In 2012 werd in Nederland de Wet vereenvoudiging en flexibilisering BV-recht ingevoerd. Door deze wet werd het eenvoudiger gemaakt om een BV op te richten omdat het voorheen vereiste minimum startkapitaal van €18.000,- kwam te vervallen.

Voor veel ondernemers betekende deze wet niet meteen de “vereenvoudiging” die ze hadden gehoopt. Er was nog steeds een notaris nodig om een BV op te richten en die hanteerde nog steeds ouderwetse tarieven. In 2013 besloten Rick en Martijn (beiden ex-PWC) om die “vereenvoudiging” eindelijk vorm te geven. Het resultaat was Firm24: een platform waar ondernemers terecht kunnen voor de oprichting van hun BV en alles wat daarbij komt kijken.

Anno 2018 wordt meer dan één op de tien BV’s in Nederland opgericht via ons platform. We weten dus het een en ander over het opstarten en succesvol maken van een bedrijf. We helpen je graag op weg met onze opgedane kennis en ervaring.

team collage

VISIE & MISSIE

Ondernemen, zelf een idee uitwerken van flipover tot paycheck: het mooiste dat er is. Daar weten wij alles van. Maar wij kennen ook de keerzijde van de medaille: de adviseur die je met “U” aanspreekt, je naam verkeerd spelt en je op pad stuurt met onbegrijpelijk advies … en een torenhoge factuur stuurt.

Wij regelen al het lastige papierwerk, durven kordaat te adviseren en leggen in simpele taal uit, zodat jij je kunt richten op ondernemen. Ons doel is om de ondernemer zo veel mogelijk te enablen, zo ver mogelijk weg te houden van onnodig papierwerk, en hem bij te staan in de gehele levenscyclus van zijn BV.

Ondernemen doe je met een team

Ondernemen doe je niet alleen. Dat doe je met een team. Met goede en gedreven mensen maken wij iedere dag het verschil. Daarom vinden wij een goede werkomgeving belangrijk. Hard werken, veel leren, mooie nieuwe dingen maken, professioneel met elkaar omgaan, maar ook goede koffie, een eigen bar, gezellig met elkaar lunchen en af en toe een potje pool of tafelvoetbal horen daar wat ons betreft bij.

Rick Schmitz
Rick Schmitz
Founder & CEO
Rick heeft een achtergrond als Tax Lawyer bij zowel Deloitte als PwC. Rick kenmerkt zich door zijn no-nonsense mentaliteit en hiermee inspireert en dirigeert hij alle werknemers binnen Firm24. Rick focust zich vooral op het aanboren van nieuwe markten en het opzetten van nieuwe diensten voor Firm24.
Martijn Migchelsen
Martijn Migchelsen
Founder & CFO
Na jaren bij PWC gewerkt te hebben besloot Martijn, samen met Rick, Firm24 op te richten. Als founder controleert hij alle dagelijkse bezigheden en stuurt de teams aan waar nodig is. Martijn is nauw betrokken bij het proces van innovatie voor alle diensten en producten van Firm24.
Sven Stam
Sven Stam
CTO
Sven is een developer van het eerste uur. Hij heeft een achtergrond in Kunstmatige Intelligentie en leidt het developer team bij Firm24. Als teamleider is hij verantwoordelijk voor alles wat met techniek en software te maken heeft en stuurt hij alle development activiteiten aan.
Diederick Cardon
Diederick Cardon
Hoofd juridische zaken
Diederick is het juridische geweten van Firm24. Hij heeft een verleden als advocaat en alle legal zaken gaan via hem, van nieuwe juridische producten tot samenwerkingen met partners.
Rick Ros
Rick Ros
Sales
Rick is verantwoordelijk voor de sales binnen Firm24. Hij onderhoudt alle contacten met nieuwe klanten en bedrijven en is altijd op zoek naar nieuwe kansen. Deze ras Hagenees heeft een voorliefde voor alles wat met voetbal te maken heeft en is altijd te porren voor een dolletje.
Martijn Broersma
Martijn Broersma
Hoofd Firm24 Professional
Martijn is begonnen als jurist bij Firm24 en richt zich tegenwoordig op het automatiseren van complexe legale structuren om het aanbod van Firm24 te blijven uitbreiden en optimaliseren. Als COO is hij verder verantwoordelijk voor het lanceren van nieuwe producten en diensten.
Maurits Wismeijer
Maurits Wismeijer
Technisch adviseur
Maurits houdt zich op dagelijkse basis vooral bezig met het helpen van klanten met al hun problemen rondom systeemintegraties en andere zaken. Hij heeft bij Firm24 zijn scriptie geschreven over over de juridische houdbaarheid van een live contract. Dit is een van de technologieën die binnen Firm24 worden toegepast.

