5 interessante web design trends

Als ondernemer moet je altijd meebewegen met de nieuwe website trends en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Zo is het ook belangrijk om het web design van jouw website regelmatig te updaten zodat je helemaal in het plaatje past. Maar hoe doe je dat? Wij hebben voor jou vijf interessante web design trends op een rijtje gezet.

Gebruik 3D visuals

Consumenten willen op jouw website geprikkeld raken en een goede manier om dit te doen is door animaties of 3D visuals in jouw web design te gebruiken. Zo geef je jouw website meer dimensie en zorg je ervoor dat jouw website aantrekkelijker is om naar te kijken. Je hoeft niet een mega whizzkid te zijn om deze visuals te ontwerpen. De grafische (3D) mogelijkheden van web design worden namelijk steeds toegankelijker door de introductie van Artificial Intelligence (AI) dat ieder plaatje kan maken. Geld uitgeven aan een website designer is dus ook niet altijd meer nodig. Maak hier gebruik van en fleur jouw web design gemakkelijk zelf op. 

Voeg micro-interacties toe

Micro-interacties zijn kleine knopjes of pop-ups die een gebruiker van een website prikkelen door een soort feedback te geven die je in jouw web design kan toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van kleur van een knop wanneer je met je muis hier overheen gaat of op klikt. Een ander voorbeeld is dat er een kleine animatie beweegt wanneer je wacht op een pagina die laadt op jouw website. Micro-interacties maken jouw website interactief en interessant voor klanten. Als je jouw web design wil boosten in 2024 is dit zeker een van de trends die je wilt volgen. 

Minimalisme - less is more 

Anno 2024 is het steeds gebruikelijker om een minimalistische uitstraling te hebben in jouw web design. Zo zijn er vaak veel zwart-witfoto's en niet al te veel gekke kleuren en vormen te vinden op een website. Zo is de “dark mode” waarbij de achtergrond donkerder van kleur is, vaak gebruikt. Het geeft een moderne uitstraling aan jouw web design en oogt erg strak. Teksten zijn vaak makkelijker te lezen en er is minder belasting voor de ogen van een gebruiker. Haal dus alle onnodige knoppen en wijzers van jouw website af en kijk welke elementen echt nodig zijn. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor een type bedrijf je hebt; voor de één past een minimalistische website beter dan voor de ander. 

AI als webdesigner 

Zoals eerder benoemd zijn er steeds meer ondernemers die Artificial Intelligence (AI) gebruiken voor web design. Binnen een paar minuten kan AI jouw hele webdesign bedenken en deze ook nog eens uniek maken. Als je de juiste “prompts” intypt bij dit type AI kan jij jouw website helemaal naar eigen hand zetten zonder hier een dure graphic designer op te zetten. Het gebruiken van de juiste prompts is vaak toch lastiger dan je denkt en daarom is het belangrijk om te oefenen. Als je het eenmaal onder de knie hebt zal je merken dat het erg gemakkelijk gaat en dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Opvallende lettertypes

Jouw website kan naast interactie de aandacht van een gebruiker ook vangen door een uniek lettertype te gebruiken. Veel ondernemers stappen af van gewone vormen en spelen met de lay-out en typografie. Dit geeft een frisse look en maakt jouw web design een stuk interessanter om naar te kijken. Een lettertype geeft identiteit aan jouw bedrijf en is ontzettend belangrijk. Experimenteer hiermee en kijk wat in 2024 bij jouw onderneming past. 

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze blog vragen over web design of is er iets anders wat je graag aan een specialist voorlegt? Firm24 staat voor je klaar! Klik hier om een een check-gesprek in te plannen en krijg gratis advies op maat. Wij horen je verhaal aan en kijken hoe verder. We hebben verder een ontzettend uitgebreide blogpagina waar je over allerlei relevante onderwerpen voor ondernemers kan lezen. Is dat wat voor jou? Klik dan hier.

Sophie Ehren linkedin
Sophie is student Rechtsgeleerdheid & Psychologie. Daarnaast schrijft ze voor content voor ondernemers.
Bijgewerkt op 1 februari 2024
Gepubliceerd op 24 november 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24