Kennisbank

Waarom klantbehoud cruciaal is voor u als accountant

Een goede klantenkring is cruciaal voor een succesvol account. Niet alleen omdat u als accountant natuurlijk volledig van uw klanten afhankelijk bent, maar ook omdat een hechte klantenkring u als accountant verder kan helpen. In dit artikel leest u daarom alles over de waarde van klantbehoud. 

Wat is klantbehoud?

Toen u als accountant startte, werkte u mogelijk nog maar met een enkele klant. Gaandeweg heeft u steeds meer klanten verkregen die maar al te graag gebruikmaken van uw werk als accountant. Ondertussen heeft u waarschijnlijk een vaste klantenkring waarvoor u bijvoorbeeld de maandelijkse salarisadministratie en de jaarlijkse jaarrekening netjes regelt. Hoewel het erg fijn en geruststellend is om een vaste klantenkring te hebben, is het belangrijk om uw klantenkring ook te onderhouden. Dit doet u door u actief in te zetten voor klantbehoud.

De noodzaak van klantbehoud

Door u als accountant actief in te zetten voor klantbehoud, zorgt u ervoor dat uw klanten u trouw blijven en niet op zoek gaan naar een nieuwe accountant om hun administratie te verwerken. Het is natuurlijk erg vervelend voor u en uw portemonnee wanneer er een klant wegvalt. Klantbehoud is daarom erg belangrijk. Naast het feit dat het financieel niet voordelig voor u is om een klant te verliezen, zijn er meerdere redenen waarom het belangrijk is om uw netwerk goed te onderhouden, namelijk:

  • Het vinden van nieuwe klanten kost u als accountant vaak geld. U moet bijvoorbeeld een marketingcampagne opzetten om nieuwe klanten te werven. Zo’n marketingcampagne kost u altijd geld. 
  • Het verwerken van nieuwe klanten kost u als accountant tijd. Om een nieuwe klant in uw systeem te verwerken, bent u wel een aantal uren zoet. Zo moet u bijvoorbeeld contactgegevens, gegevens van zijn of haar bedrijf en standaard terugkerende administratie invoeren. Dit hoeft u voor een bestaande klant niet meer te doen. 
  • Een vaste klant zal eerder een goed woordje over u doen dan een nieuwe klant. Zo zorgt een vaste kant dus voor goede (voordelige) mond-tot-mondreclame voor u als accountant.

Hoe zorg je voor klantbehoud?

Het onderhouden van uw netwerk kunt u als accountant op een aantal voordelige en snelle manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van social media. Door een social media account op te richten kunt u uw netwerk voorzien van recente ontwikkelingen. Ook kunt u daarnaast uw netwerk op een voordelige manier vergroten door het grote bereik dat social media anno 2023 heeft. Daarnaast kunt u klantbehoud realiseren door uw netwerk zelf in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijkse borrel waarbij uw klanten elkaar kunnen ontmoeten. Zo voelt uw klant zich meer betrokken en heeft u een grotere kans op klantbehoud.

Vragen over klantbehoud? Firm24 helpt u graag!

Het is voor u als accountant dus erg belangrijk om uw netwerk goed te onderhouden. Klantbehoud zorgt voor een voordelige en efficiënte manier van werken. Het zoeken naar en verwerken van nieuwe klanten is namelijk vaak duur en tijdrovend. Heeft u daarom nog vragen over klantbehoud? Dan helpt Firm24 u maar al te graag tijdens een gratis check-gesprek! Op dit moment gebruiken meer dan twaalfhonderd advieskantoren Firm24 voor het inkopen van notariële diensten zoals het oprichten van BV’s, het wijzigen van statuten of het omzetten van een eenmanszaak naar een BV.
 

Gepubliceerd op 31 oktober 2023
Mylène de Vos linkedin
Mylène is student aan Universiteit van Amsterdam en schrijft daarnaast graag artikelen over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24