Meer dan 30.000 BV's opgericht
Veilig betalen
BV Oprichten bij Firm24

BV oprichting nu volledig online via Firm24

Je kan bij Firm24 nu 100% online je BV oprichten met de service die je van ons gewend bent.

Ook staat er dagelijks een team van juristen en fiscalisten voor je klaar om je direct te helpen bij jouw vragen. Zodra al jouw vragen zijn beantwoord en alles duidelijk is, kun je eenvoudig online jouw BV oprichten.

Ben je benieuwd naar onze nieuwe online identificatie tool lees dan hier verder. Of wil je tips over wat er komt kijken bij het oprichten van een BV? Lees hier onze tips:

BV oprichten

BV oprichten

De BV is een van de meest gekozen rechtsvormen omdat de winst lager is belast en je privé niet aansprakelijk bent.

Snel oprichten

Snel en eenvoudig

Snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijke service, dat is waar Firm24 voor staat. We hanteren vaste prijzen waardoor je direct weet waar je aan toe bent.

Adviseur

Juridisch correct

Onze adviseurs regelen al het lastige papierwerk en leggen in simpele taal de beste adviezen aan je uit. Hierdoor bespaar je dagen lang zoeken naar antwoorden en kan je blijven focussen op jouw onderneming.

Overzicht kosten BV Oprichten

Welk product past bij jou?

Basis BV

In 10 werkdagen opgericht
349
excl. BTW
 • ✓Begeleiding van fiscalisten Firm24
 • ✓Alle notariele kosten inbegrepen
 • ✓Digitale identificatie
 • ✓Inschrijving KvK + Uittreksel KvK *

Compleet ontzorgd

In 7 werkdagen opgericht
449
excl. BTW
 • ✓ Begeleiding van fiscalisten Firm24
 • ✓ Alle notariële kosten inbegrepen
 • ✓ Digitale identificatie
 • ✓ Inschrijving KvK + Uittreksel KvK *
 • ✓ Korting op persoonlijke holding
 • ✓ 100% garantie op beste service
VS

Andere aanbieders

Voor het vergelijken van prijzen zijn steekproefsgewijs van notarissen de prijzen vergeleken. Hierdoor komen we op de volgende bevindingen:
 • ✓Startend vanaf   € 750,-
 • ✓Geen gratis advies of begeleiding
 • ✓Geen digitale identificatie
 • ✓Geen digitaal aandeelhoudersregister
 • ✓Lange wachttijd en fysieke afspraak

Waarom kies je voor Firm24?

 • ✓Begeleiding van fiscalisten Firm24
 • ✓Alle notariele kosten inbegrepen
 • ✓Digitale identificatie
 • ✓Snelle oprichtingsprocedure

9.3 uit 1327 beoordelingen

check-orange check-orange check-orange check-orange check-orange
Beste online platform

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt).

Nieuw

Nu standaard bij elke oprichting!

Het Digitaal Aandeelhoudersregister

Alleen beschikbaar bij Firm24; het Digitale Aandeelhoudersregister! Alles wat je nodig hebt om zo overzichtelijk mogelijk je BV te runnen vanuit je eigen digitale omgeving. Zie in een oogopslag de huidige stand van zaken en alle mutuaties uit het verleden. En dit alles is standaard inbegrepen bij je oprichting!

 • Aandelenverdeling

  chevron

  Overzichtelijk gemaakt hoe de aandelen binnen de BV zijn verdeeld en wat de meest recente activiteiten zijn.

 • Bestuursoverzicht

  chevron

  De bestuurders van je BV, hun titel omschrijving en de bevoegheden van de desbetreffende personen

 • Concernrelaties

  chevron

  Bekijk de gekozen structuur van je BV. Eenvoudig in een diagram uitgelegd. Verandert je structuur, verandert de diagram mee.

Geïnteresseerd? Start nu met oprichten!

Start direct

BV oprichten?

In 4 stappen eenvoudig en snel geregeld
Stap 1: Start de online aanvraag
1

Start de online aanvraag

 • Vul eenvoudig de gegevens in
 • Vraag hulp waar nodig
Start direct arrow-right-blue
2

Identificatie & ondertekening volmacht

 • Voltooi de digitale identificatie via onze tool
 • Teken online de volmacht en personal data card
Stap 2: Identificatie & ondertekening volmacht
Stap 3: Goedkeuren conceptakte
3

Goedkeuren conceptakte

 • De notaris bespreekt de conceptakte op kantoor of telefonisch afhankelijk van haar keuze.
 • Online goedkeuring van de conceptakte ter bevestiging
4

Je BV is opgericht

 • Ontvang digitaal de oprichtingsakte, aandeelhoudersregister en KvK nummer
 • Registratie bij Kamer van Koophandel en Belastingdienst
 • Alle documenten overzichtelijk op jouw online dashboard
Stap 4: Identificatie & ondertekening volmacht

Veelgestelde vragen over BV oprichten

plus

Wat is de betekenis van B.V.? En waarom heb ik er één nodig?

