Kennisbank

Zorgeloos op (zaken)reis: zo doe je dat!

Als je eraan toe bent je onderneming uit te breiden en over de grens zaken te gaan doen, horen daar zakenreizen bij. Ook als je enkel in Nederland actief bent, moet je vaak op en neer om in al je vestiging de bedrijfsvoering te beoordelen en waar nodig bij te sturen. Als je zoveel onderweg bent, wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Daarvoor kun je een zakenreisverzekering afsluiten. Hoe dat precies werkt en hoe je het via Firm24 regelt, lees je in dit artikel.

De individuele zakenreisverzekering

Bij verschillende verzekeringsfirma’s kun je terecht voor een individuele zakenreisverzekering, maar wanneer is die relevant? Bijvoorbeeld als je namens je bedrijf een zakelijke reis maakt naar een ander gebied om daar handelsovereenkomsten te sluiten of bedrijfsinkopen te doen. Er zijn talloze voorbeelden denkbaar.

Afhankelijk van de reizen die je maakt kun je kiezen voor een ruimere of nauwere dekkingsgraad. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat onderstaande zaken verzekerd zijn als je een individuele zakenreisverzekering afsluit:

  • schade aan (hand)bagage of zakelijke vracht;
  • het annuleren van je reis;
  • bepaalde overmachtsituaties, zoals calamiteiten onderweg;
  • ongevallen, ziekte en soms geneeskundige kosten;
  • rechtsbijstand.

Optioneel zijn zaken als hulp bij autopech en extreme sporten.

Goed om te weten!

  • Het is bij sommige aanbieders mogelijk gezinsleden te laten meeverzekeren voor privéreizen. Handig en voordelig!
  • Bovenstaande zaken worden niet gedekt als je hier zelf redelijkerwijs schuld voor moet aanvaarden, bijvoorbeeld door misdragingen of overmatig drankgebruik. Wees dus altijd voorzichtig. De dekking geldt vaak ook niet als je reist naar een verblijf waar je zelf eigenaar van bent.
Check-gesprek

Regelrecht naar Firm24

Het regelen van een individuele zakenreis kan voordelig en snel bij Firm24. Hoe dat werkt? Simpel:

  1. We plannen een intakegesprek waarin we je situatie bespreken;
  2. We maken een projectplan;
  3. De adviseur gaat voor je aan de slag en vindt de beste verzekeringsdeal voor jou.

Zo eenvoudig kan het zijn. Deze werkwijze heeft als voordeel dat we efficiënt en daardoor goedkoop kunnen werken. Je zaken zijn snel geregeld en er zijn geen verborgen kosten. Daarnaast beschikt Firm24 over een uitgebreid netwerk van juridisch specialisten en verzekeringsmaatschappijen. Zo krijg je het beste advies én de beste deal. Tel uit je winst. Wil je direct aan de slag? Klik hier.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00