Kennisbank

Contracten opstellen voor je BV

Als adviseur stoppen je werkzaamheden vaak niet bij het oprichten van een BV voor je cliënt. Verschillende contracten en documenten zijn namelijk cruciaal om alles binnen de onderneming goed te regelen. Het opstellen en gereed maken hiervan kost onnodig veel tijd en moeite. In dit artikel wordt uiteengezet hoe wij hierbij kunnen helpen!

Waarom dien je contracten op te stellen voor je BV?

Na de oprichting van een BV is het belangrijk om alle zaken goed te regelen en op papier te zetten. Deze overeenkomsten en contracten verschillen per situatie. Hieronder vind je de vier overeenkomsten die niet mogen ontbreken:

  • Ten eerste dient er een arbeidsovereenkomst voor de DGA te worden opgesteld. Dit is een must na het oprichten van de BV. Hierin worden de rechten en plichten van de DGA vastgelegd.
  • Is er opgericht met een holdingstructuur? Dan is een managementovereenkomst essentieel.
  • Ook is een goede rekening courant overeenkomst onmisbaar. Zonder deze overeenkomst bestaat er een risico op conflicten met de fiscus.
  • Vergeet ook de aandeelhoudersovereenkomst niet. Hierin worden de afspraken tussen aandeelhouders vastgelegd. Van groot belang om interne discussie te voorkomen.

Naast deze algemene overeenkomsten, zijn er ook specifieke overeenkomsten en documenten waar rekening mee moet worden gehouden. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een geheimhoudingsverklaring, de brief voor salarisverlaging voor de DGA, etc.

Het opstellen van contracten en documenten is tijdrovend werk. Stel met onze contractentool eenvoudig alle benodigde contracten en overeenkomsten juridisch correct op.

Papier met een pen

Wat is de contractentool?

De contractentool biedt adviseurs en boekhouders de optie om voor cliënten moeiteloos contracten en overeenkomsten op te stellen. In de tool vul je de gegevens en wensen van je cliënt in. De tool genereert vervolgens een volledig juridisch correct contract. De contracten zijn onderverdeeld in werknemers & freelancers, privacy & geheimhouding, aandeelhouders & management, IT en software. Ook is er de mogelijkheid om Engelse contracten te maken. Op deze manier kun je voor elke soort overeenkomst een contract opstellen.

Hoe werkt de contractentool?

Je kunt via de tool alle contracten voor overeenkomsten opzoeken die je nodig hebt. Als je de desbetreffende overeenkomst hebt gevonden, vul je de vragenlijst in die erbij staat. Zo komen automatisch de persoonlijke gegevens van jouw cliënt en gegevens van de onderneming in het document te staan. Hierna rolt er een volledig contract uit. Die kun je vervolgens opsturen naar jouw cliënt die jou hiervoor betaalt.

Handenschudden

Wat heb je nodig om de contractentool te gebruiken?

Je hebt gegevens van je cliënt en zijn/haar onderneming nodig voor het opstellen van een contract. Aangezien elk contract anders is, verschilt het per document wat voor gegevens je nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een managementovereenkomst wil opstellen, heb je gegevens nodig zoals de rechtsvorm, het KvK nummer en kantooradres van de opdrachtgever en van de opdrachtnemer. Daarnaast moet je de taakomschrijving van de opdracht invullen, alsmede de ingangsdatum hiervan en hoeveel uur het zal vergen. Verder moet er informatie over de managementvergoeding, kosten en beroepsaansprakelijkheid worden ingevuld. Ook dien je gegevens in te vullen over de duur, opzegging en beëindiging van de overeenkomst. Dit is een voorbeeld van wat je nodig hebt om zo’n contract op te stellen, maar nogmaals: elke overeenkomst is anders.

Heb je interesse in het gebruik van de contractentool? Neem dan gerust contact met ons op!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24