Switch Language

Bekijk hier het stappenplan voor het opheffen van een BV

BV opheffen? Neem dan deze 5 stappen

Hoe werkt het opheffen van een BV? In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen genomen moeten worden voor het beëindigen van je BV. Hieronder volgen 5 stappen die jij en FIRM24 gaan nemen als jij je BV wil opheffen door middel van een turboliquidatie.

Stap 1 – Neem contact op met FIRM24

Heb je de knoop doorgehakt en ga je stoppen met de BV? Dan is je eerste stap in dit proces om met ons contact op te nemen. Na een (telefonisch) gesprek en jouw toestemming om de BV op te heffen, gaan wij binnen 24 uur beginnen met het in kaart brengen van de stand van zaken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het natrekken van de statuten. Ook vragen we je enkele gegevens op te sturen zoals: je NAW-gegevens, de NAW-gegevens van je accountant en de balans plus statuten van je bedrijf.

Stap 2 – Wij stellen de benodigde documenten op

Heb je alle documenten en gegevens correct aangeleverd? Dan gaan wij over op het opstellen van de juridische documenten. Daarnaast krijg je van ons instructies voor je boekhouder. Je boekhouder dient overigens de boeken en bescheiden voor tenminste 7 jaar te bewaren.

Stap 3 – Uitschrijven bij KvK

De derde stap is de ontbinding en uitschrijving bij de Kamer van Koophandel. Door middel van de benodigde documenten en gegevens zorgen wij dat je bedrijf wordt uitgeschreven bij de KvK. De uitschrijving bij de KvK wordt uitgevoerd nadat het aandeelhoudersbesluit tot ontbinding van je BV is ondertekend door de aandeelhouder(s). Let op: voor de uitschrijving bij de KvK hebben wij altijd je handtekening nodig.

Stap 4: Zakelijke rekeningen opheffen

Kies je voor een turboliquidatie? Dan dien je zelf de zakelijke bankrekeningen op te heffen. Helaas kan FIRM24 dit niet voor je doen.

Stap 5 – Bevestiging Kamer van Koophandel

Bij de beëindiging van je bedrijf krijgt de Belastingdienst een melding van de Kamer van Koophandel (KvK). Je krijgt hiervan een schriftelijke bevestiging. Controleer altijd of je de bevestiging van je afmelding ontvangt. Wanneer je deze bevestiging hebt ontvangen, maak je hiervan melding aan FIRM24.

BV opheffen door FIRM24

Bij FIRM24 kun je eenvoudig, snel en 100% waterdicht je BV laten opheffen voor slechts €199,-. Klik hier om meer over BV opheffen door FIRM24 te lezen.

bv-opheffen

Deel dit artikel

Lees meer over BV opheffen en turboliquidaties

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]