Ondernemersverhaal

Cronix BV

“Denk goed na wat je doet en met wie je dit doet. Welke intenties heb je?”

Vanuit hun vriendschap en met de nodige juridische en financiële werkervaring richtten Caspar en Sander Cronix BV op. De dienstverlening van Cronix BV is er op gericht om de onzekerheid rondom onbetaalde vorderingen bij ondernemers weg te nemen. Het idee bleek een gat in de markt. Daarbij leidde goede dosis motivatie en hub probleemoplossende mentaliteit tot een succesvolle samenwerking.

Cronix BV

Cronix BV richt zich op het innen van oninbare vorderingen maar haar activiteiten moeten vooral niet verward worden met die van een incassobureau of deurwaarder. Daar waar het incassobureau of deurwaarder stopt, gaat Cronix van start.

Een goed begin

Het idee van Caspar en Sander ontstond tijdens één van hun vele brainstormsessies. Zo vertelt Caspar over hoe hij met Sander - zowel als collega’s en als vrienden - veel overlegde: “Voortvloeiend uit de vriendschap werd er veel gediscussieerd en nagedacht over juridische zaken waarbij beiden over een torenhoog rechtvaardigheidsgevoel beschikken”. Ze kwamen tot de conclusie dat de markt iets mistte: een partij die vorderingen overneemt van ondernemers op debiteuren en de daaruit voortvloeiende juridische procedures op zich neemt. Hun besluit om een bedrijf op te richten ging echter niet over één nacht ijs. “We zijn ruim een jaar lang aan het brainstormen geweest. Met name over de onderneming zelf. We wilden niet de ondernemer zijn die wat doet en hoopt op succes, iets we dat in de praktijk veel zien en vaak met desastreuze gevolgen.”

De grootste investering is tijd geweest.

Ervaring

Zowel Caspar als Sander hebben ervaring met ondernemen. Hierdoor waren zij niet terughoudend om de sprong in het diepe te wagen. De situatie van beiden schept de ideale mogelijkheid om de samenwerking aan te gaan.” Ondanks de ervaring van beide heren stuiten zij toch op nieuwe uitdagingen. Voor een succesvolle start moest een businessmodel worden ontwikkeld en daarnaast hebben zij een eigen systeem gebouwd.

Het ondernemen is als een grote ontdekkingsreis waarbij we continu nieuwe werelden ontdekken.

De juiste rechtsvorm

Eén ding was zeker voor Caspar en Sander: hun nieuwe bedrijf zou een BV worden. “We houden ons al op dagelijkse basis bezig met het ondernemingsrecht en adviseren ondernemers ook regelmatig over de te kiezen rechtsvorm.” De rechtsvorm BV geeft hen voldoende zekerheid om met Cronix BV gewogen risico’s te kunnen nemen.

Concurrentie

Een goed beeld van de andere spelers in de markt was een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. Caspar en Sander kwamen daarbij tot de conclusie dat er geen directe concurrentie bestaat. Toch is het ook voor hen van belang om te zorgen dat ze opvallen. Een belangrijk aspect hiervan is je doelgroep goed voor ogen hebben. “We richten ons op een specifiek deel van de ondernemers en zorgen dat zij ons leren kennen. Dan is het aan de ondernemers of ze gebruik willen maken van onze diensten.”

De gouden tip

Caspar en Sander zweren bij een goede voorbereiding. Hun gouden tip? “Bezint eer ge begint. Denk goed na wat je doet en met wie je dit doet. Welke intenties heb je? Welke intenties heeft je eventuele partner? Als daar geen match is, leg afspraken onderling dan extra goed vast.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24