Kennisbank

Hoe open je een zakelijke bankrekening met je stichting?

De akte is gepasseerd en de stichting is ingeschreven bij de KvK. Kortom, je kunt bijna aan de slag met je stichting. Voordat het zover is, heb je een zakelijke bankrekening nodig waarop je eventuele subsidies en bijdragen van fondsen kunt ontvangen en waarmee je natuurlijk betalingen kunt verrichten. In dit artikel lees je hoe je dit doet en bij welke bank.

Zakelijke bankrekening openen voor mijn stichting, hoe doe ik dat?

Met het KVK-uittreksel en het afschrift van de oprichtingsakte kan een bestuurder namens de BV een bankrekening openen. Indien de bestuurders alleen gezamenlijk bevoegd zijn, moeten ze samen de bankrekening openen. Elke BV dient zijn eigen zakelijke bankrekening te hebben. In een holdingstructuur dien je dus zowel een bankrekening voor de holding, als voor de BV te openen.

Moet ik mijn zakelijke bankrekening openen bij mijn eigen bank?

Het is niet vereist om een zakelijke rekening bij je eigen bank te openen. Sommige banken zijn meer gericht op ondernemers dan anderen en zijn dan ook voordeliger om een zakelijke bankrekening te openen. Je kunt op allerlei verschillende websites banken met elkaar vergelijken. Wij raden ook zeker aan dat te doen.

money

Ten slot (aanrader)

Iedere situatie is uniek en dat kan soms lastig zijn. Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers nieuwsgierig hoe dit persoonlijk voor jou uitpakt? Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Of lees hier een blog over een zakelijke rekening.

Gepubliceerd op 5 maart 2024
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24