Ondernemersverhaal

Angelo Leidsman van Raak Recruiters

“Succes en tegenslagen gaan hand in hand.”

Angelo richtte zelf in juni 2021 Work Pro op, gericht op werving en selectie, nadat hij al langere tijd het gevoel had dat hij dichterbij de mensen wilde staan bij zijn werk. Nadat hij een half jaar de tijd had genomen om in gesprek te gaan met ondernemers en een kijkje in de keuken te nemen, kwam hij er achter dat mensen aan een nieuwe uitdaging helpen veel energie gaf.

Samenwerking

Zo kwam hij uiteindelijk bij Knop terecht, “in november 2021 ben ik in gesprek gegaan met mijn huidige compagnons die een onderneming hadden gericht op interim/detachering binnen de overheid. Dit was Knop (voorheen InterCity).” Dat bedrijf bestond al 22 jaar en beschikte over een groot netwerk en een lange geschiedenis. “We hebben de zomer gebruikt om nieuwe invulling te geven aan onze onderneming en daar is Raak Recruiters uit ontstaan.” De belangrijkste activiteiten van Raak Recruiters zijn interim/detachering en werving & selectie binnen zowel de profit als de non-profit sector. De voornaamste vakgebieden zijn Marketingcommunicatie, HR, Recruitment en Management.

Ondernemerschap

Het ondernemen heeft altijd in Angelo’s ambities gelegen. Ook zijn schoonvader heeft hier een aandeel in gehad. “Hij is een ervaren ondernemer en de wijze waarop zijn bedrijven zijn opgebouwd heb ik altijd interesse in gehad.” De stap naar het ondernemen was uiteindelijk niet heel groot voor hem. “Vanwege de lange aanlooptijd waarin ik veel onderzoek heb gedaan naar de markt waarin ik me begeef en wat er allemaal komt kijken bij ondernemen.” Het ondernemen bevalt het tot nu toe goed. “Elke dag is anders en elke dag biedt ruimte om beter te worden dan de vorige dag.”

“Als ondernemer moet je knopen doorhakken, terwijl je niet altijd weet wat de uitkomst zal zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent maar vertrouw tegelijkertijd op je gevoel.”

Aan het begin wilde hij zo goed mogelijk alle klanten bedienen en is toen in een aantal gevallen te flexibel geweest. “In die periode was dat beheersbaar, maar als je met iedereen tot in detail andere afspraken maakt helpt dat niet bij het houden van overzicht als je wat groter wordt.” Tegenwoordig is dat anders en hebben ze een stevige basis liggen waarbij een aantal zaken flexibel in te delen zijn zodat ze altijd weten waar ze staan met onze opdrachtgevers en interimmers.

Onderscheiden

Binnen de sector is veel concurrentie echter ervaren ze dit niet zo, omdat ze uitgaan van hun eigen kracht. “We vallen zowel bij onze opdrachtgevers op vanwege persoonlijke contact, korte lijnen en omdat we net wat meer tijd nemen om de situatie van onze opdrachtgever tot in detail te begrijpen. Door beter onderzoek te doen zijn we in staat om relatief weinig kandidaten voor te stellen per opdracht en toch tot succesvolle plaatsingen te komen.” Dit doet Raak Recruiters, omdat ze zeker weten dat voor zowel de opdrachtgever als de kandidaat een 100% match is. “Ik vind het heel leuk om te merken dat we dit vaak terugkrijgen van zowel kandidaten als opdrachtgevers.”

“We verrassen onze klanten graag met een oplossing die zij zelf niet hebben gezien.”

Toekomstplannen

Angelo werpt alvast een blik op de toekomst: “We willen onze business units en dienstverlening verder uitbouwen en verbreden. We hebben als doel om over 3 jaar 250 opdrachten te vervullen binnen diverse sectoren. Dit staat overigens los van uitbreiding qua dienstverlening.”

Een woordje van advies

“Succes en tegenslagen gaan hand in hand. Blijf altijd kijken naar de kern van succes of tegenslagen en geef jezelf de ruimte om constant te verbeteren.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24