Kennisbank

Accountant? Wat te doen met 1000 klanten?

Iedere accountant droomt ervan: een goedlopend kantoor met veel klanten. Als adviseur wilt u namelijk het liefst zoveel mogelijk klanten helpen, toch? Maar wanneer uw klantenkring alsmaar groter wordt loopt u misschien weleens tegen wat problemen aan. Het onderhouden van zo’n groot aantal klanten is als accountant namelijk niet altijd even makkelijk. Firm24 denkt daarom graag met u mee. 

Tip 1: Maak een to-do list 

Wanneer u als accountant met uw kantoor duizend klanten moet onderhouden, dan is het onmogelijk om alle klanten tegelijkertijd te helpen. Daarom is het van groot belang om als accountant zo efficiënt mogelijk te werken. Een manier om efficiënt te kunnen werken als accountant is door taken van uw klanten te prioriteren en goed vooruit te plannen. Niet iedere taak is namelijk even urgent. Besluit voor uzelf als accountant welke taken van welke klanten eerst afgerond moeten worden, en stel taken van klanten die nog wel even op zich kunnen wachten even uit. 

Tip 2: Communicatie is key

Daarnaast is het belangrijk om als accountant goed met uw klanten te communiceren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een of meerdere deadlines te stellen, waarbinnen uw klanten de administratie moeten doorgeven. Zo komt u als accountant niet last-minute voor verrassingen te staan. Dit helpt u als accountant daarnaast ook met het maken van een goede planning en het onderhouden van taken, doordat u een indicatie heeft van wanneer u bepaalde administratie zal ontvangen. 

Tip 3: Werk volgens een patroon

Om het uzelf als accountant gemakkelijk te maken, is het goed om te werken volgens een vast patroon. Dit maakt standaard taken zoals de boekhouding van uw klanten een stuk efficiënter en dit scheelt u een hoop uren werk. Maak daarom bijvoorbeeld een vast sjabloon waarin u telkens de terugkerende administratie van al uw klanten kunt invoeren. Op die manier hoeft u als accountant niet telkens weer grote hoeveelheden data in te voeren en kunt u meerdere klanten tegelijk helpen. 

Tip 4: Geef taken uit handen

Het is begrijpelijk dat u als accountant ervoor wilt zorgen dat u enkel goed werk levert aan uw klanten. Toch is het soms niet mogelijk om alle taken als accountant zelf uit te voeren en iedere klant te helpen. In dat geval zal u als accountant soms enkele taken uit handen moeten geven waar dat mogelijk is. Zo kunt u er als accountant bijvoorbeeld voor kiezen om de klant een deel van een taak zelf uit te laten voeren, door bijvoorbeeld eerst zelf informatie in te winnen. Hierbij kan ook een one-stop shop, zoals Firm24, uitkomst bieden. 

1000 klanten? Firm24 helpt u graag!

Wanneer u als accountant 1000 klanten in uw kring heeft, dan zijn er dus meerdere manieren om toch efficiënt te kunnen werken en uw klantenkring goed te onderhouden. U kunt bijvoorbeeld werken aan uw communicatie, beter prioriteren of processen standaardiseren. Tenslotte kan het contacteren van een one-stop shop, zoals Firm24, ook uitkomst bieden. Op die manier heeft u als accountant of uw klant eenvoudig en gemakkelijk contact met één van onze experts. Op dit moment gebruiken meer dan twaalfhonderd advieskantoren Firm24 voor het inkopen van notariële diensten zoals het oprichten van BV’s, het wijzigen van statuten of het omzetten van een eenmanszaak naar een BV.

Gepubliceerd op 19 januari 2024
Mylène de Vos linkedin
Mylène is student aan Universiteit van Amsterdam en schrijft daarnaast graag artikelen over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24