Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Je bedrijf laten groeien tijdens een recessie

Een recessie kan een uitdagende tijd zijn voor ondernemingen en werknemers en zoals het er nu naar uitziet, is er een recessie op weg. Toch kan het ook kansen aan jouw bedrijf bieden om te groeien. Het is een kwestie van goed kunnen inspelen op de omstandigheden en weten waar de kansen liggen. Door de juiste investeringen te doen kan het zomaar zijn dat jouw bedrijf er zelfs sterker uit komt. Lees in deze blog wat jij kan doen om de recessie naar je eigen hand te draaien.

Wat kan een ondernemer leren van Nike haar Swoosh logo?

Iedereen kent het, de swoosh van Nike. Of het nou op een billboard, t-shirt of schoen staat: waar je ook gaat, kom je het merk Nike tegen. Het is gek om te bedenken dat ook Nike ooit als een startend merk is begonnen, en met de juiste marketing en bedrijfsvoering aan de top is gekomen. Maar wat kan jij als ondernemer van dit merk leren? Hoe kan je een logo bedenken dat simpel en herkenbaar is? En hoe zorg je dat de marketing van jouw merk, net als Nike, top notch is? Lees het in deze blog.

Safe and sound: alles over de werknemersverzekeringen

Hoewel we tegenwoordig steeds meer overgaan op technologie draait jouw onderneming natuurlijk niet (volledig) op robots. Jouw personeel is van vlees en bloed en kan altijd iets overkomen. Ze kunnen ziek worden, mentaal in de knoop raken of hun baan kwijt raken. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig kun jij je hier als werkgever op voorbereiden door middel van de werknemersverzekeringen. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

De burn-out: wat te doen bij een overspannen werknemer

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: “Henk zit thuis met een burn-out”. Erg vervelend voor Henk, maar ook erg naar voor jou als werkgever. Geen van beide partijen zit natuurlijk te wachten op ernstige mentale (en daardoor ook fysieke) klachten. Het feit dat steeds meer mensen overspannen de werkvloer verlaten is geen positieve vooruitgang. Daarom is het belangrijk om deze klachten serieus te nemen en hier als werkgever op tijd iets aan te doen. In dit artikel lees je alles over wat jij als werkgever moet doen wanneer een van je werknemers met een burn-out naar huis gaat.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering; hoe werkt het?

Iedere BV is verschillend. De ene BV heeft bijvoorbeeld dertig aandeelhouders terwijl een andere onderneming slechts drie aandeelhouders kent. Dit betekent dat in onderneming A veel meer man zeggenschap heeft dan in onderneming B. Althans, zo lijkt het misschien op het eerste gezicht. In de praktijk wordt de zeggenschap geregeld via de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Op die manier telt de stem van iedere aandeelhouder, of dat er nu dertig zijn of drie. Wil je meer weten over deze vergadering en wil je weten hoe zo’n vergadering in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

De aanbiedingsregeling bij aandeelhouders; wat is dat en wanneer geldt het?

Een goedlopende onderneming, betrokken aandeelhouders en nooit problemen. Het klinkt bijna als een sprookje! En hoewel we graag in sprookjes geloven en het vaak ook gewoon hartstikke goed gaat, moeten we als ondernemers en aandeelhouders ook voorbereid zijn op eventuele tegenvallers. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer een mede-aandeelhouder plotseling overlijdt of failliet gaat? Is de aanbiedingsregeling dan van toepassing of is dat alleen bij vrijwillige overdracht? Zulke situaties komen altijd onverwacht, daarom is het belangrijk ook goed voorbereid te zijn in deze situaties. 

Op zoek naar een boekhouder? Volg dan deze 4 stappen

Een onderneming opzetten is hard werk, maar geeft ook veel voldoening. Een nieuw bedrijf opbouwen vanuit het niks en het elke dag stapje voor stapje zien groeien. Toch zijn er taken die je liever uit handen wilt geven. Simpelweg omdat je de expertise niet hebt of omdat het je veel tijd kost. Kostbare tijd die je beter aan andere taken kunt besteden. Zo ook het bijhouden van de administratie. Maar door wie laat je deze administratie dan doen? Het is van belang dat dit goed gebeurt en elke onderneming is anders. Daarom hebben wij de volgende 4 stappen voor jou op een rijtje gezet. Daarmee vind je de best passende boekhouder voor jouw onderneming! 

