Kennisbank

Accountant? Bespaar tijd met een one-stop shop!

Efficiënt werken betekent voor u als accountant het besparen van tijd. Dat mag duidelijk zijn. Anno 2024 kunnen accountants het besparen van tijd gemakkelijk maken door gebruik te maken van een one-stop shop. Een recente uitvinding die alsmaar populairder wordt door zijn succes. Firm24 is bijvoorbeeld zo’n one-top shop! In dit artikel leest u hoe de one-stop shop u als accountant kan helpen bij het besparen van tijd. 

Het besparen van tijd: een must voor accountants

Een goede klantenkring is voor u als accountant erg belangrijk. Hoe meer klanten accountants in hun klantenkring hebben, hoe meer werk ze te verzetten hebben. Accountants hebben vaak te maken met veel administratief werk. Denk bijvoorbeeld aan de verwerking van salarisadministratie, de jaarrekening of onverwachte zaken zoals een aandelenoverdracht. Gelukkig kan een one-stop shop dit administratieve werk gemakkelijk efficiënt maken voor u als accountant. 

De one-stop shop: alles binnen handbereik 

Om accountants efficiënt en gemakkelijk te laten werken is er de one-stop shop ontwikkeld. Door gebruik te maken van een one-stop shop kunnen accountants hun klanten voorzien van niet alleen administratief, maar ook juridisch en notarieel advies. Een one-stop shop maakt dit mogelijk doordat een one-stop shop adviseurs in dienst heeft die gespecialiseerd zijn op verschillende vakgebieden.  De one-stop shop is efficiënt voor u als accountant om de volgende twee redenen: 

  1. De klanten die accountants in dienst hebben, hebben vaak behoefte aan niet alleen administratief, maar ook notarieel en juridisch advies. Zowel accountants als de klanten van een accountant hebben natuurlijk geen tijd om de hele stad te doorkruisen om van notarieel en juridisch advies te worden voorzien. Een one-stop shop biedt daarom een goede uitweg, omdat zo’n one-stop shop adviseurs in dienst heeft die gespecialiseerd zijn op verschillende vakgebieden. Zo kunnen accountants bij een one-stop shop gebruik maken van bijvoorbeeld een notaris of een gespecialiseerd adviseur op het gebied van fiscaal recht. 
  2. Daarnaast maken veel juridische en notariële adviesbureaus gebruik van een intakegesprek. Tijdens zo’n intakegesprek wordt de situatie van de klant van accountant(s) precies in beeld gebracht. De situatie van de klant van accountants is voor iedere jurist of notaris natuurlijk nieuw, terwijl dit voor de klant en voor de u als accountant slechts herhaling is. Daarom is het handig om gebruik te maken van een one-stop shop, zodat u als accountant niet steeds de precieze situatie van uw klant hoeft te herhalen. Daarnaast scheelt dit ook in kosten, omdat accountants niet steeds opnieuw voor zo’n intakegesprek hoeven te betalen. Dit is daarnaast ook tijdbesparend. 

Firm24: dé one-stop shop voor u als accountant

One-stop shops maken het accountants dus gemakkelijk om tijd te besparen doordat alle diensten, zo ook juridische en notariële diensten, binnen handbereik zijn. Firm24 is zo’n one-stop shop. Ook bij Firm24 heeft u eenvoudig en gemakkelijk contact met een van onze experts. Op dit moment gebruiken meer dan twaalfhonderd advieskantoren Firm24 voor het inkopen van notariële diensten zoals het oprichten van BV’s, het wijzigen van statuten of het omzetten van een eenmanszaak naar een BV.

Gepubliceerd op 18 januari 2024
Mylène de Vos linkedin
Mylène is student aan Universiteit van Amsterdam en schrijft daarnaast graag artikelen over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24