Doe eenvoudig de gratis omzettingstest.

Twijfel je over de manier van omzetting van jouw eenmanszaak of VOF? Doe dan de gratis omzettingstest. Vul de vragen in en krijg binnen 24 uur een e-mail met persoonlijk advies voor jouw situatie.

Meer dan 50.000 BV's opgericht
Veilig betalen
Ideal log PayPal logo
Meer dan 50.000 BV's opgericht
Veilig betalen
Ideal log PayPal logo

Jouw eenmanszaak of VOF omzetten naar een BV? Doe de test!

Op een bepaald moment heeft jouw eenmanszaak of VOF een punt bereikt waarop het aantrekkelijk wordt om over te stappen naar een BV. Als ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf groeit. De meest eenvoudige, de snelste en de goedkoopste manier om je eenmanszaak/vof om te zetten is door de eenmanszaak of VOF niet in te brengen maar na de oprichting van de BV zelf uit te schrijven. Dit kan echter alleen als er geen waarde is opgebouwd.

Indien er wel waarde is opgebouwd (de reserves en goodwill zijn aanzienlijk aanwezig), is de geruisloze inbreng wellicht een betere optie. Bij deze faciliteit wordt er niet afgerekend over de stakingswinst. Bij ruisende inbreng wordt er wel afgerekend over de stakingswinst. De goodwill dient ook te worden vastgesteld. Er zijn echter mogelijkheden om deze belastingheffing te beperken.

Vragenlijst omzettingstest

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31(20) 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00