Kennisbank

Een kredietrapport laten opstellen bij Firm24

Als ondernemer kom je veel in contact met klanten of andere ondernemingen. Je wilt weten of een bedrijf wel de middelen heeft om jou te betalen, maar andersom geldt dat natuurlijk ook. Door middel van een kredietrapport kun je laten zien dat jouw onderneming financieel gezond is. Wil je een kredietrapport laten opstellen? Dan ben je bij Firm24 aan het juiste adres!

Wat is een kredietrapport?

Een kredietrapport is een rapport dat inzicht geeft in de kredietwaardigheid van een onderneming. Kredietwaardigheid houdt in dat een onderneming zijn rekeningen kan betalen en deze ook daadwerkelijk betaalt. Door middel van een kredietrapport kun je anderen inzicht geven in de financiële positie van je bedrijf.

Wanneer moet je een kredietrapport laten opstellen?

Onderstaand twee voornamelijke situaties waarin het als onderneming belangrijk is om een kredietrapport te hebben.

Lening afsluiten bij de bank

Ten eerste wanneer je onderneming een lening wilt afsluiten bij de bank. In zo’n geval checkt de bank namelijk of je wel kredietwaardig bent. Het is voor een leningverstrekker namelijk van belang dat het een inschatting kan maken hoe zeker het is dat het geleende geld terugbetaald gaat worden.

Zaken met andere onderneming

Daarnaast is het hebben van een kredietrapport ook belangrijk bij het zakendoen met een andere onderneming. Voor beiden is het van belang om te weten of de andere onderneming kredietwaardig is. Ook in dit geval geldt dat de partijen zo meer zekerheid hebben over of zij de tegenprestatie gaan krijgen.

Wat staat er in een kredietrapport?

Het is dus als onderneming belangrijk een kredietrapport op te laten stellen. Maar wat staat er precies in een kredietrapport? In het rapport wordt een inschatting gemaakt van de huidige én toekomstige financiële situatie van je onderneming. Daarbij worden ook samenhangende zaken beschreven, zoals de concernstructuur, eventuele negatieve berichtgeving in de media, ontwikkelingen van het bedrijf en hoe vergelijkbare ondernemingen ervoor staan.

Kredietrapport laten opstellen bij Firm24

Firm24 helpt jou met het kredietrapport. De volgende diensten kun je wat betreft het kredietrapport bij Firm24 regelen:

  • Adviesgesprek opstellen kredietrapport. Plan een telefonisch adviesgesprek in bij een van onze adviseurs. Hier kun je al je vragen stellen en zal een algemene uitleg worden gegeven over het kredietrapport.
  • Haalbaarheidsonderzoek opstellen kredietrapport. Bij deze optie krijg je allereerst een adviesgesprek en zal de adviseur vervolgens een onderzoek worden opgesteld om te bekijken wat de slagingskans is van het onderzoek.

Slot

Wil je hulp bij het opstellen van een kredietrapport? Dan ben je bij Firm24 aan het juiste adres. Onze adviseurs helpen je graag verder. Maar ook voor vrijblijvende vragen kun je bij ons terecht. Zie de chatbox rechtsonder om in contact te komen met een van onze juristen.

Gepubliceerd op 18 april 2024
Maeve Faber linkedin
Maeve studeert Msc Commerciële Rechtspraktijk (privaatrecht) en schrijft daarnaast graag over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24