De afkorting BV staat voor Besloten Vennootschap. De term ‘besloten’ houdt in de praktijk in dat de aandelen niet zomaar kunnen worden overgedragen aan iemand anders. De aandeelhouders zijn een besloten groep en enkel met goedkeuring kan een nieuwe aandeelhouder toe treden.

Één van de belangrijkste redenen voor het oprichten van een BV is het risico op aansprakelijkheid. Bij een eenmanszaak of VOF ben jij niet beschermd tegen claims of een faillissement. Gaat de onderneming failliet dan betekent dit vaak ook een persoonlijk faillissement. Een BV heeft daarentegen rechtspersoonlijkheid (het is als een ware een persoon maar dan enkel op papier). Dat betekent in hoofdregel dat de BV een schadeclaim kan krijgen of failliet kan worden verklaard zonder dat dit direct invloed heeft op jouw financiële situatie.

plus

Mag ik mijn BV vestigen op een ander adres dan mijn privéadres, bijvoorbeeld als ik niet in Nederland woon?

Door verscherpte maatregelen van notarissen dient het vestigingsadres overeen te komen met het adres waar jij of één van de andere aandeelhouders of bestuurders staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit komt omdat hier veel mee wordt gefraudeerd. Indien je toch op een ander adres wil vestigen, let dan op het volgende: Voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (hierna: KvK) dient de notaris in dat geval te beschikken over een geldige huurovereenkomst. Let op dat de overeenkomst wordt aangegaan door de rechtmatige verhuurder en gehuurd dient te worden door de BV (i.o.).

Wij raden aan om eerst te vestigen op het privéadres. Direct na oprichting kan het vestigingsadres gratis en eenvoudig gewijzigd worden via de website van de Kamer van Koophandel.

Wanneer je niet in Nederland woont kun je wel een BV oprichten. Omdat je dan niet in de Basisregistratie personen (BRP) staat zal je wel een officieel afschrift moeten aanleveren waaruit jouw woonadres blijkt. In sommige gevallen kan dit een recent uittreksel uit het lokale Basisregister zijn. Ook zal de BV een Nederlands adres moeten hebben met een geldige huurovereenkomst. Waar je op moet letten is dat de belastingdienst de BV ook als onderneming ziet. Dit is vereist om een btw-nummer te krijgen en zonder btw-nummer kan je niet deelnemen aan het economisch verkeer. Om als ondernemer te kwalificeren dien je oa. een Nederlandse rekening te hebben, in Nederland bestuursbesluiten te nemen en dient er omzet via de Nederlandse rekening te lopen.

Het is, kortom, belangrijk dat er sprake is van zogenaamde “substance”, aanwezigheid van daadwerkelijke zakelijke activiteiten in Nederland.

plus

Moet ik zelf nog naar een notaris als ik bij jullie een BV opricht?

Firm24 maakt voor de identificatie van personen (de oprichters) gebruik van Onfido. Dit is dezelfde technologie die Nederlandse banken gebruiken. Er wordt een identiteitsbewijs gecontroleerd op echtheid en de foto op het paspoort wordt vergeleken aan de hand van een biometrische selfie. Dit zorgt ervoor dat oprichters, die woonachtig zijn in Nederland, niet langs Firm24 of langs de notaris hoeven te gaan. De notaris kan er echter wel altijd voor kiezen om de akte op kantoor te bespreken. Wij hebben een netwerk van aangesloten notarissen door heel Nederland. Op deze pagina vind je de locaties van onze vestigingen.

plus

Hoe start je een BV op? En richt ik deze op bij de Kvk?

Een BV wordt altijd opgericht door een notaris. De notaris stelt een oprichtingsakte op en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel. Deze registreert op haar beurt veelal binnen een werkdag. Na de registratie bij de Kamer van Koophandel worden de oprichtingsakte, KvK uittreksel en aandeelhoudersregister naar de oprichter toegestuurd door de notaris.

Zowel voor de oprichting van een eenmanszaak als voor de oprichting van een BV is een registratie bij de Kamer van Koophandel verplicht. Hieraan zijn éénmalige registratiekosten aan verbonden van €50,-. Zowel in het geval van een eenmanszaak als bij de oprichting van een BV maak je dus kosten. Wanneer je een BV opricht hoef je niet langs bij de KvK, wij regelen dit voor je.

plus

Wat is het stappenplan voor het oprichten van een BV? En is een spoedoprichting mogelijk?

