Kennisbank

De cyberrisk verzekering: dekking bij online criminaliteit

Tegenwoordig worden veel gegevens van bedrijven online opgeslagen. Dit maakt bedrijven een interessant doelwit voor hackers. Zij kunnen proberen toegang te krijgen tot inloggegevens of andere gevoelige online informatie. Hiermee kunnen ze jou bijvoorbeeld afpersen, geld van je rekening halen of de informatie doorverkopen aan andere partijen. Mocht je het slachtoffer worden van een cyberaanval, dan is een cyberrisk verzekering heel fijn om te hebben. Dit zal namelijk de grootste kosten dekken. In dit artikel vertellen we je alles over de cyberrisk verzekering!

Wat is een cyberrisk verzekering precies?

Een cyberrisk verzekering beschermt je tegen de gevolgen en de mogelijke kosten die je moet betalen in het geval van een cyberaanval op jouw bedrijf. De gevolgen van een cyberaanval kunnen heel erg uiteenlopen. Zo kun je financiële verliezen lijden door diefstal van je bankgegevens, door hinder van je bedrijfsactiviteiten en door afpersing. Maar je kunt ook problemen krijgen doordat je bedrijf reputatieschade oploopt. De cyber verzekering is bedoeld om deze gevolgen te ondervangen. Je kunt bij het afsluiten van de cyber verzekering zelf kiezen tegen welke gevolgen je jouw bedrijf wil verzekeren. Aan de hand hiervan wordt de premie bepaald.

De voordelen van een cyberrisk verzekering

De kans op een hack wordt ook wel cyber security risk genoemd. Voor bedrijven is het belangrijk om de cyber security risk te minimaliseren. Daarom beschermen cyberrisk verzekeringen jou niet alleen tegen de gevolgen van een cyberaanval, maar helpen ze je ook om cyberaanvallen te voorkomen. Bij het afsluiten van een verzekering wordt de beveiliging van jouw online gegevens kritisch bekeken. Op basis hiervan kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals het installeren van betere beveiligingssoftware. Hier kun je lezen wat je zélf kunt doen tegen mogelijke cyberaanvallen. Helaas kan je cyberaanvallen nooit volledig uitsluiten. Daarom helpen cyber verzekeringen ook bij het herstellen van de schade in geval van een cyberaanval. De specialisten van de verzekeringsmaatschappij zullen er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw website weer zo snel mogelijk werkt.

cyberrisk

De dekking van een cyberrisk verzekering

Bij het afsluiten van een cyberrisk verzekering kun je kiezen waartegen je verzekerd wil zijn. Denk hierbij aan bedrijfsschade en het herstel hiervan, afpersing en aansprakelijkheid tegenover je klanten (schadevergoedingen). In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) draag je namelijk een grote verantwoordelijkheid tegenover je klanten. Jij bent verantwoordelijk voor het beschermen van hun gegevens en bij een cyberaanval moet je soms schadevergoedingen betalen. Dit kan een grote kostenpost zijn, waardoor het verstandig is dit op te laten nemen in je verzekering. Let op: de cyberrisk verzekering is een aanvullende verzekering en het vervangt daarom niet de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Zorg er daarom voor dat de verzekeringen goed op elkaar aansluiten.

Voor wie is een cyberrisk verzekering?

Online criminaliteit komt steeds vaker voor. Het kan flinke financiële gevolgen met zich meebrengen als je getroffen wordt door een cyberaanval. Een cyber security verzekering is daarom handig voor bijna elke ondernemer. Het beschermt je tegen de gevolgen van mogelijke cyber crime. Daarnaast ondersteunt een cyber security verzekering je ook bij de beveiliging van je online gegevens door het nemen van preventieve maatregelen.

Raket

Je cyberrisk verzekering regelen via Firm24

Het belang van een cyberrisk verzekering wordt steeds groter in een wereld waarin de kans op hacks toeneemt. Er is echter een groot aanbod aan cyberrisk verzekeringen en je wil dat jouw verzekering precies goed aansluit op je behoeftes. Dit kan soms lastig zijn. Bij Firm24 willen we je graag helpen en daarom bieden we een gratis check-gesprek waarin je mogelijkheid hebt om al je vragen te stellen aan een van onze specialisten! Daarna kunnen we je doorverwijzen naar een van onze partners. Geïnteresseerd? Klik dan hier!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24