Ondernemersverhaal

Coolbaas

“Ondernemen is de beste rollercoaster ooit”

Stefan en Rogier zijn al jarenlang ondernemer maar werkten altijd in dienstverlening. Een jaar geleden besloten zij het heft in eigen hand te nemen toen Stefan nergens, op een normale manier, een airco kon kopen. Een eigen ervaring groeide uit tot een eigen onderneming: Coolbaas.

Het bedrijf

Coolbaas is een bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van split-unit airco’s en de bijhorende installatie. Het bedrijf probeert de koop van een airco zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de consument. Op dit moment doen ze dat voornamelijk door de consument volledig te begeleiden door het hele proces, zo hoef je zelf alleen nog maar de airco aan te zetten. Maar in de toekomst willen ze ook een aantal handige online services zoals een geautomatiseerd schouwproces en het digitaal uitzoeken van een installatiedatum gaan aanbieden. De concurrenten op de markt gaan zij tegen met klantvriendelijkheid en duidelijkheid. Zo vertellen Rogier en Stefan: “een tevreden klant is de beste reclame die je kan maken.”

De start

Rogier en Stefan zijn beide geboren ondernemers. Zij zijn al jaren werkzaam als freelancers die overstromen van bedrijfsideeën. Nu hebben zij eindelijk een sprong in het diepe genomen, door een eigen onderneming te beginnen. Het opstarten duurde wat langer dan verwacht: “Wij kregen te maken met saaie zaken zoals de techniek achter een website, het openen van een rekening en het opstellen van algemene voorwaarden.” Ze vertelden zichzelf “niet alles hoeft perfect te zijn.” Zo installeerden ze hun eerste tien airco’s, voordat ze een website hadden.

Rogier en Stefan twijfelden niet over hun rechtsvorm: “Omdat we met meerdere mensen zouden beginnen en we rekening houden met een investering op termijn, zijn we meteen met een BV begonnen.” De basiskennis van het ondernemen hadden ze al. Hierdoor konden zij zich volledig richten op de nieuwe aspecten van het vak. “We liepen een snuffelstage bij de leverancier en leerden hoe het was om direct met de klant te werken.”

Het ondernemerschap

Het ondernemerschap is volgens de mannen een echte rollercoaster. Van een social post tot het bijpraten met een leverancier, er is altijd wel iets dat je kunt doen. Toch adviseren ze om “af en toe te pauzeren, anders ga je aan jezelf voorbij”. Het is makkelijk om op de zaken vooruit te lopen en daarom moet je niet alles tegelijk te willen doen: “Focus je product op een niche en word daar goed in. Uitbreiden kan altijd later nog”.

Toekomst

Rogier en Stefan wierpen al een blik op de toekomst: “In eerste instantie willen we groeien naar een bedrijf dat groot genoeg is om een leuke boterham mee te verdienen. Die inschatting is best moeilijk, want het is natuurlijk een seizoens gedreven bedrijf. Op middellange termijn hopen we te gaan groeien buiten onze eigen regio Gelderland. Als we eenmaal in heel Nederland succesvol airco’s verkopen, dan gaan we een keer in een hutje zitten om de volgende stap te bepalen”.

De gouden tip

Het is belangrijk om in jouw bedrijf te geloven en dit ook aan anderen mee te geven. “Geloof in de kracht van je businessmodel. Vertel het aan iedereen, praat erover en schaaf er constant aan”.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24