BV oprichten vanaf €245

 

  • Gratis begeleiding door ervaren fiscalisten
  • 100% juridisch correct
  • Vaste prijs, geen verrassingen

Meer dan 20.000 BV's opgericht
|
9.6 uit 444 klantenbeoordelingen
|
Veilig betalen

Oprichten bij Firm24

Snel en eenvoudig een BV oprichten? Firm24 kan de oprichting van jouw BV in 7 dagen of 5 dagen of zelfs met een spoed oprichting binnen 24 uur realiseren, afhankelijk van je urgentie. In het proces ontvang je altijd gratis advies van onze fiscalisten of juristen. Wij hanteren de meest efficiënte manier om een BV op te richten, omdat je zelf je gegevens in slechts 10 minuten aanlevert! Binnen 3 stappen heb jij de (gratis) concept-akte.

BV oprichten

BV oprichten

De BV is een van de meest gekozen rechtsvormen omdat de winst lager is belast en je privé niet aansprakelijk bent.

Snel en eenvoudig BV starten

Snel en eenvoudig

Snel en gemakkelijk, vaste kosten voor het oprichten van de BV en geen verrassingen. Daarnaast schakelen wij snel met een notaris.

Juridisch correct

Juridisch correct

Wij regelen al het lastige papierwerk en leggen in simpele taal uit, zodat jij je kunt richten op ondernemen.

Overzicht kosten BV oprichten

Rechtsvorm: BV

standaard
BV oprichten

in 7 dagen

€ 300
Alle notariële kosten inbegrepen
Uittreksel KvK *
Begeleiding van fiscalisten
add-ons
Extra korting op uw BV i.c.m DGA salaris!
Verlaging DGA salaris.

Incl. één jaar salarisadministratie

Als DGA keer je jezelf een loon uit. Wij doen de loonaangifte voor je bij de belastingdienst en verstrekken je loonstroken. Liever minder salaris? Verzoek dan middels een modelbrief om verlaging DGA-salaris.
€ 200
contractpakket
Een aandeelhouder
75
Meerdere aandeelhouders
125
* Inclusief uittreksel KvK à €12, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50 (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV oprichten?

In 3 stappen eenvoudig en snel geregeld

Laat eenvoudig de conceptakte opmaken

Vul alle BV gegevens in en betaal in de laatste stap. Bij Firm24 is dat een vaste prijs. De rest doen wij.

Legaliseer bij een notaris

Je ontvangt alle documenten digitaal en 100% juridisch correct. Legaliseer op ons kantoor of bij een notaris in de buurt.

Ontvang de oprichtingsakte

Je ontvangt de officiële akte digitaal en een KvK uittreksel. Je BV is opgericht.

Veelgestelde vragen over BV oprichten

Zowel de kosten van de notaris, als het uittreksel van de KvK zitten in onze prijs inbegrepen.
Na inschrijving bij de KvK zal ook de belastingdienst de registratie verwerken. Je ontvangt ongeveer 2 weken na oprichting het BTW-nummer van de belastingdienst. Dit wordt gestuurd naar het vestigingsadres.
Door verscherpte maatregelen van notarissen dient het vestigingsadres overeen te komen met het adres waar jij of één van de andere aandeelhouders of bestuurders staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit komt omdat hier veel mee wordt gefraudeerd. Indien je toch op een ander adres wil vestigen, let dan op het volgende:

Voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (hierna: KvK) dient de notaris in dat geval te beschikken over een geldige huurovereenkomst. Let op dat de overeenkomst wordt aangegaan door de rechtmatige verhuurder en gehuurd dient te worden door de BV (i.o.).

Wij raden aan om eerst te vestigen op het privéadres. Direct na oprichting kan het vestigingsadres gratis en eenvoudig  gewijzigd worden via de website van de Kamer van Koophandel.

