Contactformulier

Er ging iets fout...

Kennisbank

Alles informatie die je nodig hebt voor het oprichten van een onderneming, het opstellen van contracten of ander juridisch maatwerk.

Blog

Vragen over boekhouding, contracten of oprichten? Bekijk onze blog.

Vestigingen

Bekijk ons notarissen netwerk.

De meeste klanten wilden weten...

plus

Moet ik nog naar een notaris als ik bij jullie een BV opricht?

Je zult eenmalig langs de notaris moeten gaan om een volmacht voor de oprichting van de BV te tekenen. Wij hebben een heel netwerk van aangesloten notarissen door heel Nederland. Op onze website vind je een pagina met al onze vestigingen.

plus

Hoe lang duurt het voordat mijn BV is opgericht?

Het oprichten van een BV duurt 3-5 werkdagen. Nadat je de BV online hebt ingevoerd, dienen er nog wat stappen genomen te worden. Deze stappen zijn snel te doorlopen en zonder bijzonderheden heeft u de BV binnen 5 werkdagen.

plus

Wat heb je nodig voor een BV oprichting?

Ten eerste dien je alle gegevens van de BV in te vullen, denk hierbij aan BV naam, vestigingsadres en aandeelhouders. Geen zorgen wij helpen je bij elke stap. Daarna is het een kwestie van langsgaan bij de notaris met een geldig ID dat je hebt opgegeven in de procedure. Indien de BV gevestigd wordt op een ander adres dan het privé adres, dan vragen we je ook om een huurovereenkomst.

plus

Moet ik altijd een DGA salaris aan mezelf betalen?

De grootste zorg die er vaak is, is dat je als DGA hoort dat je jezelf €45.000 moet uitkeren, terwijl er niet verwacht wordt dat dat verdiend gaat worden. Deze zorg kunnen we meteen wegnemen, aangezien je jezelf nog niets kan uitkeren als het er niet is.

Het DGA-loon van €45.000 die de belastingdienst als minimum aangeeft is niet verplicht. Het minimum DGA salaris is slechts een fictie. De regels omtrent het minimum DGA salaris zijn in het leven geroepen door de belastingdienst om ervoor te zorgen dat niet eerst dividend wordt uitgekeerd voordat er eerst tenminste €45.000 aan loon is uitgekeerd. Dividend is voornamelijk veel lager belast dan salaris.

Dus als je bedrijf nog nauwelijks of zelfs helemaal geen winst maakt hoef je niet of nauwelijks DGA salaris uit te keren. Je groeit gewoon mee met je bedrijf.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan klaar voor je.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

  • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
  • Ma-Do: 09:00 - 19:00
  • Vrijdag: 09:00 - 17:00
  • chat Chat met een rechtspecialist
  • Werkdagen: 09:00 - 22:00
  • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support