Kennisbank

Alles wat je wilt weten over een collectieve ongevallenverzekering

Iedereen die lekker bezig is met ondernemen, kan door domme pech slachtoffer worden van een (bedrijfs)ongeval. Afhankelijk van het type ongeval heeft dit meer of minder invloed op de bedrijfsvoering van je onderneming, met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je je tegen deze ongevallen verzekeren en zo de gevolgen beperken. Maar wat dekt een ongevallenverzekering? En waar vind je er een? Dat en meer lees je in dit artikel.

Wat is een ongevallenverzekering?

Met een collectieve ongevallenverzekering ben je, afhankelijk van de dekking die je kiest, verzekerd tegen overlijden, (blijvende) invaliditeit of tandheelkundige zorg als gevolg van een bedrijfsongeval. In tegenstelling tot een individuele verzekering, kun je bij een collectieve verzekering je medewerkers laten meeverzekeren. Die zijn dan ook beschermd als er tijdens het ondernemen iets gebeurt. Je sluit een ongevallenverzekering gewoon af bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

Let op! In veel gevallen ben je niet beschermd tegen ongevallen die veroorzaakt worden bij het besturen van een motor of deelname aan een wedstrijd met snelheidselementen. In gevallen waarin je hier veel mee te maken hebt binnen je onderneming, doe je er goed aan advies in te winnen over andere mogelijkheden. Wil je daar eens over sparren met een adviseur? Klik hier.

Ongevallenverzekering nodig

Niet alle bedrijfstakken kennen even risicovolle werkomstandigheden. Wie werkt met landbouwmachines, bijvoorbeeld, loopt meer risico dan wie een bloemenzaak runt. Soms is een collectieve ongevallenverzekering verplicht, dit is dan opgenomen in het cao-akkoord binnen de betreffende branche. Het is altijd verstandig om te kijken of je een collectieve ongevallenverzekering kunt afsluiten, omdat het zowel jou als je medewerkers rust en zekerheid biedt.

Adviesgesprek

Hoe kan Firm24 hierbij helpen?

Ook voor alle zaken rondom een collectieve ongevallenverzekering kun je bij Firm24 terecht. Hoe dat precies werkt? We brengen je in contact met een van onze specialisten. Eén van onze partners helpt je verder en zorgt ervoor dat je de collectieve ongevallenverzekering vindt die het allerbeste bij jou en je onderneming past. Lees hier een interessante blog omtrent bedrijfshulpverlening!

Gepubliceerd op 7 maart 2024
Max Zuidinga linkedin
Max is student Nederlandse taal en cultuur en schreef daarnaast enkele artikelen.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24