Ja je kan gewoon een BV oprichten ook al woon je zelf niet in Nederland. Omdat je dan niet in de Basisregistratie personen (BRP) staat zal je wel een officieel afschrift moeten aanleveren waaruit jouw woonadres blijkt. In sommige gevallen kan dit een recent uittreksel uit het lokale Basisregister zijn. Ook zal de BV een Nederlands adres moeten hebben met een geldige huurovereenkomst. Waar je op moet letten is dat de belastingdienst de BV ook als onderneming ziet. Dit is vereist om een btw-nummer te krijgen en zonder btw-nummer kan je niet deelnemen aan het economisch verkeer.

Om als ondernemer te kwalificeren dien je oa. een Nederlandse rekening te hebben, in Nederland bestuursbesluiten te nemen en dient er omzet via de Nederlandse rekening te lopen.

Het is, kortom, belangrijk dat er sprake is van  zogenaamde “substance”, aanwezigheid van daadwerkelijke zakelijke activiteiten in Nederland.

De grootste zorg die er vaak is, is dat je als DGA hoort dat je jezelf €45.000 moet uitkeren, terwijl er niet verwacht wordt dat dat verdiend gaat worden. Deze zorg kunnen we meteen wegnemen: je hoeft jezelf niets uit te keren als het er niet is.

Het DGA-loon van €45.000 date de belastingdienst als minimum aangeeft is niet verplicht. Het minimum DGA salaris is slechts een vuistregel. De regels omtrent het minimum DGA salaris zijn in het leven geroepen door de belastingdienst om ervoor te zorgen dat niet eerst dividend wordt uitgekeerd voordat er eerst tenminste €45.000 aan loon is uitgekeerd. Dividend is namelijk veel lager belast dan salaris.

Dus als je bedrijf nog nauwelijks of zelfs helemaal geen winst maakt hoef je jezelf niet of nauwelijks DGA salaris uit te keren. Je groeit gewoon mee met je bedrijf.

Je zult eenmalig óf langs Firm24, óf langs de notaris moeten gaan om de volmacht voor de oprichting van de BV te tekenen. Wij hebben een netwerk van aangesloten notarissen door heel Nederland. Op onze website vind je een pagina met alle locaties van deze vestigingen.
Ja, een spoed oprichting is mogelijk. Met onze unieke service, kunnen wij binnen 24 uur je BV oprichten en inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Bij ons kost een spoed oprichting €195. Firm24 heeft al meer dan 4200 spoed oprichtingen gedaan.
Op 1 januari zijn alle notariskantoren gesloten en ook de Kamer van Koophandel. De oprichting van een BV zal daarom niet mogelijk zijn. Op z’n vroegst wordt de oprichting begin januari voltooid. Het is echter ook mogelijk om de BV al in december op te richten met een verlengd eerste boekjaar. Hierdoor hoef je niet over 2018 een jaarekening op te stellen maar kan de maand december worden meegenomen met 2019. Het boekjaar kan je aangeven in de aanvraagprocedure bij de stap na betaling.

Meer weten over de BV?

ZZP of BV?

Als startende ondernemer is een van de eerste keuzes die je moet maken de rechtsvorm. De keuze voor de rechtsvorm is in beginsel gebaseerd op twee factoren, aansprakelijkheid en belastingvoordelen.

Lees meerZo kies je de juiste bedrijfsnaam

Daar sta je dan bij de KvK. De registratie van je bedrijf is hopelijk hét beginpunt van zakelijk succes. Maar je moet wel direct een belangrijk besluit nemen: wat wordt de naam van je bedrijf?

Lees meer

Eenmanszaak naar BV

Veel ondernemers beginnen met een eenmanszaak. Makkelijk, snel en goedkoop dus heel erg begrijpelijk. Wanneer de onderneming beter gaat lopen en gaat groeien is een eenmanszaak vaak niet meer zo goedkoop of verstandig.

Lees meer

20.000 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan klaar voor je.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies. Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.
Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
Ma-Do09:00 - 19:00
Vrijdag09:00 - 17:00
Chat met een ervaren rechtspecialist
Op werkdagen 09:00 - 22:00
In het weekend 12:00 - 17:00
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]