Kennisbank

De rechtsbijstandverzekering: jouw juridisch maatje

Als ondernemer onderhoud je veel zakelijke relaties. Je werkt veel samen met klanten, leveranciers en je werknemers. Een sterke, vaste kring is namelijk noodzakelijk om je onderneming draaiende te houden. Toch kan het weer soms omslaan en verloopt een van je relaties plots niet meer zo gesmeerd. Dan kan dit juridische gevolgen hebben voor jou en je onderneming. Een rechtsbijstandverzekering biedt jou in zo’n situatie en goed vangnet. Wil je hier meer over weten en wil je weten hoe je je rechtsbijstandverzekering regelt via Firm24? Lees dan snel verder!

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Stel, je hebt een nieuwe knuffel ontworpen en wil je kikker zo snel mogelijk op de markt brengen. Via via benader je een leverancier die jou belooft om zijn mooiste groene stofjes voor het eind van de maand te leveren. Fijn! Totdat je plotseling geen gehoor meer krijgt. Dat is natuurlijk erg vervelend, want zo loop jij als ondernemer een hoop inkomsten mis. In het ergste geval had je de stofjes al vooruit betaald, en lijd je onnodig verlies. In dat geval kan een zakelijke rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt jou als ondernemer namelijk juridische hulp wanneer je tegen problemen aanloopt. De verzekeraar waarbij jij de zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit probeert het probleem dan voor jou op te lossen. Op die manier verlies je geen tijd door eindeloze rechtszaken en hoef je geen advocaat in te schakelen.

Het belang van de rechtsbijstandverzekering

Hoewel de rechtsbijstandverzekering zakelijk niet verplicht is voor ondernemers, is het wel zeer aan te raden om er een af te sluiten. Een juridisch conflict kan soms zo opgelost zijn, maar kan in sommige gevallen ook enorme gevolgen hebben voor jouw bedrijf. De wet kan soms namelijk nogal ingewikkeld in elkaar zitten en kent vele haken en ogen. Daarnaast zul jij, wanneer je een rechtszaak verliest, de kosten moeten betalen voor het proces. Die kosten kunnen hoog oplopen en in het ergste geval leiden tot faillissement. Horror! De juridische hulp die de zakelijke rechtsbijstandverzekering aanbiedt helpt jou als ondernemer om de juiste stappen te zetten tijdens het juridische proces en voorkomt op die manier hoge kosten met schulden als gevolg.

contract

Wat wordt er gedekt?

De volgende zaken worden door een rechtsbijstandverzekering zakelijk gedekt:

  • Juridische bijstand in conflicten met klanten, werknemers of bijvoorbeeld leveranciers.
  • Juridische bijstand door verkeersconflicten.

De volgende zaken worden NIET door een rechtsbijstandverzekering zakelijk gedekt:

  • Juridische conflicten die ontstaan zijn voordat je de zakelijke rechtsbijstandverzekering afsloot.
  • Juridische conflicten die te maken hebben met belasting.
  • Juridische conflicten door verkeersovertredingen of roekeloos gedrag in het algemeen.

De beste rechtsbijstandverzekering afsluiten? Doe het vandaag nog via Firm24!

De conclusie mag duidelijk zijn: een zakelijke rechtsbijstandverzekering is écht wel van groot belang voor je onderneming. Je voorkomt op die manier hoge proceskosten en weet altijd wat de juiste stappen zijn die jij kunt ondernemen tijdens een juridisch conflict. Dan vallen de rechtsbijstandsverzekering kosten dus in het niet. Gelukkig kun je bij ons van Firm24 snel en voordelig je rechtsbijstandverzekering zakelijk regelen. Enthousiast? Klik dan snel hier! We bespreken dan ook samen met jou de kosten rechtsbijstandverzekering.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Mylène de Vos linkedin
Mylène is student aan Universiteit van Amsterdam en schrijft daarnaast graag artikelen over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24