Een ijzersterk team? Hier de leukste teambuilding activiteiten!

Binnen jouw onderneming werkt je team iedere dag hard om jullie gezamenlijke doel te bereiken. Dat gaat natuurlijk beter wanneer je personeel goed met elkaar overweg kan. Een ijzersterk team is daarom dan ook onmisbaar, want samen sta je nu eenmaal sterker. Toch leert je personeel elkaar pas echt goed kennen buiten kantoortijden. Daarom kun jij als werkgever een teambuilding activiteit aanbieden. Ben je benieuwd naar de leukste teambuilding activiteiten? Bekijk dan snel onze top 5! 

VR lasergamen

Misschien lijkt lasergamen ondertussen een beetje afgezaagd, maar veel game halls bieden tegenwoordig ook VR lasergamen aan. Dit werkt in principe hetzelfde als ‘normaal’ lasergamen, maar dan maken jij en je team gebruik van een virtual reality bril. Je hoeft dus niet met z’n allen door een zaaltje te rennen, maar blijft op één plaats staan. Wanneer je zo’n virtual reality bril opzet, bevind je je namelijk meteen in de virtuele game. Levensecht! De kans is groot dat veel van je personeelsleden zo’n bril nog nooit op heeft gehad, dus zo bied jij als werkgever weer een nieuwe ervaring aan je personeel aan. Ook bij VR lasergamen wordt je personeel opgedeeld in verschillende teams waarin ze moeten samenwerken. Goed voor de teambuilding dus!

De boom in

Misschien niet zo handig wanneer je personeel al op leeftijd is, maar wanneer je met een jong en vitaal team werkt is boomklimmen een van de beste teambuilding activiteiten om te organiseren. Natuurlijk is het niet zo’n best idee om naar het dichtstbijzijnde bos te rijden om daar in willekeurige bomen te gaan klimmen. Veel bossen in Nederland bieden daarom een georganiseerd klimbos aan. Zo kunnen jij en je team met een begeleider veilig het avontuur aan gaan. Deze activiteit is zo geschikt voor teambuilding omdat het je personeel écht uitdaagt. Het is voor sommige werknemers misschien namelijk nogal eng om op een paar meter hoogte het bos te moeten verkennen. Dan is het aan de andere personeelsleden om hen er doorheen te helpen. Daarnaast moet je soms ook echt samenwerken om het parcour te kunnen voltooien.

Deal

De good old pubquiz

Minder uitdagend maar wél altijd een succes is de goede oude pubquiz. Veel kroegen, en voornamelijk Ierse Pubs, organiseren eens in de zoveel tijd een quiz onder het genot van een hapje en een drankje. Met z’n allen of in meerdere teams werkt jouw personeel dan samen om zoveel mogelijk vragen, variërend van muziek tot sport, juist te beantwoorden. Leuk om de standaard vrijmibo dus eens in te ruilen voor een teambuilding activiteit in de kroeg.

De escaperoom

Het teamuitje waarbij je niet aan samenwerken ontkomt is de escaperoom. Je team wordt hierbij opgesloten in één of meerdere ruimtes waaruit ze moeten ontsnappen door bijvoorbeeld codes in te voeren of sleutels te zoeken. Het is in principe dus een levensgrote puzzel. Door de populariteit van escaperooms worden ze overal in Nederland georganiseerd en daarom is er vast ook eentje te vinden vlak bij jouw onderneming!

De workation

Dé trend binnen de wereld van teambuilding is de workation. Het woord zegt het eigenlijk al, maar de workation is een combinatie van werk en vakantie. Dit is misschien een wat drastisch teambuildingsuitje, je moet er namelijk een stuk voor reizen en het duurt meerdere dagen, maar desalniettemin erg populair. Je kunt bijvoorbeeld een business bootcamp aanbieden waarbij je overdag vult met workshops, maar je personeel ‘s avonds de ruimte geeft om het land of de stad op eigen houtje te gaan verkennen. Of je kunt locaties bezoeken die te maken hebben met de wereld waarin jouw onderneming zich bevindt, zodat je personeel een kijkje kan nemen bij collega’s in het buitenland. ‘s Avonds met z’n allen de dag afsluiten met een lekker bord pasta naast de trevifontein, klinkt niet verkeerd toch?

Raket

Tot slot

Van sportief tot gezellig, er zijn dus veel teambuilding activiteiten in de aanbieding. Er past er vast wel eentje bij jouw team! Hopelijk hebben wij bij Firm24 jou als werkgever voldoende inspiratie kunnen geven voor het organiseren van een geslaagde dag. Wist je trouwens dat je op onze website nog meer blogs kunt vinden? Klik snel hier!

Mylène de Vos linkedin
Mylène is student aan Universiteit van Amsterdam en schrijft daarnaast graag artikelen over ondernemersrecht.
Bijgewerkt op 13 juli 2023
Gepubliceerd op 11 januari 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24