5 tips om jouw klantreviews een boost te geven

Voor online websites zijn klantreviews ontzettend belangrijk. Veel nieuwe klanten zien dit namelijk als een maatstaf van de kwaliteit van jouw bedrijf. Wanneer je in zoekmachines zoals Google een website opzoekt, komen klantreviews vaak meteen naar boven. De eerste indruk die je hiermee wekt kan ontzettend bepalend zijn. In deze blog lees je waarom klantreviews nou zo belangrijk zijn en 5 tips om klantreviews te verbeteren zodat jij naar die 5 sterren rating gaat.

Wat zijn de functies van klantreviews?

Klantreviews die via zoekmachines zijn te vinden, dienen meerdere functies. Eén van de belangrijkste functies is het verzamelen van feedback. Door klanten de mogelijkheid te geven om feedback te geven kunnen zowel investeerders als andere klanten een beter beeld krijgen van de bedrijfsvoering van jouw onderneming. Krijg je een 5 sterren rating? Dan weet je dat klanten tevreden zijn met de diensten die jij levert. Een andere functie is het opbouwen van vertrouwen. Door reviews te zien, ontstaat het idee dat een bedrijf echt bestaat en levert wat zij beloven. De geloofwaardigheid stijgt en daarmee dus ook het vertrouwen in jouw onderneming. Dit is goede marketing voor nieuwe klanten. 

Waarom zijn klantreviews belangrijk?

Er zijn meerdere redenen waarom klantreviews belangrijk zijn. Zo stimuleert het de geloofwaardigheid in jouw product en geeft het feedback aan jouw bedrijf waardoor je problemen kan aanpakken. Als je werkt met een zoekmachine zoals Google, dan helpen klantreviews zelfs bij de ranking van jouw onderneming. Vooral 5 sterren ratings zijn goede marketing. Als je veel klantreviews hebt, komt je namelijk hoger op de ranking wanneer iemand een zoekterm intypt die bij jouw website aansluit. Positieve klantreviews kunnen ook jouw inkomsten vergroten omdat het jouw bedrijf een stuk aantrekkelijker maakt voor nieuwe klanten of investeerders. Tot slot kan het je een betere positie geven ten aanzien van concurrenten doordat mensen zien dat jouw bedrijf prettig is om mee samen te werken.

Wat zijn tips om jouw klantreviews te verbeteren?

Als jij betere klantreviews wil voor jouw onderneming zijn hier vijf tips om jouw klanten hiertoe te stimuleren. 

  1. Investeren in je klantenservice: als jij een goede klantenservice hebt, maak je de ervaring van klanten vaak al een stuk aangenamer. Zodra er een klein probleem zich voordoet kunnen ze meteen geholpen worden en dat wordt vaak enorm gewaardeerd. Dit zie je dan weer terug in de klantreviews voor jouw onderneming.  
  2. Maak beoordelen eenvoudig: een klantreview moet laagdrempelig zijn. Als klanten onnodige stappen moeten doorlopen om een review achter te laten, zullen ze dit minder snel doen. Zorg er dus voor dat het makkelijk is door op een linkje te klikken na de bestelling of een mailtje te sturen die een snelle instructie geeft. Zo heb je meer klantreviews en dat vergroot de geloofwaardigheid voor jouw bedrijf. 
  3. Vraag om beoordelingen: veel klanten geven niet uit zichzelf een beoordeling maar dat betekent niet dat zij hier niet toe bereid zijn. Door te vragen of zij feedback willen geven, zal je zien dat je een stuk meer klantreviews krijgt. Klanten die dan nog steeds niet willen beoordelen hoef je dan niet te blijven vragen, de vrije ruimte laten is namelijk ook belangrijk. 
  4. Geef beloningen: door klanten te belonen voor het achterlaten van feedback, stimuleer je dat zij ratings zullen geven. Denk aan dingen als een kortingscode of een token die ze kunnen gebruiken bij hun volgende bestelling. Dit kan klanten op een positieve manier stimuleren om een review achter te laten. 
  5. Reageer op beoordelingen: als klantreviews eenmaal zijn achtergelaten, is het belangrijk dat je hiermee interacteert. Vooral bij negatieve feedback is het van belang dat je laat zien dat je hier wat mee zal gaan doen. Zo doe je echt wat met de feedback en blijft de geloofwaardigheid van jouw onderneming intact. Bij positieve feedback is het ook leuk om te reageren, zo beloon je klanten voor klantreviews en vergroot je de kans dat ze dit in de toekomst nog een keer zullen doen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over klantreviews of heb je een andere prangende vraag over jouw onderneming? Plan dan vandaag nog een gratis check-gesprek in en raak in gesprek met één van de specialisten van Firm24.

Sophie Ehren linkedin
Sophie is student Rechtsgeleerdheid & Psychologie. Daarnaast schrijft ze voor content voor ondernemers.
Bijgewerkt op 20 maart 2024
Gepubliceerd op 1 februari 2024

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00