De 3 meest gemaakte fouten bij overstappen van boekhouder

Overstappen van boekhouder is makkelijker dan je denkt. Ben je overtuigd van een andere aanbieder, of laat jouw boekhouder steken vallen? Met dit soort gratis opzegbrieven stap je eenvoudig over van boekhouder. Maar dan… een overstap is in gang gezet, gaat dan alles vanzelf? En – veel belangrijker- vooral foutloos? Nee, helaas niet. Helaas gaan er vaak dingen mis. Maar gelukkig kun je dat ook eenvoudig voorkomen. Hieronder de 3 meest gemaakte fouten bij het overstappen van boekhouder. En…belangrijker, hoe jij dat kunt voorkomen!

Geen rekening houden met de opzegregeling

Heeft jouw oude boekhouder je een opdrachtbrief laten tekenen bij de start van de samenwerking? Check of er een opzegregeling in vermeld staat. Hier moet je namelijk wel rekening mee houden. Vaak kan je wel per direct de samenwerking stop zetten, maar kan het zijn dat jouw boekhouder zegt dat je een verbrekingsvergoeding moet betalen. Dit is echter niet het geval. Neem contact met ons op voor advies.

Lees ook: Overstappen van boekhouder niet moeilijk:

→ Zo stap je over in 5 stappen

Opnieuw voor dezelfde werkzaamheden betalen

Wanneer je opzegt kan het zijn dat jouw oude boekhouder midden in werkzaamheden voor jou zit. Het is wel verstandig om hem deze werkzaamheden te laten afmaken. Je moet hem gaan betalen voor zijn werkzaamheden, want aan een halve jaarrekening heb je niets en jouw nieuwe boekhouder moet alles opnieuw gaan doen. Op deze manier betaal je twee keer.

geld

Houd belangrijke deadlines van aangiftes zelf goed in de gaten

Denk bijvoorbeeld aan jouw BTW- aangifte. Misschien loopt de uiterlijke termijn bijna af en zit je nog midden in de switch van boekhouder. Zorg dan dat de oude boekhouder cruciale handelingen afmaakt. Op die manier kan je rustig overstappen.

Overstappen van boekhouder kan heel eenvoudig en snel gebeuren, maar het is goed om je bewust te zijn waar je op moet letten en wat mis kan gaan. Wij zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en bieden je een soepele overstap.

Een 100% ontzorging van al je administratie EN je belastingaangiften is al mogelijk vanaf €49,- per maand. Klik hier voor al onze tarieven of klik hier om te kijken wat jouw oplossing kost.

died_2396aea730
Diederick Cardon linkedin
Diederick Cardon werkt inmiddels niet meer bij FIRM24 maar hij schreef artikelen over ondernemingsrecht.
Bijgewerkt op 6 juli 2023
Gepubliceerd op 18 maart 2016

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24