Gemakkelijk online je BV opheffen

 • 100% zeker van je zaak door onze experts
 • Ontvang binnen een halve dag alle juridische documenten op maat
 • Snel & veilig je BV opheffen

Snel je BV opheffen door turboliquidatie

Snel een BV opheffen kan met behulp van een turboliquidatie. Dit is in veel gevallen een eenvoudige en goedkope wijze om een BV te beëindigen. Lees hieronder meer.

Wat heb je nodig?

 • De oprichtingsakte van de BV
 • Kopie paspoort van de bestuurder
 • Wij hebben géén financiële gegevens nodig van de BV

Wat moet je doen?

 • Volg het stappenplan op onze website
 • Onderteken de documenten met pen volgens onze instructies
 • Stuur alles naar ons terug

Wat krijg je?

 • Op maat gemaakte documenten
 • Continu advies tijdens de procedure
 • Bevestiging van uitschrijving bij KvK en Belastingdienst

100% niet goed geld terug garantie

Overzicht kosten opheffen BV

Wat krijg je allemaal voor het bedrag van €199?
 • Opstellen van het aandeelhoudersbesluit op maat
 • Opstellen van KvK formulieren op maat
 • Indiening bij het handelsregister van de KvK
 • Updates van vorderingen
 • Juridisch advies
 • Hulp per chat en telefoon 1e lijn

Opheffen BV of Turboliquidatie BV

Stappenplan BV opheffen

Alle stappen die je nodig hebt voor het opheffen van je Besloten Vennootschap

Veelgestelde vragen over BV opheffen

Nee, de KvK verlangt geen financiële informatie over de BV voor de opheffing. Je zult het jaar na de opheffing nog wel een verzoek van de KVK krijgen om de laatste jaarcijfers in te dienen, over het gedeelte van het jaar dat de BV heeft bestaan. Tijdens de opheffing speelt dit echter geen rol.
Nee, helaas accepteert de KVK dit niet. Gelieve alle stukken dus met pen te ondertekenen.

Een turboliquidatie gaat heel snel. Als je de procedure start op onze site ontvang je diezelfde dag nog de juridische documenten op maat. Als je deze onmiddellijk ondertekent en terugstuurt is het alleen de vraag hoe lang de post en de KVK doen over de verwerking van de stukken.
Een opheffing vindt altijd plaats per datum van ondertekening. Als u vandaag de stukken ondertekent en instuurt, zal de opheffing altijd per vandaag bij de KvK worden geregistreerd. Als de verwerking onverhoopt 2 weken zou duren, dan maakt dat voor de ophefdatum dus niets uit.

Het is gebruikelijk dat de BV op het moment van opheffen nog reguliere, periodieke belastingschulden heeft openstaan ( BTW, loonbelasting, VpB). Na de opheffing van de BV handel je deze schulden gewoon af. Dat doet de bestuurder van de BV die wordt aangesteld als “bewaarder van de boeken” (meestal de DGA). Heb je achterstallige belastingverplichtingen? Dan dien je eerst in overleg te treden met de Belastingdienst over deze schuld voordat je tot opheffing overgaat.
Dat kan, maar het is aan jouzelf om te beoordelen of dat verstandig is. Een crediteur die jaren niks laat horen heeft nog steeds een rechtsgeldige vordering. Deze schuld kan na opheffing van de BV gewoon naar de bestuurder in privé worden doorgeschoven. En daar zit je niet op te wachten. Het is verstandig om met deze crediteur in overleg te treden en een akkoord te bereiken over de aflossing van deze geldschuld voordat je de opheffing start. Het kan natuurlijk ook zijn dat een vriend, familielid of jijzelf crediteur bent van de BV. In dat geval kan je de schuld eenvoudig kwijtschelden en de BV opheffing starten.
Ja dat kan. De opheffing van de BV gebeurt door ondertekening van een aandeelhoudersbesluit. In dit aandeelhoudersbesluit wordt ook besloten dat eventuele tegoeden aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. Dit gebeurt doorgaans als dividend. Je verricht deze laatste betaling vanaf de zakelijke rekening met als kenmerk “dividenduitkering”. Je dient hier dan dividendbelasting over af te dragen. Heb je een Spaar BV ? In dat geval keer je het vrijgekomen nominale aandelenkapitaal geheel terug uit naar jezelf als aandeelhouder, met als kenmerk “terugstorting nominaal aandelenkapitaal BV X”. Over deze uitkering hoef je geen dividendbelasting te betalen.
Ja dat kan! Neem even contact met ons op via legal@firm24.com om de mogelijkheden te bespreken. Wij zetten dan een traject in waarbij een boekhouder de achterstallige administratie afwerkt, zodat we de opheffing kunnen inzetten. Op deze wijze voorkom je dat je boetes en of aansprakelijkheden aan je broek krijgt als bestuurder.
Voor de opheffing van de BV is (doorgaans) een normale meerderheid van stemmen nodig in de vergadering van aandeelhouders (50% + 1 stem). Als je met zijn tweeën bent kun jijzelf nooit die meerderheid verkrijgen. Zijn jullie met zijn drieën en is het 2 tegen 3? Dan zou het eventueel mogelijk zijn om dit te doen, maar wij raden sterk af om simpelweg “de stekker eruit trekken”.  Wij raden aan om dit soort conflictscenario’s goed te laten begeleiden door een jurist of advocaat om te voorkomen dat aansprakelijkheden ontstaan. Neem in dit soort scenario’s altijd even contact met ons op.

