Ondernemersverhaal

J.P. Lunde

“Begin onderaan en bouw jezelf langzaam naar de top; geen stappen overslaan.”

Joris had al sinds zijn 17de het idee om te gaan ondernemen. Maar wat geldt voor velen van die leeftijd, wat moet je op die leeftijd ondernemen? Onlangs is Joris (24) gestart met zijn bedrijf, hij geeft personal training, online fitness coaching en voert online marketingdiensten uit voor opdrachtgevers. “Het idee stond al jaren, alleen moest ik mijzelf verder ontwikkelen qua kennis. Nadat de benodigde kennis voor personal training en online marketing was verwerft ben ik opdrachtgevers tegengekomen.”

Het begin

Het is niet altijd makkelijk om een businessplan te schrijven en vooral niet als je weinig ervaring hebt met ondernemen. Op de opleiding Commerciële Economie heeft Joris voor de richting ondernemerschap gekozen. En met een reden vertelt hij: “Hier heb ik geleerd om een onderneming op te zetten, een businessplan te schrijven en klanten te werven.” Daarnaast heeft hij in zijn vrije tijd een Personal Training opleiding gevolgd om zo ook die kennis toe te passen. Hierdoor is hij goed voorbereid gestart en heeft daarnaast veel ondernemers leren kennen die hem kunnen begeleiden.

Uiteindelijk wil ik volledig zelfstandig kunnen leven van mijn bedrijf. Momenteel studeer ik nog en heb ik studiefinanciering en een bijbaan die mij helpen verder te leven.

Ondernemen

Waarom heb je gekozen voor een eenmanszaak en niet een andere rechtsvorm? “Omdat ik, voor nu, alle diensten als ZZP’er verricht. Ik zie bij online fitness coaching wel een toekomst en zou ik mij graag binnen enkele jaren willen aansluiten bij een VOF van één van de opdrachtgevers.” Hij ziet zichzelf als “de perfecte missing link voor hun onderneming.” Het is in ieder geval een goede keuze geweest een bedrijf te starten. Joris verteld dat die de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid “geweldig” vindt.

Gouden tip

Ondanks de grote concurrentie in de fitnessbranche blijft Joris positief. “Gelukkig is fitness de grootste sport van Nederland met oneindig veel mensen, dus de markt zit nooit vol.” Naast een goede propositie is nog iets ontzettend belangrijk volgens Joris, en dat wilt die iedereen meegeven die net als hij start met een bedrijf. “Netwerk! Als je de juist mensen om je heen hebt (bijvoorbeeld andere ondernemers) dan heb je altijd begeleiding. Wees ook niet bang om te betalen voor begeleiding. Je eigenwijsheid (wat veel ondernemers hebben) is vaak de grootste valkuil. Mentors, mentors en nog eens mentors ..”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24