Via Firm24 kun je eenvoudig jouw BV oprichten

 • Vul online de aanvraag in
 • Identificeer jezelf via onze identificatie tool
 • De notaris verricht een cliëntenonderzoek
 • Teken de volmacht en personal data card online
 • De notaris bespreekt de conceptakte op kantoor of telefonisch afhankelijk van haar keuze.
 • De notaris passeert de akte en dient deze in bij de KvK
 • De KvK registreert de oprichting en koppelt terug aan de notaris
 • Je ontvangt van Firm24 alle oprichtingsdocumenten en je kunt aan de slag!
 • Mocht je jouw BV snel nodig hebben dan is een spoedoprichting mogelijk. Met onze unieke service kunnen wij binnen 48 uur je BV oprichten en inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Bij ons kost een spoedoprichting €295,- extra. Firm24 heeft al meer dan 6.000 spoed oprichtingen succesvol uitgevoerd.
plus

Wanneer kies je voor een eenmanszaak, een VOF of een BV?

Een lastige keuze, welke rechtsvorm past het best bij jouw onderneming? De keuze tussen een eenmanszaak, VOF of een BV hangt af van verschillende factoren, die voor elke ondernemer weer verschillend wegen. Twijfel je over de rechtsvorm? Doe dan de rechtsvormkeuzetest. Binnen 5 minuten heb je een overzichtelijk advies in de mail en weet je precies waar je aan toe bent.

plus

Wat zijn de voor- en nadelen van een BV?

De BV heeft vele voordelen ten opzichte van een eenmanszaak of VOF. Allereerst ben je niet meer direct hoofdelijke aansprakelijk zoals hierboven benoemd. Daarnaast kan je fiscaal gezien meer rekening houden met planning en herinvestering zonder dat je eerst belasting betaald. Ook biedt een BV nationaal en internationaal voor een goede reputatie. Veel afnemers doen liever zaken met een BV doordat het meer professionaliteit uitstraalt.

De nadelen voor het oprichten van een BV zijn beperkt. Natuurlijk heb je bij een eenmanszaak of VOF een aantal fiscale voordelen en zijn deze goedkoper in de oprichting en onderhoud van administratie. Daarnaast dient elke BV een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Meer voor- en nadelen?

plus

Wat zijn de (jaarlijkse) kosten voor een BV?

De kosten voor een BV zijn zeer uiteenlopend. Zo kan je bij een lokale notaris al snel €1000,- betalen voor het oprichten een BV terwijl dit via Firm24 al vanaf €349,- kan. Daarnaast heb je natuurlijk de onderhoudskosten van een BV zoals de maandelijkse administratie en het opstellen van een jaarrekening.

De maandelijkse kosten voor de boekhouding verschillen per boekhouder. Maar gangbaar is een tarief van €200,- per maand voor een werkmaatschappij en een losse holding €100,- per maand. Vaak wordt bij een combinatie van een holding en een werkmaatschappij de administratie aangeboden van €250,- per maand.

Als je zelf enige kennis hebt van financiën kun je via een boekhoudprogramma zelf de administratie bijhouden en een jaarrekening opstellen. Let er alleen op dat het vaak niet mogelijk is om enkel een jaarrekening te laten opstellen door een boekhouder zonder dat de gehele administratie wordt gedaan.

plus

Wat is een Holding BV?

De BV is een rechtspersoon en heeft daarom dezelfde rechten als een persoon. De BV kan daardoor zelfstandig verplichtingen aangaan. In hoofdregel is de BV daarom zelf aansprakelijk voor deze verplichtingen en niet de bestuurders of aandeelhouders van de BV. Echter is dit natuurlijk geen vrijbrief voor het bestuur om onder aansprakelijkheid uit te komen. Er bestaat namelijk zoiets als onbehoorlijk bestuur waardoor een bestuurder zelf aansprakelijk wordt. Echter, daar moet je het wel behoorlijk bont voor hebben gemaakt. Dit wordt namelijk pas vastgesteld na uitspraak door een rechter.

plus

Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een BV?

De BV is een rechtspersoon en heeft daarom dezelfde rechten als een persoon. De BV kan daardoor zelfstandig verplichtingen aangaan. In hoofdregel is de BV daarom zelf aansprakelijk voor deze verplichtingen en niet de bestuurders of aandeelhouders van de BV. Echter is dit natuurlijk geen vrijbrief voor het bestuur om onder aansprakelijk uit te komen. Er bestaat namelijk zoiets als onbehoorlijk bestuur waardoor een bestuurder zelf aansprakelijk wordt. Echter, daar moet je het wel behoorlijk bont voor hebben gemaakt. Dit wordt namelijk pas vastgesteld na uitspraak door een rechter.

plus

Wat is een DGA, hoe zit het met het DGA salaris, en wanneer ben ik er één?

De afkorting DGA staat voor directeur grootaandeelhouder. Je wordt als DGA aangemerkt door de Belastingdienst als je voldoet aan de hiergenoemde voorwaarden.

