Switch Language

Bekijk hier het stappenplan voor het opheffen van een BV

BV opheffen? Neem dan deze 5 stappen

Hoe werkt het opheffen van een BV? In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen genomen moeten worden voor het beëindigen van je BV. Hieronder volgen 5 stappen die jij en FIRM24 gaan nemen als jij je BV wil opheffen door middel van een turboliquidatie.

Stap 1: Neem contact op met FIRM24

Heb je de knoop doorgehakt en ga je stoppen met de BV? Dan is je eerste stap in dit proces om met ons contact op te nemen. Dat kan online via chat op de pagina BV opheffen of telefonisch. Je start de procedure vervolgens zelf op onze site en vult je gegevens in. Heb je je BV bij ons opgericht? Dan hoef je je oprichtingsakte niet op te zoeken, want die hebben wij in ons bezit. Zo niet, zorg dan dat je die bij de hand hebt zodat je deze kunt uploaden in de procedure. Na aanvraag van jouw procedure gaan we diezelfde dag voor je aan de slag.

Stap 2: Wij stellen de benodigde documenten op

Heb je alle documenten en gegevens correct aangeleverd? Dan gaan wij over tot het opstellen van de juridische documenten. Je ontvangt van ons 3 documenten die je moet controleren, ondertekenen en aan ons terug moet sturen.

Stap 3: Uitschrijven bij KvK

De derde stap is de ontbinding en uitschrijving bij de Kamer van Koophandel. Door middel van de benodigde documenten en gegevens zorgen wij dat je bedrijf wordt uitgeschreven bij de KvK. De uitschrijving bij de KvK wordt uitgevoerd door de door jou ondertekende en geretourneerde documenten in te leveren bij de KVK. Firm24 draagt hier zorg voor. Let op: de KVK accepteert alleen originele handtekeningen met pen. Zorg dus dat je altijd origineel ondertekende stukken opstuurt! 

Stap 4: Laatste zaakjes afwikkelen

Als de BV is opgeheven zijn er nog een paar puntjes op de i te zetten. Een voormalige bestuurder van de BV wordt aangesteld als “bewaarder van de boeken” van de BV. Deze moet de boekhouding tenminste 7 jaar bewaren. De bewaarder zal na de opheffing zorg dragen voor de afwikkeling naar de belastingdienst (BTW, VPB e.d.) en de laatste jaarrekening indienen bij de KVK. De zakelijke bankrekening kan ook opgeheven worden.

Stap 5: Bevestiging van uitschrijving

Bij de beëindiging van je bedrijf krijgt de Belastingdienst een melding van de Kamer van Koophandel (KvK). Je krijgt hiervan een schriftelijke bevestiging. Controleer altijd of je de bevestiging van je afmelding ontvangt. Je BV is nu officieel uitgeschreven, gefeliciteerd!

BV opheffen door Firm24

Bij FIRM24 kun je eenvoudig, snel en 100% waterdicht je BV laten opheffen voor slechts €199,-. Klik hier om meer over BV opheffen door FIRM24 te lezen.

bv-opheffen

Deel dit artikel

Lees meer over BV opheffen en turboliquidaties

Waar kunnen we je mee helpen?

Start direct een oprichting:

BV
Start
Holding
Start
Spaar BV
Start

Onze tests, checklists & tools:

Rechtsvormkeuze Test
Start
Structuur
Tool
Start
Wijzig onderneming Checklist
Start

Nog aan het oriënteren?

10 onmisbare tips voor BV oprichten
Start
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]