Ondernemersverhaal

Aart Rozendaal en Sophie Haccou van CupHub

“Onze passie voor innovatie en impact drijft ons om menstruatiearmoede te bestrijden.”

Toen Sophie Haccou tijdens haar eindproject van haar bachelor aan de TU Delft tegen een veelvoorkomend probleem aanliep, had ze geen idee dat dit het begin zou zijn van CupHub. Samen met haar co-founder Aart Rozendaal zet ze zich nu in om menstruatiearmoede te bestrijden door de gebruiksvriendelijkheid van de menstruatiecup te verhogen. Wat begon als een persoonlijke ergernis over het schoonmaken van de cup in openbare toiletten, groeide uit tot een innovatieve onderneming met een sterke sociale missie.

Van Idee tot Innovatie

Sophie had de cup een paar keer gebruikt, maar ontdekte dat schoonmaken in openbare toiletten vaak een groot probleem was door het gebrek aan een wasbakje in het hokje. Haar onderzoek tijdens haar bachelor wees uit dat veel vrouwen met hetzelfde probleem worstelen. Dit leidde tot een samenwerking met Aart tijdens het vak "Build your startup" aan de TU Delft. Samen besloten ze een oplossing te vinden en CupHub was geboren.

Ambitie en Impact

Beide oprichters hadden altijd al de ambitie om een eigen startup te beginnen. "Toen we dit vak volgden en enthousiast werden van het idee en elkaar, was de keuze snel gemaakt," vertelt Aart. Hun enthousiasme en gedrevenheid zijn duidelijk voelbaar in hun werk. Ze zijn vastbesloten om een verschil te maken en hun product zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

"We zijn allebei razend enthousiast. Dit komt doordat we allebei impact gedreven zijn en denken dat we samen verschil kunnen maken."

Balans en Ondersteuning

Ondanks de drukte van het ondernemerschap, weten Aart en Sophie een goede balans te vinden tussen werk en privéleven. Ze hebben geluk met een ondersteunend netwerk van vrienden en familie die in hen geloven en hen steunen. De tijd die ze besteden aan hun startup, wordt zorgvuldig gepland en ze houden altijd hun einddoel voor ogen: een positieve impact maken op de samenleving.

Van Idee naar Product

Met een klein startkapitaal en steun van grants van de TU Delft, begonnen ze hun onderneming. Ze namen deel aan verschillende startup competities zoals de Philips Innovation Awards, wat hen veel leerde over keuzes maken en prioriteiten stellen. "Deze kosten soms wel veel tijd, wat progressie kan remmen. Dit heeft ons geleerd meer keuzes te maken en selectiever te zijn met wat we willen bereiken," legt Aart uit.

Onderscheiden en Onderwijzen

CupHub onderscheidt zich door een compleet product aan te bieden waarmee gebruikers hun menstruatiecup kunnen schoonspoelen, steriliseren, opbergen en meenemen. Bovendien worden hun producten in Nederland geproduceerd en is er een sterke focus op community building en educatie om taboes te doorbreken. Door samen te werken met overheidsprogramma's en internationale organisaties, willen ze menstruatiearmoede bestrijden en hun product wereldwijd beschikbaar maken.

"Begin gesprekken met je klanten, begin met valideren, begin met testen."

De Toekomst van CupHub

De ambitie van Aart en Sophie reikt verder dan Nederland. Ze willen uitbreiden naar Europa en uiteindelijk ook impact maken in emerging economieën, waar een herbruikbare menstruatiecup een groot verschil kan maken. Hun doel is om menstruatieproducten toegankelijker en hygiënischer te maken voor iedereen die het nodig heeft.

De gouden tips

  • Begin gesprekken met je klanten.
  • Begin met valideren.
  • Begin met testen.

Aart en Sophie laten met CupHub zien hoe passie, innovatie en een sterke sociale missie samen kunnen komen om een positieve verandering teweeg te brengen. Hun verhaal inspireert niet alleen andere ondernemers, maar ook iedereen die een verschil wil maken in de wereld.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00