Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Brian van Rooij

“Bij ieder startend bedrijf zijn er valkuilen, maar ik zou ze liever benoemen als uitdagingen.”

“Bij ieder startend bedrijf zijn er valkuilen, maar ik zou ze liever benoemen als uitdagingen.”

Toen Brian van Rooij in december na een interne re-integratie boventallig werd verklaard, besloot hij zijn droom na te jagen: een eigen onderneming in de kitten, lijmen en purschuim. “Doordat ik vijftien jaar in de kit & lijm industrie heb gewerkt, heb ik veel kennis en ervaring opgebouwd. Ik merkte dat dit specialisme aan het verdwijnen was en zag hierdoor kansen om dit specialisme terug te brengen.”

De partner in kitten en lijmen

‘Samen voor het beste resultaat’, dat is het motto van Kitshop.nl. Met zijn onderneming verkoopt Brian hoge kwaliteit afdichtingsmaterialen voor zowel de professional als de consument via hun webshop en aan de directe vaste klanten in Nederland. “We zijn nu ongeveer drie maanden operationeel en langzaam maar zeker beginnen we onze naam op te bouwen als de kit specialist. Steeds meer klanten beginnen hun weg naar ons te vinden en zien de meerwaarde om zaken te doen met een bedrijf met de technische kennis in huis om hen verder te helpen. Hierin ligt ook ons onderscheidend vermogen; technische kennis, de partner in kitten en lijmen.”

“Het was een sprong in het diepe met vele uitdagingen, maar toch besloot ik dit door te zetten.”

Van ambitie naar werkelijkheid

“Ondernemen is altijd een ambitie van mij geweest en doordat ik boventallig werd verklaard is er voor mij een perfecte kans gecreëerd om die ambitie werkelijkheid te maken,” vertelt Brian. Toen begon dan ook het idee voor Kitshop.nl en was het tijd voor voorbereidingen: “In januari 2022 had ik de knoop doorgehakt om te gaan ondernemen, maar we zijn pas sinds half juni operationeel. Al die maanden in aanloop hier naartoe was ter voorbereiding van het ondernemen. Het begon met het maken van een business plan, het idee en het concept moesten worden uitgewerkt en er moest marktonderzoek gedaan worden.” Na deze voorbereidingen waren ze bijna klaar om te beginnen, maar er ontbraken nog een aantal belangrijke zaken: “We moesten onze leveranciers overtuigen van ons plan, er moest een webshop gebouwd worden, een zakelijke rekening worden geopend, en ga zo maar door. Hier hebben we van februari tot en met half juni aan gewerkt om zo goed mogelijk voorbereid het bedrijf te starten.”

Een nieuwe stap

Niet alleen het ondernemen was nieuw, maar Brian werd ook recent voor de eerste keer vader: “Je kunt begrijpen dat het combineren van het sociale leven met ondernemen erg uitdagend is. Hierin moet je je tijd efficiënt benutten en simpelweg knallen in de uren die je aan het werkt bent.” Maar, het ondernemen bevalt Brian, ondanks de nodige uitdagingen, erg goed. “Iedere dag is anders en alle facetten van het runnen van het bedrijf moet je zelf uitvoeren. Hierin ligt dus een hoge mate van doorzetten, maar ook vallen en opstaan. Dit is iets wat mij aan het hart ligt dus iedere dag proberen we onze klanten weer te helpen met hun technische vraagstukken op het gebied van kitten en lijmen om zo een duurzame, lange-termijn relatie op te bouwen.”

“Ambitie is er genoeg! Maar ik doe alles stap voor stap en loop niet vooruit op de feiten.”

De toekomst 

“In eerste instantie hadden we gekozen voor een VOF. Echter met de lange termijn strategie en ambities maar ook het stukje professionaliteit die we willen uitstralen naar onze klanten en ook de aansprakelijkheid is na twee maanden besloten de rechtsvorm te wijzigen naar een BV. Hierin heeft Firm24 ons perfect begeleid en in een zeer korte tijd de rechtsvorm omgezet naar een BV.” Met zijn gloednieuwe BV durft Brian ook langzaam te kijken naar de toekomst van Kitshop.nl: “De eerste stap is om dit bedrijf succesvol te maken waarin we een gezond & duurzaam opererend bedrijf weten op te bouwen met betrokkenheid voor onze werknemers. Als dit gelukt is dan kijken we naar de volgende stap.”

‘Er is ontzettend veel concurrentie’

Openheid, eerlijkheid en transparantie: dat zijn de kernwaarden van Kitshop.nl. Het is een van de redenen dat ze zich onderscheiden van concurrenten. “Er is ontzettend veel concurrentie van professionele bouwmarkten tot webshops die al jaren hun naam en positie in de google zoekmachines hebben verdiend. Ons onderscheidend vermogen ligt op verschillende vlakken, namelijk door concurrerende prijzen, uitgebreide kennis en onze drie kernwaarden.” 

De gouden tip

Brian heeft wel alvast een goede tip voor beginnende ondernemers: “Blijf geloven in jezelf, weet waar je kracht ligt maar ook wat je beperkingen zijn en ben niet bang om advies te vragen. We kunnen simpelweg niet op alle vlakken de specialist zijn.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24