Kennisbank

Een bv oprichten met een officiële tolk

Voor veel ondernemers is het oprichten van een bv al een uitdaging op zichzelf. Maar, wat als je de Nederlandse of Engelse taal niet vloeiend beheerst? Dan wordt een bv oprichten en het begrijpen van de rechten en plichten ineens een heel ander verhaal. In dat geval is het noodzakelijk om een officiële tolk in te schakelen. Een tolk kan je helpen om het proces van het oprichten van een bv soepeler te laten verlopen en eventuele communicatieproblemen te voorkomen. Wil jij binnenkort ook een bv oprichten? In dit artikel vertellen we je de voordelen van een tolk en hoe jij dit snel via Firm24 kan regelen.

Vertalen, vertalen en nog eens vertalen!

Waar denk jij aan als je het woord tolk hoort? Misschien denk je wel aan een doventolk die de gesproken taal kan vertalen naar gebarentaal. Of misschien denk jij wel aan die personen in het Europees Parlement die alle debatten en speeches vertalen in de juiste taal zodat alle afgevaardigden goed met elkaar kunnen communiceren. De kans is wat kleiner dat jij bij een tolk dacht aan het ondernemerschap. En dat terwijl een tolk soms ook in deze wereld onmisbaar is. Maar voor we hier op inzoomen, kijken we eerst naar de tolk zelf, want wat is een tolk nou precies? Een tolk is een professionele taalkundige die de gesproken taal vertaalt van de ene taal naar de andere. Het werk van een officiële tolk is niet zo makkelijk, want tolkwerk vereist niet alleen uitgebreide taalvaardigheden, maar ook culturele kennis en een goed begrip van de context waarin de taal wordt gebruikt.

Een bv oprichten met tolk

Een bv oprichten is meestal geen klus waar een tolk aan te pas komt. Maar in enkele gevallen kan dit wel nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer de betrokken partijen niet dezelfde taal spreken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een buitenlandse ondernemer een bv wil oprichten in Nederland maar niet vloeiend Nederlands of vloeiend Engels spreekt. Ook kan het bij een bv oprichten nodig zijn om een tolk in te schakelen wanneer je als Nederlandse zakenpartners wil samenwerken met een buitenlandse zakenpartner die de taal niet spreekt. Een tolk kan er in dat geval voor zorgen dat de communicatie soepel verloopt en dat de rechten en plichten duidelijk worden. Dit is superbelangrijk om misverstanden en fouten te voorkomen tijdens het oprichtingsproces.

een tolk

Waar komt de tolk in beeld bij een bv oprichten?

Een bv oprichten gaat samen met een oprichtingsakte. Deze oprichtingsakte is een notariële akte waarin alle belangrijke details van de bv vermeld staan. Een oprichtingsakte moet je door de notaris laten opstellen. Omdat de akte in het Nederlands is, moet er een officiële tolk aanwezig zijn die alles kan vertalen. Bovendien moet de oprichtingsakte ook door de tolk zelf ondertekend worden. Met deze handtekening geeft de tolk bevestiging dat alle vertalingen correct en naar waarheid zijn uitgevoerd. Wil jij een bv oprichten? Lees hier alles over de oprichtingsakte bv.

Een officiële tolk

‘Ik heb nog wel ergens een achter achter tante die de taal spreekt, dat kan toch ook wel?’ denk jij misschien. Maar, een bv oprichten gaat niet zonder officiële tolk. Officiële en zogenaamde beëdigde tolken staan geregistreerd in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Bij een officiële tolk weet je zeker dat je met een goed gekwalificeerde en ervaren tolk te maken hebt die over de juiste vaardigheden beschikt. Een goede officiële tolk kan namelijk niet alleen goed vertalen, maar ook goed luisteren en heeft een goede concentratie en een snelle denkvaardigheid.

wijsvinger naar papier

Firm24 helpt je!

Wil jij een bv oprichten met een tolk? Dan ben je bij Firm24 aan het juiste adres! Via deze pagina regel je snel een intakegesprek met een notaris waarin je persoonlijk advies krijgt, al je vragen kan stellen en een offerte ontvangt voor een tolkdienst bij oprichting van de bv. Daarnaast is het ook mogelijk om gelijk een intakegesprek in te plannen met het bureau voor tolken! Zo weet je zeker dat een bv oprichten straks zonder taalbarrières kan plaatsvinden tijdens de bespreking van de oprichtingsakte.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Kiki Dusebout linkedin
Kiki is Content schrijver bij FIRM24. Ze schrijft over allerlei onderwerpen m.b.t. ondernemingsrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24