De dienstverlening van Firm24 is C02 neutraal in 2020

co2 neutraal in 2020

Het nieuwe jaar is weer begonnen. De lijstjes met goede voornemens schieten weer als paddestoelen uit de grond en de sportscholen zijn weer rijkelijk gevuld. Bij Firm24 hadden we ook een goed voornemen: iets terug doen voor het klimaat! Het nieuws wordt tegenwoordig overspoeld door de klimaatproblematiek. Of het nou de bosbranden in Australië, de protesten van Greta Thunberg, de hittegolven door de hele wereld of de problemen met de luchtvaartindustrie betreft: het onderwerp leeft. Voor ons waren dit genoeg redenen om bij onszelf eens na te gaan wat we konden doen om onze “footprint” te verkleinen.

Wat verbruiken wij als bedrijf?

Firm24 staat erom bekend dat vele handelingen die vroeger veel tijd en papierwerk met zich meebrachten nu gemakkelijk en snel online geregeld kunnen worden. Voor de klant was dit voordelig omdat deze gemakkelijk aan de slag kon. Mooie bijvangst: een hele hoop papierbesparing.

Toch ligt ons jaarlijkse papierverbruik nu nog op 14000 kilo. Dat is het equivalent van 14 personenauto’s, of 150 wasmachines. Een aantal waar we toch wel even van schrokken.

We zijn achter de schermen keihard bezig om dit verbruik verder te verminderen, en hopen op termijn met een oplossing te komen om ons papierverbruik helemaal terug te dringen.

Door onze diensten online aan te bieden hoeven veel documenten niet meer apart geprint te worden. Denk aan alle contracten die we opstellen, oprichtingen die we voltooien en bedrijfsaanpassingen die we doorvoeren.

Door deze diensten (zoveel mogelijk) online aan te bieden hebben wij ons papierverbruik met bijna 60% kunnen verminderen. Een grove schatting is dat wij hier de afgelopen 5 jaar een kleine 30000 kilo papier mee hebben bespaard! Dat is hetzelfde aantal kilo’s als 10 helikopters, of 3 OV bussen.

Om ons totale verbruik te meten hebben we 3 categorieën gemaakt:

  • Het aantal kg papier dat we gebruiken voor onze diensten
  • Het aantal kubieke meter gas dat we gebruiken voor het kantoor
  • Het aantal kWh dat we verbruiken op het kantoor

Ons totale papierverbruik kwam afgelopen jaar op 14 duizend kilogram te liggen. We hebben 15000 m3 aardgas verbruikt en 9000 kWh aan energie.

Via de website van TreesforAll konden wij vervolgens berekenen hoeveel CO2 we moesten compenseren om onze dienstverlening C02-neutraal te krijgen: 102 ton.

102 ton CO2 staat gelijk aan:

  • 3190 liter diesel verbranden
  • 700x naar Parijs vliegen
  • 300 ton kg kantoorpapier verbruiken
  • 16 miljoen km met de trein reizen (400x rond de wereld)

Omdat er hoogstwaarschijnlijk een paar afrondingsfouten in onze berekeningen hebben gezeten hebben we besloten om onze uitstoot flink naar boven af te ronden en voor 2020 120 ton C02 te compenseren.

Ons gedoneerde geld zal besteed worden aan de herbebossing aan de voet van de Andes in Zuid-Amerika. In ons certificaat vind je alle informatie.

Het compenseren van ons C02 verbruik staat rechtstreeks in lijn met de visie van Firm24 om zoveel mogelijk diensten online te kunnen aanbieden om zo de klant van meer gemak te voorzien, en het onnodig verbruik van papier tegen te gaan.

120 ton C02 is op grote schaal misschien niet zoveel, maar we zijn van mening dat alle kleine beetjes helpen. We hopen dat veel bedrijven ons voorbeeld volgen en dat we zo samen een verschil kunnen maken in 2020!

Disclaimer: we realiseren ons dat de exacte uitstoot van een bedrijf moeilijk is vast te stellen. We hebben geprobeerd onze uitstoot zo goed mogelijk te schatten en nodigen iedereen uit om ons te wijzen op eventuele fouten in onze berekening. De uitstoot is puur gebaseerd op het verbruik van het bedrijf, factoren zoals uitstoot van vervoersmiddelen zijn hier bijvoorbeeld niet in meegenomen.

thijs_c87800c2e4
Thijs van Holthuijsen linkedin
Thijs van Holthuijsen was werkzaam als Growth Hacker bij FIRM24 en schreef daarbij artikelen over ondernemen. Inmiddels werkt hij bij KWF Kankerbestrijding.
Bijgewerkt op 6 juli 2023
Gepubliceerd op 7 januari 2020

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24