Kennisbank

De offerte tool: dit moet je weten!

Jouw cliënt wil een bv of stichting oprichten, het kan vaak dagen duren om hier een offerte voor op te vragen. Op die offerte staan vervolgens allerlei posten die wat onduidelijk overkomen, wat jij vervolgens aan je cliënt moet presenteren. Wij bieden een tool aan om automatisch een offerte te genereren, en dat in slechts een paar minuten. In dit artikel wordt uiteengezet hoe wij hierbij kunnen helpen!

Wat is een offerte?

Voor de oprichting van een bv of stichting en bij een oprichting met inbreng moet een offerte worden opgemaakt. Maar een offerte is vooral belangrijk als het gaat om complexere zaken zoals een oprichting met een buitenlandse aandeelhouder. In de offerte wordt in kaart gebracht wat de prijzen zijn van het product dat wordt geleverd. Het is belangrijk dat dit goed wordt opgesteld. Je wil immers niet dat de cliënt te veel of te weinig betaalt of dat er überhaupt fouten in staan.

Wat is de offerte tool?

Om jouw leven iets gemakkelijker te maken, hebben wij de offerte tool ontwikkeld. Deze tool helpt je om eenvoudig en snel een overzichtelijke offerte op te stellen met daarin onze kosten die je meteen door kunt sturen naar jouw cliënt. Als adviseur moet je namelijk vaak lang wachten op een offerte, is de prijsopgave vervolgens onduidelijk en moet je dit ook nog eens aan je cliënt presenteren. Wij hebben de offerte tool ontwikkeld om deze problemen te verhelpen.

handen schudden

Hoe werkt de offerte tool?

Je vult een aantal gegevens in en doorloopt daarmee de hele vragenlijst. Zo worden er stapje voor stapje meer gegevens ingevuld in het document, waarna er uiteindelijk een volledige offerte uitrolt. Hierin staat een overzicht van de te verrichten diensten en wat het gaat kosten met een korte toelichting erbij.

Wat heb je nodig om de offerte tool te gebruiken?

Je kunt de offerte tool voor drie doeleinden gebruiken: de oprichting van een bv, de oprichting van een stichting en het oprichten met inbreng. Voor alle drie de oprichtingen heb je andere gegevens nodig van jouw cliënt. Bij een bv worden er voornamelijk vragen gesteld over aandeelhouders en eventuele holdings. Dit geldt ook voor het oprichten met inbreng. Voor de oprichting van een stichting moet je gegevens weten over de statuten en bestuurders. Check dus bij jouw cliënt wat haar wensen zijn.
 

Heb je interesse in het gebruik van de offerte tool? Neem dan gerust contact met ons op via de chat rechtsonder of via onze Premium pagina!

Gepubliceerd op 13 mei 2024
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24