Aangifte dividendbelasting gemakkelijk voor jou geregeld

Heeft jouw BV dividend uitgekeerd? Of heb je dividend ontvangen als aandeelhouder? Dan moet je dit aangeven bij de Belastingdienst.

Meer dan 58.336 BV's opgericht
10 years firm24
Meer dan 58.336 BV's opgericht
10 years firm24

De goedkoopste manier om jouw aangifte dividendbelasting te regelen!

Aan het einde van het jaar kan je de winst uit je onderneming investeren in je bedrijf of uitkeren aan aandeelhouders. Als je dividend uitkeert naar privé, is de BV vervolgens verplicht dividendbelasting in te houden. Indien jij dividend hebt ontvangen als aandeelhouder dan mag je de dividendbelasting verrekenen met inkomstenbelasting.

Bij Firm24 kun je het namelijk gewoon online regelen. Nadat we ooit begonnen als platform om voor BV oprichting zijn we inmiddels uitgegroeid tot dé plek waar ondernemers alle zakelijke diensten online regelen. Dit is namelijk niet alleen makkelijker, maar ook een stuk efficiënter en transparanter. 

Inmiddels weten jaarlijks 400.000+ ondernemers onze 'online-shop' voor zakelijke diensten te vinden. Als klant krijg je altijd directe hulp op de eerste lijn en kun je nog dezelfde dag een gratis checkgesprek inplannen met onze adviseurs. Ook in de avonduren en in het weekend.

afbeelding financien

Aangifte dividendbelasting

Heeft jouw bedrijf winst gemaakt en wil je deze winst uitkeren? Dan dien je dividendbelasting in te houden bij de uitbetaling van dividend aan de aandeelhouders. Let goed op de deelnemingsvrijstelling.

Klok animatie in het blauw

Snel en eenvoudig

Als je de zakelijke diensten via FIRM24 regelt, profiteer je automatisch van onze service normen. We hanteren scherpe prijzen, bieden een gratis checkgesprek en zijn altijd bereikbaar. Zodat jij zonder zorgen kunt ondernemen.

Elkaar de hand schudden in Firm24 style

Altijd de beste deal

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste aanbieders in de markt. Zodat jij niet meer hoeft te zoeken en offertes hoeft op te vragen. Hierdoor ben je verzekerd van goede kwaliteit, voor een scherpe prijs.

Prijsoverzicht aangifte dividendbelasting

Zie hieronder de 2 opties. Selecteer één van de opties om te starten.

Adviesgesprek fiscalist

Snelheid

48 uur
199 excl BTW
Start je aanvraag

Hoe werkt het:

 • Eerste contact binnen 48 uur
 • Direct een afspraak met fiscalist

Wat je krijgt: 

 • Telefonisch adviesgesprek (60 min)

Service normen Firm24:

 • Persoonlijke hulp bij aanvraag
 • Dagelijks tot 22:00 bereikbaar
 • 1 op 1 contact met fiscalist

Prijs:

 • Vaste prijs, geen verrassingen

Aangifte dividendbelasting

Snelheid

48 uur
Vanaf 760 excl BTW
Start je aanvraag

Hoe werkt het:

 • Eerste contact binnen 48 uur
 • Adviesgesprek voor situatie bespreking
 • Offerte opgesteld op basis van jouw situatie

Wat je krijgt: 

 • Opstellen aangifte dividendbelasting
 • Betaalinstructie
 • Notulen aandeelhoudersvergadering
 • Sjabloon uitkeringstest

Service normen Firm24:

 • Persoonlijke hulp bij aanvraag
 • Dagelijks tot 22:00 bereikbaar
 • 1 op 1 contact met fiscalist

Prijs:

 • Betaald adviesgesprek voorafgaand
 • Offerte opgesteld op basis van situatie

50.000 ondernemers gingen je voor

scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo

Hoe werkt de aangifte dividendbelasting?

In 3 stappen regel jij het eenvoudig online

Documenten in het blauw.

