Ondernemersverhaal

Melvin Lucardie van Contracts&More

“Houdt je karretje op de rails en ploeter gewoon vrolijk fluitend verder”

Na een gecreëerde basis met opleiding- en werkervaring heeft Melvin een sabbatical met zijn gezin genomen naar Zwitserland en Italië. Dit heeft gezorgd voor een extra frisse start van het ondernemings avontuur van Melvin. Vanaf dat moment was het tijd voor de start van Contracts&More: “een bedrijf dat betekenis geeft aan ambities en transformaties in het Sociaal Domein.”

Betekenis geven aan het Sociaal Domein

Contracts&More heeft als hoofdactiviteit betekenis geven en bijdragen aan succesvolle transformaties in het Sociaal Domein. “Contracts&More draagt bij en is van toegevoegde waarde door het verbinden van unieke inzichten, concrete adviezen en creatieve oplossingen; specifiek ten aanzien van inkopen, contractmanagement en transformeren van zorg en ondersteuning”. Bij de dienstverlening van Contracts&More is altijd sprake van Partnerschap met oog voor flexibiliteit, creativiteit en oplossingen op maat. “Alles wat nodig is organiseren we met de klant op basis van een gezamenlijke en gezonde ambitie."

"Blijf niet hangen bij tegenslagen, houdt je karretje op de rails en ploeter gewoon vrolijk fluitend verder.”

Hoe het allemaal begon

Bij Melvin is het ondernemen niet met de paplepel ingegoten. “Wel was ik als kind energiek, altijd op zoek naar avontuur om iets te bewerkstelligen en overtuigd dat de wereld er beter uit zou kunnen zien.” Uiteindelijk heeft Melvin de stap om te ondernemen durven zetten na zijn ervaringen van afgelopen jaren op grote dossiers en innovatieve projecten. “Persoonlijke en unieke specialistische ervaringen met bekostiging en vernieuwing van zorg en ondersteuning hebben mij van jongs af aan beziggehouden. En met de overtuiging dat deze efficiënter en vooral doelmatiger georganiseerd kan worden.” Melvin heeft op een gegeven moment de kans gekregen om ook als zelfstandig ondernemer te starten. ”Contracts&More is een voorbeeld dat ondernemen naast een vaste baan zeker de moeite waard is om te overwegen.”

“Na vele bewogen jaren kijk ik inmiddels dan ook niet snel meer ergens gek van op en durf ik mij kwetsbaar op te stellen.”

Het ondernemen tot nu toe

Ondernemen bevalt Melvin tot op heden erg goed. “Het voelt wendbaar, geeft vrijheid en brengt positieve energie voort. Met beide benen op de grond en gelukkig al meerdere succesmomenten beleefd zoals enthousiaste belletjes uit onverwachte hoek, complimenten over mijn insteek en concrete toezeggingen voor opdrachten.” Daarnaast heeft Melvin een goede balans in zijn werkschema kunnen aanbrengen. De combinatie met een vaste baan is voor Melvin juist heel goed. Zo kan hij van elk de voors en tegens zien.

“Vooral laten verrassen dus en heel cliché: niet aan een dood paard gaan trekken.”

Servicegericht zijn & afspraken nakomen

“De bedrijfsnaam is niet voor niets Contracts&More. Het psychologisch contract met de gezamenlijke ambitie en wat hiervoor nodig is, staan centraal bij de dienstverlening en in de relaties. Duurzame tevredenheid is hierbij essentieel, daarom neem ik de ander serieus zonder het uitblijven van de benodigde humor. Ook bouw ik evaluatiemomenten in en verzamel ik feedback om tijdig te kunnen inspelen op positieve en eventueel mindere ervaringen.” Bij Contracts&More krijgen de (potentiële) klanten op een persoonlijke wijze met ongedwongen karakter en herhaling inzicht in de werkwijze. “Geen klant is zo waardevol als een terugkerende klant. Daarom bied ik klanten in geval van herhaling, verlenging of uitbreiding van diensten, extra voordelen in de vorm die de klant aanspreekt.”

“Soms is dat even puzzelen en schikken, maar dat blijft in het leven toch altijd.”

De gouden tip voor ondernemers

Het is volgens Melvin belangrijk dat je geregeld even goed de tijd neemt om terug te blikken en op je in laat werken wat je hebt doorgemaakt. “Wel is mijn tip; blijf in beweging en gericht op stappen voorwaarts. Laat je vooral positief verrassen en wees niet naïef. Men weet nog steeds niet hoe een koe een haas vangt.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24