Support

Coen Santhagens
Coen
Hoofd Support
Coen begeleidt het support team op dagelijkse basis. Als eindverantwoordelijke maakt hij de planning, pakt moeilijke casussen op en springt bij waar nodig is. Ook geeft Coen advies over de inhoud van de website zodat alle informatie correct is en correspondeert met de diensten van Firm24
Michael Nieveld
Michael Nieveld
Jurist
Michael weet alles over het oprichten van een BV. Inmiddels heeft hij duizenden mensen geholpen met het oprichten van een BV. Michael is ook het gezicht van Firm24 in onze video’s en schrijft blogs voor op de website. Deze enthousiaste man krijgt het altijd voor elkaar om een grote glimlach te toveren op het gezicht van nieuwe klanten, of zijn collega’s!
Lisa Kate Palmer
Lisa Kate Palmer
Juriste
Lisa is jurist bij Firm24 en adviseert over verschillende juridische vraagstukken. Zij studeert Straf- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zodoende affiniteit met vele juridische onderwerpen, waarbij ze nooit de ondernemende kant van het verhaal zal vergeten.
Mies Rijperman
Mies Rijperman
Juriste
Als er iemand een hart voor de zaak heeft dan is Mies dat wel. Vers afgestudeerd van twee bachelors zal ze haar kennis (nog meer) verbreden door de master Commerciële Rechtspraktijk in Amsterdam te starten. Op de support afdeling weet ze altijd wel een grapje te maken hier en daar. Ook is ze nie vies van een feessie.
Vicky Sassen
Vicky
Juriste
Vicky komt elke dag met een glimlach binnen en weet met wat fijne deuntjes en een goed humeur de sfeer op de supportafdeling op peil te houden. Daarnaast kan zij natuurlijk alle kneepjes van het vak haarfijn uitleggen nadat zij haar master in Commerciële Rechtspraktijk heeft afgerond.
Roderick Schuller
Roderick Schuller
Fiscalist
Roderick is fiscalist bij Firm24 en adviseert onder andere bij het opzetten van de juiste structuur voor je onderneming. Daarnaast houdt hij zich bezig met aandelenoverdrachten, -fusies, statutenwijzigingen en begeleidt hij het proces van de omzetting van een onderneming naar de BV.
Isa Branco
Isa Branco
Juriste
Isa volgt momenteel de master ‘International and European Tax Law’ aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Firm24 zorgt ze ervoor dat alle klanten snel en behulpzaam worden geholpen. Naast haar werk bij Firm24 volgt ze het ‘Belasting Excellentieprogramma’ bij Porta Adriani.
Isidoor Maljers
Isidoor Maljers
Jurist
Isidoor is jurist en heeft zich recent aangesloten bij het Firm24 team. Hij denkt graag mee met ondernemers over de juridische hordes die zij tegenkomen bij het oprichten van hun BV. Door zijn studie economie naast rechten aan de Erasmus universiteit heeft hij ook commercieel inzicht en begrijpt hij de vraagstukken waar ondernemers dagelijks mee zitten.
Sam Vermeeren
Sam Vermeeren
Fiscalist
Sam is fiscalist bij Firm24 en adviseert klanten over een breed scala aan fiscale vragen. Hij studeert Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sam is zelf ook actief als ondernemer: zo heeft hij meegeholpen aan de oprichting van ‘stichting rechtshulp Rotterdam’ en heeft hij een bedrijf in textiel bedrukkingen.
Paola Stultjens
Paola Stultjens
Juriste
Paola is juriste en werkt sinds kort bij Firm24. Ze heeft met veel plezier een minor Fiscaal Recht gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en rondt dit jaar haar bachelor af. Daarna begint ze aan de master Internationaal en Europees Belastingrecht om zich verder te specialiseren.
Sjoerd Staal
Sjoerd Staal
Jurist
Sjoerd is een nieuwe kracht binnen het Firm24 team en altijd bereid mee te denken met klanten. Hij vindt het leuk om mensen te helpen en probeert ieder contact tot een vrolijk einde te brengen. Met zijn behaalde Bachelor aan de Universiteit Utrecht op zak is het nu tijd voor een Master.
Gijs de Groot
Gijs de Groot
Jurist
Gijs is jurist bij Firm24 en adviseert op dagelijkse basis ondernemers bij het opzetten van een structuur. Daarnaast is hij de schakel tussen de notaris en de cliënt en zorgt hij voor een goed verloop van uw oprichting. Gijs studeert momenteel Ondernemingsrecht aan de Vrije Universiteit en heeft hierdoor een antwoord op vele juridische- en fiscale vraagstukken.
Xander Stubenrouch
Xander Stubenrouch
Fiscalist
Xander rond dit jaar zijn master Fiscaal Recht in Rotterdam af en gaat volgend jaar beginnen aan zijn master Ondernemingsrecht. Hij kan beginnende ondernemers haarfijn en rustig lastige vraagstukken uitleggen. Binnen kantoor is hij wat minder rustig. Altijd gezellig en in voor een geintje inclusief slappe lach, wat soms resulteert in het omstoten van zijn koffie. Gelukkig altijd over zijn eigen laptop!