Via Firm24 kost de opheffing van een BV €199,-. Daar zit bij inbegrepen: het aandeelhoudersbesluit tot opheffing, de notificatie aan de Kamer van Koophandel en een bericht aan de Belastingdienst dat de BV is opgehouden te bestaan. Dit betekent dat je in de toekomst niet meer wordt “lastig gevallen” met verzoeken voor belastingaangiftes of de deponering van jaarrekening.

Geen. Voor het online oprichten van een BV is een notaris nodig. Voor het opheffen niet. Een notaris kan dit wel voor je verzorgen, maar deze zal dat over het algemeen tegen een hoger tarief doen dan een regulier juridisch adviseur.
De BV moet namelijk belasting afdragen en een jaarrekening indienen over de periode vóór de opheffing. En dat vindt in de praktijk altijd plaats na de BV opheffing. Zorg er dus voor dat je een reservering (BTW, VPB) gereed houdt voor de aanslag die volgt. Dit is een “baat” op je balans, maar die valt weg tegen de schuld aan de Belastingdienst. Het staat de opheffing dus niet in de weg. Zorg er ook voor dat je eindjaarrekening gereed is voor indiening bij de Kamer van Koophandel. Hef je een kleine BV op en heb je nooit een boekhouder gehad? Wij kunnen je helpen met de afronding van jouw boekhouding.
Het risico loopt u als bestuurder. Het besluit tot ontbinding wordt genomen door de aandeelhouders maar de ontbinding wordt ingeschreven door het bestuur. Daarnaast is het bestuur verantwoordelijk voor de financiën van de BV. Als er na opheffing blijkt dat er een schuldeiser niet betaald is dan kan hij het faillissement van de BV aanvragen. Als financieel mismanagement blijkt dan kan persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder volgen. Zo kan het zijn dat dividend ten onrechte is uitgekeerd aan aandeelhouders, terwijl daar schuldeisers mee betaald hadden moeten worden. Zorg er dus voor dat alle (externe) schuldeisers zijn afbetaald voordat u tot opheffing over gaat. En een persoonlijke holding is altijd een goede bescherming tegen bestuursaansprakelijkheid.
De letter van de wet verbiedt geen schulden bij een turboliquidatie, maar het is voor jou als bestuurder wel erg belangrijk om daar voor op te passen. Een turboliquidatie is dus vooral geschikt voor een BV waar weinig mee is gedaan. Bijvoorbeeld een tussen of top-holding, een in onbruik geraakte pensioen- of spaar BV. Als je tientallen jaren een handelsonderneming hebt gehad met internationale contracten en sluimerende aansprakelijkheden, kies dan voor de reguliere opheffing met een advertentie in de krant. Een turboliquidatie is te risicovol vanwege de mogelijkheid op (verborgen) schulden.
Volgens de wet kan een BV niet ophouden te bestaan zolang er baten zijn. Je moet dus zorgen dat je alle baten op je balans aan jezelf uitkeert bij de ontbinding. Dat geldt ook voor je nominale aandelenkapitaal. Aangezien de aandelen bij ontbinding ophouden te bestaan, komt de nominale waarde daarvan ook vrij te vallen. Heb je nog een ouderwetse BV met een nominaal aandelenkapitaal van € 18.000? Geen probleem. Je kunt het gehele bedrag belastingvrij aan jezelf terug uitkeren bij de ontbinding van de BV
Nee, deze wordt alleen geheven over het verschil tussen de slotuitkering en de verkrijgingsprijs van de aandelen. De slotuitkering is de terugstorting van het nominale aandelenkapitaal en de verkrijgingsprijs is het bedrag dat je bij oprichting stortte op de aandelen: allebei € 18.000. Per saldo wordt er dus dividendbelasting geheven over € 0,-.

20.000 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Vragen over turboliquidatie? Het antwoord vind je hier.

Hieronder vind je een paar vragen over turboliquidatie. Wil je meer weten? Klik dan door.

turboliquidatie bv opheffen

BV opheffen? Waarom zou je?

Je begon ooit met ondernemen in een BV. Maar om verschillende redenen kun je besluiten om ermee te stoppen. Bijvoorbeeld pensioen of omdat je een andere rechtsvorm overweegt. Wil je weten hoe dit werkt?

turbo liquidatie

Wanneer is een turboliquidatie een optie?

Ben je inmiddels overtuigd dat het opheffen van je BV voor jou noodzakelijk is? Klik dan op de link hieronder. Daar leggen we uit hoe de liquidatie van een BV werkt. Om een BV op te heffen zijn er feitelijk 2 stappen nodig.

Stappenplan BV opheffen >>

Hoe hef ik mijn BV op?

Het opheffen van een BV kan met een gewone -of turboliquidatie. Los van het opheffen van je BV bestaat er ook nog zoiets als het verkopen van je BV of een faillissement. Hier lees je meer over de verschillende vormen.

Lees meer over opheffen stamrecht BV >>

Neem contact met ons op

Burgerweeshuispad 201
(Gebouw 200, 3e etage)
1076 GR Amsterdam
Parkeren (betaald): Sporthallen Zuid

Telefonisch bereikbaar
 • Werkdagen van 9:00 tot 19:00
 • Vrijdagen van 9:00 tot 17:00
 • Weekend neem contact op per mail

Telefoonnummer: +31 (0)20 30 80 675
Email: support@firm24.comBereikbaar op de chat
 • Werkdagen van 9:00 tot 22:00
 • Vrijdagen van 9:00 tot 17:00
 • Weekend van 10:00 tot 17:00


Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]