerk) is een soort intellectueel eigendom. Er zijn ook andere soorten intellectueel eigendom, zoals bijvoorbeeld auteursrechten of octrooirechten. Een merknaam is dus een vorm van eigendom. Dat zorgt ervoor dat je het makkelijk kan overdragen of licentiëren. De intellectuele eigendom vertegenwoordigt ook een waarde en zal op je balans moeten worden opgenomen.
Een handelsnaam registreer je bij de Kamer van Koophandel als één van de namen waaronder jouw onderneming naar buiten toe treedt. Hier gelden geen merkrecht vereisten voor. Let wel dat je handelsnaam niet teveel op andere handelsnamen mag lijken, omdat je anders verwarring kunt stichten, hetgeen onrechtmatig kan zijn.

Krijg zekerheid, bel gratis met een jurist

Je wilt je bedrijf beschermen of een bepaald risico afdekken. Waarschijnlijk geen dagelijkse kost voor je. Voor ons wel. Daarom helpen we je graag.
We beantwoorden je vragen, we controleren overeenkomsten en doen maatwerk. Je krijgt bij ons altijd direct een specialist aan de lijn. Zo helpen we jou je bedrijf beschermen zodat je zorgeloos kunt ondernemen.

Telefoonnummer: +31 (0)20 30 80 675 Bereikbaar van 9:00 tot 19:00 uur

Digitaal contract opstellen
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]