Overstappen van boekhouder makkelijk gemaakt in 5 stappen

Er zijn een aantal redenen om over te stappen van boekhouder. Het kan zijn dat je ontevreden bent over de dienstverlening. Of soms zijn er andere redenen waardoor je kunt overwegen naar een andere accountant of boekhouder te gaan.

Van eenmanszaak naar BV? Overstappen van boekhouder komt vaak voor

Wat ook kan is dat je bedrijf groeit of complexer wordt. Dat is vaak al het geval als je je eenmanszaak gaat omzetten naar een BV. In een eenmanszaak waren belastingzaken relatief eenvoudig. Als je een BV opricht, heb je naast de gebruikelijke verplichtingen als het bijhouden van een administratie en BTW-aangifte ook andere administratieve verplichtingen.

Hierbij kun je denken aan het aangifte doen voor de winstbelasting (VPB) maar ook het opzetten van salaris-administratie en de verplichte jaarrekening. Dit is vaak een reden om over te stappen van boekhouder omdat veel boekhouders deze additionele verplichtingen niet kunnen verzorgen. Overweeg je een andere boekhouder en vraag je je af hoe een overstap werkt? Hieronder is dat in 5 stappen beschreven hoe dit bij Firm24 werkt.

papier en hand

Lees ook: Wanneer overstappen naar een BV?

Twijfel je over de omzetting naar een BV? Lees dan onze checklist!

  1. Neem contact op Boekhouding en administratie gaat bij ons 100% online. Tijdens een demo van onze software, laten we je zien hoe alles werkt. Hoe je facturen verstuurt, je bonnen inscant. De demo kan online, maar als je ons liever fysiek spreekt dan kan dat ook.
  2. Gratis download van een opzegbrief Je kunt bij ons een gratis opzegbrief downloaden We voorzien je van een voorbeeldbrief om je huidige accountant of boekhouder te informeren over de overstap.
  3. Persoonlijk gesprek met checklist Beslis je dat ons jouw administratie en belastingzaken wilt laten verzorgen? Dan kom je eerst langs voor een gesprek voor de inventarisatie van je onderneming. Onze experts nemen je aan de hand van dat gesprek mee in de mogelijkheden. Je ontvangt een handige checklist met uitleg van onze werkzaamheden die wij voor je verzorgen en wat wij gedurende het traject van je verwachten.
  4. Logisch startpunt bepalen op basis van gesprek en inventarisatie Komen er uit het persoonlijke gesprek belangrijke kwesties naar voren? Dan voeren we eventueel een diepgaande inventarisatie uit bij je huidige accountant of boekhouder om zo alle benodigde informatie te hebben en jouw administratie goed in te richten. We doen dit vaak met een uitdraai van de bankmutaties om te zien hoe groot de administratie is. Vaak beginnen we na een afgesloten periode en gaan we verder op basis van die eindcijfers.
  5. Starten en onbeperkt telefonisch contact met je boekhouder inbegrepen Nadat zowel jouw wensen zijn geïnventariseerd, richten we jouw administratie in. Uiteraard maken we de koppeling met je bank in orde en en zorgen we ervoor dat je zorgeloos kunt starten met inboeken en factureren. Op basis daarvan verzorgen wij nu jouw volledige administratie en belastingaangiften. Heb je vragen? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat je bij ons onbeperkt contact kunt hebben met je boekhouder. Geen verrassingen en facturen achteraf. Dat zit gewoon bij onze lage vaste all-in tarieven per maand inbegrepen.

Ben je na dit stappenplan nieuwsgierig geworden en vraag je je af wat je nodig hebt? Kijk dan op deze pagina welke oplossing passend is voor jouw situatie. Wil je liever even telefonisch contact? Maak dan hier een afspraak of bel ons op(0)20 30 80 675

died_2396aea730
Diederick Cardon linkedin
Diederick Cardon werkt inmiddels niet meer bij FIRM24 maar hij schreef artikelen over ondernemingsrecht.
Bijgewerkt op 17 juli 2023
Gepubliceerd op 21 maart 2018

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24