1. Kies een optie

Bekijk het overzicht en maak een keuze. Wil je eerst liever een fiscaal adviesgesprek of toch gelijk starten met de aanvraag? Aan jou de keuze. Wij helpen je ermee.

afbeelding financien

2. Start aanvraag

Start de aanvraag voor jouw keuze. Doorloop het online proces en vul online de informatie in. Op deze manier krijgt de fiscalist een efficiënt dossier en bespaar jij direct op de kosten. 

Elkaar de hand schudden in Firm24 style

3. Contact met fiscalist

Jouw aanvraag is goed ontvangen! Via het online dashboard heb je altijd 1 op 1 contact met de adviseur. Deze neemt contact met je op voor de vervolg- stappen.

Meer weten over de aangifte dividendbelasting?

Dan raden wij deze artikelen aan!

Geld besparen op je dividendbelasting? Lees hier hoe het moet

Ben je ook zo benieuwd wat de dividendbelasting nou eigenlijk precies inhoudt? Goed om dit wel te weten want als je onderneemt vanuit de BV en winst maakt dan krijg je hier ook mee te maken. In deze blog leggen we de basis uit en lees je meer over de gevolgen van de niet-afschaffing van de dividendbelasting.

Lees het artikel verder

Help, weer een formulier: aangifte dividendbelasting!

Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting… Er zijn nogal wat soorten belasting waar je als ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. In dat rijtje past ook dividendbelasting. En bij belasting hoort aangifte, zo ook aangifte dividendbelasting. Geen paniek, want in dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over aangifte dividendbelasting en deelnemingsvrijstelling.

Lees het artikel verder

Dividend uitkeren aan holding

De winst die gemaakt wordt in de werkmaatschappij wil je dus graag zo snel mogelijk naar de holding brengen en uiteindelijk ook persoonlijk ontvangen. In dit artikel wordt behandeld hoe het uitkeren van de winst in zijn werk gaat en welke belastingen er geheven worden.

Lees het artikel verder

Veelgestelde vragen over aangifte dividendbelasting

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Dividend is het deel van de winst dat een onderneming uitkeert aan de aandeelhouders. Aandeelhouders hebben namelijk recht op de winst, omdat ze mede-eigenaar zijn. De enige rechtsvormen die dividend kunnen uitkeren, zijn een BV en een NV.

Hoe meer aandelen iemand heeft, hoe meer winst deze aandeelhouder kan ontvangen. Een bedrijf is niet verplicht om dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Als de BV of NV winst maakt, kunnen ze namelijk besluiten om een deel van de winst uit te keren aan de aandeelhouders of om de winst te herinvesteren in de onderneming.

Ook 500+ adviseurs maken gebruik van FIRM24

Het platform voor ondernemers én adviseurs

oamkb logo

Honoré Schreurs - OAMKB

"Firm24 sluit aan op onze visie: hoe kunnen we de ontwikkelingen in automatisering zo gebruiken dat onze klant er het meest baat van heeft? Met Firm24 kunnen we onze klanten snel én tegen lage kosten aan een BV helpen, waarbij onze experts meekijken dat het juiste maatwerk geleverd wordt dat past bij de klant."

damste logo

Dolf Plaggemars - Damsté

"Het biedt mij een enorme markt in een geweldige digitale wereld. Ik begrijp hun commerciële overwegingen, zij begrijpen mijn notariële overwegingen en beperkingen. We hebben een prachtig systeem ontworpen om het hele traject digitaal af te wikkelen, terwijl de wetgeving daar niet op is geschreven.’’

uwbs services

Gerben de Man - UWBS

"Door de fantastisch makkelijke opzet van het proces bij Firm24 kunnen wij in enkele minuten, samen met onze cliënt, een besloten vennootschap oprichten. Omdat alles digitaal en op afstand kan, is de drempel om een BV op te richten veel lager én is het eenvoudiger om de cliënt bij te staan in dit proces.”

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24