Marketing

Folkert Brokking
Folkert Brokking
All-round Marketeer
Folkert zorgt ervoor dat de “look and feel” van website optimaal is en is constant bezig met het verbeteren van de website op front-end niveau. Folkert heeft ook een achtergrond in design en zorgt ervoor dat alle templates en afbeeldingen er mooi uitzien.
Stefan Jansen
Stefan Jansen
Online Marketeer
Stefan houdt zich bezig met alles wat met marketing te maken heeft naast zijn studie Commerciële Economie. Stefan houdt van ondernemen en is zelfs al op reis geweest naar Silicon Valley. Bij Firm24 helpt hij het marketing team met het uitvoeren van de dagelijkse taken.
Thijs Holthuijsen
Thijs van Holthuijsen
Online Marketeer
Thijs werkt bij Firm24 op de marketing afdeling. Hij specialiseert zich in marketing automation en optimalisatie. Ook helpt Thijs bij het produceren van video content voor op de website. Als hij niet op kantoor zit is hij aan het surfen.

Development

Moesjarraf Jahangier
Moesjarraf Jahangier
Senior Backend
Moesjarraf werkt in het development team als back-end developer voor Firm24. Samen met Sven leidt hij alle dagelijkse processen op back-end niveau en implementeert alle nieuwe processen en funnels die vanuit Firm24 bij de developers terecht komen.
Sarfaraaz Jahangier
Sarfaraaz Jahangier
Senior Full-stack Developer
Sarf regelt alle dagelijkse zaken voor Firm24/Online Flex op het gebied van development. Hij is betrokken bij alle belangrijke beslissingen die moeten worden genomen wat betreft de site. Als hij niet achter zijn computer zit is Sarf in de sportschool te vinden!
Yevhen Horbachov
Yevhen Horbachov
Lead Frontend Developer
Yevhen heeft meer dan 15 jaar ervaring als front-end developer. Samen met Sarf zorgt hij ervoor dat alle bugs en errors opgelost worden zodat de site zo goed mogelijk loopt. Yevhen is een fervent basketballer en heeft hiervoor het front-end team bij de European Patent Office geleid.
Mitchel Kerckhaert
Mitchel Kerckhaert
All-round Developer
Mitch is onze krachtpatser achter de laptop, als developer kan hij uit de voeten op zowel front-end als back-end niveau. Mitchel is ooit begonnen als werkstudent bij Firm24 maar werkt nu fulltime bij het bedrijf. Fun fact: Mitchel heeft meegedaan aan het NK Rubik’s Cubes oplossen, zijn record is 12 seconden.
Jurre Wolsink
Jurre Wolsink
All-round Developer
Jurre is aan het begin van zijn studie bij Firm24 terecht gekomen en werkt na 4 jaar nog steeds met plezier bij ons. Als werkstudent pakt Jurre alle projecten op waar de full-time developers niet aan toe komen. Jurre helpt ook mee aan het bouwen van systemen voor de marketing afdeling.
Sietse Vagevuur
Sietse Vagevuur
Data Analyst
Sietse helpt Firm24 met het analyseren van de data van onze klanten. Sietse studeert Marketing Analytics en werkt bij ons op kantoor als werkstudent. Samen met het development team produceert hij kwantitatieve inzichten voor de producten en diensten van Firm24.

Firm24 is altijd opzoek naar leuke, gedreven en enthousiaste collega’s.
Bekijk of er een geschikte vacature voor je tussen staat.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

  • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
  • Ma-Do: 09:00 - 19:00
  • Vrijdag: 09:00 - 17:00
  • chat Chat met een rechtspecialist
  • Werkdagen: 09:00 - 22:00
  • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support