Kennisbank

Wat is een stichting statutenwijziging?

Het kan zijn dat de statuten van jouw stichting gewijzigd moeten worden. Bijvoorbeeld omdat de naam van de stichting wordt gewijzigd of omdat er een Raad van Toezicht is aangesteld. Hoe werkt dit en wat zijn de kosten voor deze statutenwijziging? Je leest het in dit artikel.

Statutenwijziging stichting

Het komt regelmatig voor dat gedurende het bestaan van de stichting blijkt dat de statuten gewijzigd moeten worden. Bijvoorbeeld omdat de werkzaamheden van de stichting zijn gewijzigd, omdat de naam is gewijzigd of omdat de dynamiek in het bestuur is gewijzigd. Twijfels of je statuten nog actueel zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het controleren van de statuten.

Stappenplan statutenwijziging stichting

Wil je de statuten van de stichting wijzigen? In slechts 4 stappen kun jij de statuten wijzigen via Firm24.

Stap 1: maak een account aan en vul je gegevens in

Upload de statuten van de stichting in jouw persoonlijke en tevens beveiligde omgeving. Binnen 24 uur nemen wij contact op om het proces in gang te zetten.

Stap 2: legaliseer bij een notaris bij in in de buurt

Nadat je online alle gegevens hebt ingevuld voor de oprichting van de Je ontvangt de wijzigingsdocumentatie en een volmacht. Daarmee ga je naar een Firm24 notaris bij jou in de buurt voor de legalisatie.

Stap 3: keur de concept-statuten goed

Na het bezoek aan de notaris (of ons kantoor in Amsterdam) ontvang je de concept-statuten. Log in, controleer de akte goed en ga akkoord of geef ons eventueel feedback.

Stap 4: ontvang de statuten

Je ontvangt de nieuwe statuten direct digitaal en tevens binnen één week per post.

Statutenwijziging bij Firm24

Meer weten over statutenwijziging voor een stichting bij Firm24? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen jou vertellen wat de kosten zijn en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Benieuwd wat het kost? Kijk dan even hier.

checklist

Ten slot (aanrader)

Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers op zoek naar verdieping over dit onderwerp? Dat kan! Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24