Digitaal ondernemen in de Metaverse

De Metaverse is een digitale wereld die door grote namen als Mark Zuckerberg, de topman van Facebook, steeds meer aandacht krijgt. Het is een digitale realiteit die virtueel een oneindigheid van mogelijkheden biedt. Er is voorspeld dat het de toekomst van het internet zal gaan worden en grote techbedrijven investeren nu miljoenen in de verdere ontwikkeling ervan. Maar is zoiets virtueel ook interessant voor jou als ondernemer? In deze blog lees je wat de Metaverse precies is en wat je er als ondernemer allemaal mee kan en wat digitaal ondernemen inhoudt.

5 tips om jouw klantreviews een boost te geven

Voor online websites zijn klantreviews ontzettend belangrijk. Veel nieuwe klanten zien dit namelijk als een maatstaf van de kwaliteit van jouw bedrijf. Wanneer je in zoekmachines zoals Google een website opzoekt, komen klantreviews vaak meteen naar boven. De eerste indruk die je hiermee wekt kan ontzettend bepalend zijn. In deze blog lees je waarom klantreviews nou zo belangrijk zijn en 5 tips om klantreviews te verbeteren zodat jij naar die 5 sterren rating gaat.

10 tips voor het succesvol lanceren van je product!

Wanneer je als ondernemer producten op de markt wil gaan lanceren kan het lastig zijn om het perfecte moment te kiezen. Marketing vereist een zekere planning en je moet met veel verschillende factoren rekening houden. In deze blog lees je handige tips die jou kunnen helpen om het succes van jouw product lancering te boosten.

Bigger is better: hoe schaal je jouw onderneming op?

Veel ondernemers hebben behoefte om hun onderneming op te schalen. Maar hoe doe je dat? Hoe behoud je de balans tussen kwantiteit en kwaliteit? Hoe zet je je werknemers effectief in? En waar moet je beginnen met opschalen? In deze blog lees je wat opschalen nou precies is en tips over hoe je dit als ondernemer slim kan aanpakken.

Nieuwe regels voor de VOF, CV en Maatschap

De wetgeving voor personenvennootschappen, waaronder de vof, cv, en maatschap, wordt herzien. Het doel van de overheid is om het proces van het opzetten van een gezamenlijke onderneming te vereenvoudigen. Tegelijkertijd streven ze ernaar om meer helderheid en zekerheid te verschaffen aan zowel de vennoten als de potentiële schuldeisers. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de wetgeving personenvennootschappen.

DGA: waar staat dat voor?

De directeur-grootaandeelhouder, ook wel de DGA, is iemand die minimaal 5% van de aandelen bezit in een besloten vennootschap. Voor iemand die DGA is, zijn er verschillende regels van toepassing. Zo is er regelgeving over de hoogte van het DGA-salaris en gelden er (nieuwe) regels voor het lenen van je BV. Ben jij een DGA of ben je ondernemer die overweegt DGA te worden? Lees in deze blog dan alles wat je moet weten over de DGA en de veranderingen omtrent de regels voor de DGA.

De staatsloterij: dat werkt zo!

Stel je voor: je wint de staatsloterij. Een droom voor velen, maar met een kans van slechts 1 op 67,6 miljoen lijkt het bijna onbereikbaar. Maar wat als jij, net als Jan Jansen, die ene gelukkige ondernemer bent die het grote lot wint? Wat zijn dan de fiscale gevolgen? Moet je aangifte doen en in welke box valt deze winst? En is er een deel dat belastingvrij blijft? In deze blog duiken we in de fiscale wereld van de staatsloterij.

Wetswijziging rondom de Turboliquidatie

15 november 2023 is er een nieuwe wet in werking getreden: de Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie. Deze wet is een aanpassing van de huidige wet turboliquidatie. Er was behoefte aan een wijziging van de wetgeving omdat bestuurders misbruik konden maken van turboliquidatie. In dit artikel leggen we je kort uit wat ook alweer een turboliquidatie is en wat de wijzigingen van deze wet voor jou als ondernemer inhouden.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24