Kennisbank

Advocaat statuten

Anders dan bijvoorbeeld jurist, adviseur, consultant of voedingsdeskundige is de titel ‘advocaat’ beschermd. Dat betekent dat iemand alleen advocaat kan worden nadat hij of zij beëdigd is als advocaat. Als advocaat sta je onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Dit beroepsorgaan zorgt ervoor dat het werk van advocaten kwalitatief hoog blijft. Advocaat-statuten zijn modelstatuten, die door notarissen moeten worden gehanteerd bij de oprichting van een praktijk BV voor advocaten. Hiermee wordt gewaarborgd dat deze kantoren voldoen aan de eisen die door de NOvA worden gesteld. Zo moeten de aandelen van de BV in handen zijn van een of meerdere in Nederland ingeschreven advocaten, en het bestuur van de BV in meerderheid gevormd worden door in Nederland ingeschreven advocaten. De advocaten moeten daarnaast te allen tijde onafhankelijk blijven.

Wanneer heb je advocaat-statuten nodig?

Wil jij een eigen advocatenkantoor oprichten? Dan zal jouw BV advocaten-statuten nodig hebben. De standaard statuten van Firm24 bevatten deze kwaliteitseisen niet. Zorg er dus voor dat jouw aanvraag expliciet vermeldt dat jouw BV advocaat statuten nodig heeft. Dit geldt voor zowel de werkmaatschappij als voor de holding.

advocaat statuten advies

Wat kosten advocaat statuten?

De kosten voor het oprichten van een holding en een werkmaatschappij inclusief advocaat-statuten beginnen vanaf €1.550 excl btw. En kunnen hier tijdens uw procedure worden aangevraagd.

Wil je advocaat statuten of heb je verdere vragen? Neem voor meer informatie contact op met het support team via 020-30 80 675 of support@firm24.com.

Ten slot (aanrader)

Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers op zoek naar verdieping over dit onderwerp? Dat kan! Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24