De grootste zorg die er vaak is, is dat je als DGA hoort dat je jezelf €45.000 moet uitkeren, terwijl er niet verwacht wordt dat dat verdiend gaat worden. Deze zorg kunnen we meteen wegnemen: je hoeft jezelf niets uit te keren als het er niet is. Het DGA-loon van €45.000 date de belastingdienst als minimum aangeeft is niet verplicht. Het minimum DGA salaris is slechts een vuistregel. De regels omtrent het minimum DGA salaris zijn in het leven geroepen door de belastingdienst om ervoor te zorgen dat niet eerst dividend wordt uitgekeerd voordat er eerst tenminste €45.000 aan loon is uitgekeerd. Dividend is namelijk veel lager belast dan salaris.

Dus als je bedrijf nog nauwelijks of zelfs helemaal geen winst maakt hoef je jezelf niet of nauwelijks DGA salaris uit te keren. Je groeit gewoon mee met je bedrijf.

Je bent een directeur grootaandeelhouder wanneer je voldoet aan twee voorwaarden:

 • Je bent werkzaam voor de BV. De titel van je functie is hiervoor niet toepassing. Het gaat om of je daadwerkelijk en in de praktijk werkzaamheden verricht.
 • Je hebt minimaal 5% van de aandelen, certificaten van aandelen of andere vorm van winstbewijzen van de BV.

Sinds 2017 staat het DGA salaris vastgesteld op €45.000,- bruto per jaar. Start je net een bedrijf en maak je nog niet genoeg omzet om een DGA salaris te kunnen uitkeren? Wees maar niet bang door dit hoge bedrag. De Belastingdienst is zeer coulant tegenover startende ondernemingen.

plus

Welke belasting betaal je bij een BV?

Zodra je meer omzet draait dan kosten maak je winst. Over je winst betaal je vennootschapsbelasting. Dit is over de eerste €200.000,- een tarief van 19%, over het meerdere betaal je 25%. Dit tarief wordt komende jaren verlaagd naar 15% over de eerste €200.000,- en en 21,7% daarboven in 2021.

Meer weten over de BV?

Artikelen over het oprichten van een BV
1
blog 1

Wat is het voordeel van een holding bovenop een BV?

Wil je een BV oprichten? Maar weet je niet wat de voordelen van een holding zijn? Lees dan eerst dit artikel!

2
blog 2

Benieuwd welke kosten er allemaal komen kijken bij het oprichten van een BV?

Voor ondernemers is het soms onduidelijk hoeveel het kost om een BV op te richten. In dit artikel leggen we uit welke kosten je vóór de oprichting kunt verwachten en welke jaarlijke kosten meegenomen moeten worden.

3
blog 3

Stappenplan BV oprichten

Ben je nog op zoek naar een duidelijk stappenplan voor het oprichten van een BV? Zoek niet verder, hier hebben we alle informatie voor je samengevat!

30.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

IkbenFritsIkBenFrits
Curious KidsCurious Kids
TapfiliateTapfiliate
01 / 03
IkbenFrits
Michiel Lensink
IkBenFrits
See moreSee more
"Ik zat met een ingewikkelde situatie waarbij er snel een bv opgericht moest worden met buitenlandse aandeelhouders die niet aanwezig konden zijn. Ik wist niet zeker of Firm24 dit voor mij kon regelen omdat het zo kort dag was en het in het Engels moest. Gelukkig heeft het team mij erg goed geholpen en met een Engelstalige overeenkomst was het probleem zo opgelost! Ik kan Firm24 aanraden voor elke ondernemer!"
02 / 03
Curious Kids
Ananda Hagens
Curious Kids
See moreSee more
"Bij Firm24 kon ik supersnel mijn bv oprichten. Ik vond het erg fijn omdat ik eerst dacht dat er wel een paar weken overheen zou gaan voordat ik kon beginnen, maar Firm24 heeft dit binnen 5 werkdagen voor mij geregeld. Het scheelt mij weer kopzorgen en kan ik mij focussen op andere zaken. Zodra wij weer een bv gaan oprichten zal ik dit absoluut weer bij Firm24 doen.”
03 / 03
Tapfiliate
Thomas van der Kleij
Tapfiliate.com
See moreSee more
“Ik had geen zin in een lang en duur proces van het oprichten van een bv. Tijdens het zoeken naar bedrijven die mij konden helpen kwam ik Firm24 tegen. De website leek mij betrouwbaar dus ik besloot ervoor te gaan. Ik kreeg een supersnelle, persoonlijke service en betaalde uiteindelijk 1/3e van wat ik voorheen heb betaald voor het oprichten van een bv. Tijdens het oprichten werd ik telkens begeleid en kreeg ik persoonlijk advies. Kortom: Super!”

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support