Kennisbank

Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandige ondernemers

Hoewel je er natuurlijk niet van uitgaat, kan het gebeuren dat je tijdens je werkzaamheden als zelfstandige ondernemer komt te overlijden. Dit heeft enorme gevolgen voor je nabestaanden en kan voor hen zelfs inkomensverlies betekenen. Dit terwijl je je dierbaren natuurlijk goed wilt achterlaten. Dan biedt een Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandige ondernemers uitkomst. Wat het precies is en hoe je het bij Firm24 kunt regelen, lees je in dit artikel.

Wat houdt een (collectieve) nabestaandenverzekering in?

Een nabestaandenverzekering zorgt ervoor dat je directe familie een uitkering ontvangt. Vaak is dit met de bedoeling inkomensverlies op te vangen of bijvoorbeeld voor het kunnen financieren van de uitvaart. Deze uitkering kan zowel periodiek (bijvoorbeeld in maandelijkse termijnen) als eenmalig (het hele bedrag in één keer) zijn. Door een nabestaandenverzekering af te sluiten zorg je goed voor je nabestaanden. Een fijn idee, zeker omdat lang niet alle nabestaanden aanspraak maken op steun vanuit de overheid wanneer hun partners overlijden.

‘Collectief’ betekent bij deze verzekering dat je je werknemers de optie kun geven zich mee te verzekeren. Zo heb je een collectieve nabestaandenverzekering voor alle werknemers van je onderneming. Handig en overzichtelijk.

Voorwaarden

Een dergelijke verzekering sluit je af bij een erkende verzekeringsmaatschappij. Voordat je deze kunt afsluiten, moet je een gezondheidsverklaring invullen en aanleveren. Daarnaast zul je moeten bedenken welk bedrag je aan je naasten wilt nalaten. Wil je ze enkel de gelden geven om een uitvaart te kunnen bekostigen, of ze ook een appeltje voor de dorst meegeven? De premie die je voor de nabestaandenverzekering zult moeten betalen is mede hiervan afhankelijk.

Verder is het goed om te weten dat de uitkering aan je nabestaanden niet belast wordt. Het bedrag dat je voor ze opzij zet, is het bedrag dat aan hen uitgekeerd wordt na je overlijden.

Goed om te weten!

Zoals gezegd betaal je voor deze nabestaandenverzekering premie. Dat hoeft echter niet meer als je arbeidsongeschikt raakt en daardoor geen inkomen meer genereert. Daarbij is het een optie om je partner mee te verzekeren. Wanneer deze overlijdt, ontvang je zelf de uitkering. Het is echter niet mogelijk om werknemers mee te verzekeren wanneer je die in dienst krijgt. Het is immers een verzekering voor zelfstandige ondernemers.

adviesgesprek

Regel het bij Firm24!

In enkele stappen je nabestaandenverzekering geregeld hebben? Dan ben je bij Firm24 aan het juiste adres! Wil je hier meer over lezen? Bezoek dan deze pagina.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24