Kennisbank

Het starten van een onderneming met een WW-uitkering

Wanneer je gebruikmaakt van de WW-uitkering en je op zoekt bent naar een baan zijn er verschillende opties. Zo kun je er voor kiezen om uiteindelijk weer in loondienst te gaan werken, maar je kunt natuurlijk ook een eigen bedrijf starten! Hierbij kunnen wij je helpen. In deze blog wordt uiteengezet welke stappen je dient te zetten zodat jij uiteindelijk kunt gaan ondernemen!

De voorbereiding

De eerste stap is onderzoeken of ondernemen goed bij je past. Ook dient hierbij onderzocht te worden hoe je dat kunt doen vanuit een WW-uitkering. Hier zijn namelijk verschillende opties voor. Het UWV biedt een online training aan waar deze aspecten worden besproken. De training is te vinden via deze link.

Na het doen van deze training kun je, wanneer je hiervoor toestemming hebt gekregen van uw UWV adviseur, starten aan de onderzoeksperiode. In deze periode ga je verder met het uitwerken van het idee voor je eigen bedrijf. In dit kader kun je denken aan de haalbaarheid van je plan en het uitwerken hiervan (ondernemingsplan), de locatie, benodigde verzekeringen en vergunningen, de financiering en belastingzaken.

Deze onderzoeksperiode duurt maximaal 6 weken. Wanneer je er na deze periode zeker van bent dat je een bedrijf wilt starten, kun je aan de slag! Dit kun je, afhankelijk van jouw situatie, doen met/zonder startperiode en met/zonder behoud van je WW-uitkering. Wat passend is voor jouw situatie lees je hier.

raket

Hoe kunnen wij helpen?

Het is dus zeker mogelijk om een bedrijf op te richten wanneer je gebruikmaakt van de WW-uitkering. Wij helpen je hier graag bij. Vanaf €349 excl. btw kun jij al aan de slag met je eigen BV! Neem bij interesse en/of verdere vragen zeker contact op met ons via de chat op onze website (rechtsonder). Inhoudelijk over het traject en begeleiding kun je je vragen stellen aan je UWV adviseur.

Gepubliceerd op 29 juni 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00