Kennisbank

Hoe lang duurt het om een BV op te richten?

Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met jouw BV. Gelukkig is het door de intrede van de Flex BV mogelijk om al binnen een aantal dagen een BV op te richten! Hoe snel jouw BV precies kan worden opgericht hangt af van verschillende factoren.

Hoe snel kan de BV worden opgericht?

Standaard wordt een BV opgericht binnen 7 werkdagen via Firm24. Wij bieden uiteraard ook snellere service zoals 5 werkdagen. Voor degene die daadwerkelijk spoed hebben kan de oprichting zelfs binnen 48 uur. Wil je alle stappen van het oprichten van een BV zien? Lees dan het BV oprichten stappenplan.

Welke partijen zijn betrokken tijdens het oprichten van mijn BV via Firm24?

In de oprichting zijn veel verschillende partijen betrokken, die allemaal een rol spelen in de  oprichting van jouw BV. Daarom is het niet altijd eenvoudig om een exacte oprichtingsdatum te noemen. We bespreken hieronder de verschillende partijen die betrokken zijn bij de oprichting van de BV.

handen schudden

Firm24 - oriënterende fase

Als ondernemer zul je veel vragen hebben over de oprichting van jouw eerste BV. Omdat je niet zomaar (dure) adviezen wilt inwinnen voor elke vraag, helpen wij je graag (kosteloos) in de oriënterende fase. Het support team bestaat uit juristen en fiscalisten die jou bij (bijna) alle vragen kunnen helpen. Mocht je daarnaast speciale hulp nodig hebben dan hebben wij een partner fiscaal advieskantoor en een advocatenkantoor die kunnen bijspringen. Hierbij kun je denken aan de (fiscale) begeleiding bij een herstructurering.

Firm24 - online aanvraag (10 minuten)

Nadat jij alle antwoorden hebt gekregen en klaar bent om te starten, doorloop je eenvoudig de online aanvraagprocedure. De stappen hiervan zijn besproken in dit artikel. Tijdens de aanvraag staat het support team klaar om je te helpen met alle vragen.

Notaris - BV oprichten (48 uur, 5 of 7 werkdagen)

Zodra de online aanvraag is voltooid zal de notaris de oprichting van de BV starten. Zij verrichten het cliëntenonderzoek en stellen de volmacht en conceptakte op. Nadat de conceptakte door jou is goedgekeurd en de volmacht is ondertekend, zal de notaris de akte met je bespreken. Als laatste stap zal de notaris de oprichtingsakte passeren en indienen bij de Kamer van Koophandel. Dit hoef je dus niet zelf te doen. Vanaf dit moment is de BV formeel opgericht.

Kamer van Koophandel - 1 werkdag

De Kamer van Koophandel verwerkt de aanvraag vaak binnen 1 werkdag. De notaris upload daarna de oprichtingsakte, KvK uittreksel en aandeelhoudersregister in het Firm24 portaal en jij kunt aan de slag!

Is er een mogelijkheid om de oprichtingsprocedure te versnellen?

In plaats van de standaardprocedure kan je kiezen voor een versnelde procedure. Je BV kan dan binnen 7 werkdagen worden opgericht. De aanvullende kosten voor de versnelde procedure zijn vanaf € 95 excl. btw, naast de oprichtingskosten voor de BV.

Kan ik met spoed een BV oprichten via Firm24?

Soms is er veel haast bij het oprichten van een BV, bijvoorbeeld in het geval van het ondertekenen van bepaalde contracten of subsidieaanvragen. In dergelijke gevallen is het mogelijk om een spoedprocedure aan te vragen bij Firm24. Wanneer je een spoedopdracht hebt aangevraagd en betaald, neemt Firm24 telefonisch contact op met jou en de notaris op om de aanvraag af te stemmen. Jouw BV kan dan worden opgericht binnen 48 uur. Hiervoor is wel vereist dat je alle door de notaris opgevraagde informatie voor het cliëntenonderzoek te hebben aangeleverd. De aanvullende kosten voor deze spoedprocedure zijn vanaf € 295 excl. btw, naast de oprichtingskosten voor de BV.

vinger en papier

Ten slot (aanrader)

Iedere situatie is uniek en dat kan soms lastig zijn. Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers benieuwd naar hoe dit persoonlijk voor jou uitpakt? Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24