Meer dan 1000+ BV's opgeheven

Veilig betalen
Voer de gegevens in voor BV opheffen

Wat heb je nodig

Om het proces te starten hebben we devoprichtingsakte van de BV en een kopie van het paspoort van de bestuurder. Wij hebben géén financiële gegevens nodig van de BV

Volg het stappenplan

Wat moet je doen?

Volg het stappenplan op onze website, onderteken de documenten met pen volgens onze instructies en stuur vervolgens alles naar ons terug

Krijg je op maat gemaakte akte

Wat krijg je?

Je ontvangt op maat gemaakte documenten, continu advies tijdens de procedure en een bevestiging van uitschrijving bij de KvK en Belastingdienst

100% niet goed geld terug garantie

Overzicht opheffen BV

Opheffen BV €199

 • ✓ Intake en beoordeling door gespecialiseerd jurist
 • ✓ Opstellen van het aandeelhoudersbesluit
 • ✓ Opstellen van KvK formulieren op maat
 • ✓ Indiening bij het handelsregister van de KvK
 • ✓ Updates van vorderingen
 • ✓ Hulp per chat en telefoon 1e lijn

Stappenplan BV opheffen

Alle stappen die je nodig hebt voor het opheffen van je Besloten Vennootschap

Veelgestelde vragen over BV opheffen

Lees meer

Heb ik financiële informatie nodig voor de opheffing?

Nee, de KvK verlangt geen financiële informatie over de BV voor de opheffing. Je zult het jaar na de opheffing nog wel een verzoek van de KVK krijgen om de laatste jaarcijfers in te dienen, over het gedeelte van het jaar dat de BV heeft bestaan. Tijdens de opheffing speelt dit echter geen rol.

Lees meer

Kan ik de juridische documenten digitaal ondertekenen?

Nee, helaas accepteert de KVK dit niet. Gelieve alle stukken dus met pen te ondertekenen.

Lees meer

Hoe lang duurt het voordat mijn BV is opgeheven?

Een turboliquidatie gaat heel snel. Als je de procedure start op onze site ontvang je diezelfde dag nog de juridische documenten op maat. Als je deze onmiddellijk ondertekent en terugstuurt is het alleen de vraag hoe lang de post en de KVK doen over de verwerking van de stukken.

Een opheffing vindt altijd plaats per datum van ondertekening. Als u vandaag de stukken ondertekent en instuurt, zal de opheffing altijd per vandaag bij de KvK worden geregistreerd. Als de verwerking onverhoopt 2 weken zou duren, dan maakt dat voor de ophefdatum dus niets uit.

Lees meer

Een BV opheffen met belastingschulden. Kan dat?

Het is gebruikelijk dat de BV op het moment van opheffen nog reguliere, periodieke belastingschulden heeft openstaan ( BTW, loonbelasting, VpB). Na de opheffing van de BV handel je deze schulden gewoon af. Dat doet de bestuurder van de BV die wordt aangesteld als “bewaarder van de boeken” (meestal de DGA). Heb je achterstallige belastingverplichtingen? Dan dien je eerst in overleg te treden met de Belastingdienst over deze schuld voordat je tot opheffing overgaat.

Lees meer

Een BV opheffen met nog schulden aan handelscrediteuren. Kan dat?

Dat kan, maar het is aan jouzelf om te beoordelen of dat verstandig is. Een crediteur die jaren niks laat horen heeft nog steeds een rechtsgeldige vordering. Deze schuld kan na opheffing van de BV gewoon naar de bestuurder in privé worden doorgeschoven. En daar zit je niet op te wachten. Het is verstandig om met deze crediteur in overleg te treden en een akkoord te bereiken over de aflossing van deze geldschuld voordat je de opheffing start. Het kan natuurlijk ook zijn dat een vriend, familielid of jijzelf crediteur bent van de BV. In dat geval kan je de schuld eenvoudig kwijtschelden en de BV opheffing starten.

Lees meer

Een BV opheffen met geld op de balans. Kan dat?

Ja dat kan. De opheffing van de BV gebeurt door ondertekening van een aandeelhoudersbesluit. In dit aandeelhoudersbesluit wordt ook besloten dat eventuele tegoeden aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. Dit gebeurt doorgaans als dividend. Je verricht deze laatste betaling vanaf de zakelijke rekening met als kenmerk “dividenduitkering”. Je dient hier dan dividendbelasting over af te dragen. Heb je een Spaar BV ? In dat geval keer je het vrijgekomen nominale aandelenkapitaal geheel terug uit naar jezelf als aandeelhouder, met als kenmerk “terugstorting nominaal aandelenkapitaal BV X”. Over deze uitkering hoef je geen dividendbelasting te betalen.

Lees meer

Een BV opheffen met een achterstallige boekhouding (jaarcijfers jaren niet ingediend). Kan dat?

Ja dat kan! Neem even contact met ons op via legal@firm24.com om de mogelijkheden te bespreken. Wij zetten dan een traject in waarbij een boekhouder de achterstallige administratie afwerkt, zodat we de opheffing kunnen inzetten. Op deze wijze voorkom je dat je boetes en of aansprakelijkheden aan je broek krijgt als bestuurder.

Lees meer

Ik wil de BV opheffen maar heb een conflict met mijn medeaandeelhouder(s). Kan dat?

Voor de opheffing van de BV is (doorgaans) een normale meerderheid van stemmen nodig in de vergadering van aandeelhouders (50% + 1 stem). Als je met zijn tweeën bent kun jijzelf nooit die meerderheid verkrijgen. Zijn jullie met zijn drieën en is het 2 tegen 3? Dan zou het eventueel mogelijk zijn om dit te doen, maar wij raden sterk af om simpelweg “de stekker eruit trekken”. Wij raden aan om dit soort conflictscenario’s goed te laten begeleiden door een jurist of advocaat om te voorkomen dat aansprakelijkheden ontstaan. Neem in dit soort scenario’s altijd even contact met ons op.

Lees meer

Wat zijn de kosten van een BV opheffen?

Via Firm24 kost de opheffing van een BV €199,-. Daar zit bij inbegrepen: het aandeelhoudersbesluit tot opheffing, de notificatie aan de Kamer van Koophandel en een bericht aan de Belastingdienst dat de BV is opgehouden te bestaan. Dit betekent dat je in de toekomst niet meer wordt “lastig gevallen” met verzoeken voor belastingaangiftes of de deponering van jaarrekening.

Lees meer

Wat is de rol van te notaris bij een BV opheffing?

Geen. Voor het online oprichten van een BV is een notaris nodig. Voor het opheffen niet. Een notaris kan dit wel voor je verzorgen, maar deze zal dat over het algemeen tegen een hoger tarief doen dan een regulier juridisch adviseur.

Lees meer

Houden mijn administratieve lasten meteen op na de BV opheffing?

De BV moet namelijk belasting afdragen en een jaarrekening indienen over de periode vóór de opheffing. En dat vindt in de praktijk altijd plaats na de BV opheffing. Zorg er dus voor dat je een reservering (BTW, VPB) gereed houdt voor de aanslag die volgt. Dit is een “baat” op je balans, maar die valt weg tegen de schuld aan de Belastingdienst. Het staat de opheffing dus niet in de weg. Zorg er ook voor dat je eindjaarrekening gereed is voor indiening bij de Kamer van Koophandel. Hef je een kleine BV op en heb je nooit een boekhouder gehad? Wij kunnen je helpen met de afronding van jouw boekhouding.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support