Eindejaarsdrukte - Regel je zaken optijd om teleurstelling te voorkomen

De eindejaarsdrukte. Waar niet alleen andere branches last hebben van de eindejaarsdrukte, is dit ook steevast de drukste periode van het jaar voor ondernemend Nederland, notariskantoren en de KvK. Veel ondernemers willen op de valreep toch nog zaken regelen voor hun BV of een BV oprichten voordat het nieuwe jaar begint, wellicht herken jij jezelf hierin. Toch is het handig om deze zaken van tevoren goed te regelen, zodat jij zonder stress het nieuwe jaar in duikt.

Hier moet je rekening mee houden in december (2023)

Het is in december extreem druk bij notarissen. Wil je dat jouw BV nog vóór 31-12-2023 opgericht is? Let dan goed op:

  • Voor oprichting van een BV binnen dit jaar geldt nu een spoedtarief. De vraag is simpelweg veel groter dan de capaciteit van notarissen. Op de betaalpagina vind je de actuele oprichtingstijden.
  • Als het niet specifiek nodig is je BV dit jaar op te richten, kun je deze voor een normale prijs oprichten. We raden wel aan om je aanvraag zo snel mogelijk te starten. Aanvragen die nu binnenkomen, worden begin januari als eerste behandeld.

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan eenvoudig een adviesgesprek in met een van onze adviseurs, of start direct een chatgesprek op onze website.

Gevolgen van de eindejaarsdrukte

De welbekende eindejaarsdrukte bij de notarissen in combinatie met bovenstaande factoren brengen de volgende (mogelijke) gevolgen met zich mee:

  • Langere doorlooptijd bij de Kamer van Koophandel voor het ontvangen van een KvK nummer.
  • Aanvragen in (mid) december kunnen enkel middels hogere ‘spoed’ tarieven voor 31-12 worden opgepakt.
  • Door achterstand van december zullen aanvragen uit begin januari pas later (mid) januari kunnen worden opgepakt.

Eenmanszaak omzetten?

Ga je een eenmanszaak of VOF geruisloos inbrengen en wil je dat de akte wordt gepasseerd voor 31-12? Dan dien je minimaal 6 weken van te voren de (i) aanvraag voltooid te hebben en (ii) alle fiscale stukken te hebben aangeleverd. Bij latere aanvragen bestaat de kans dat dit enkel via een spoedopdracht kan.

Wat kan je nu al doen?

Weet je nu al dat je voor het einde van het jaar of begin januari een BV wilt oprichten? Bespaar jezelf en de notaris onnodige stress door het op tijd te regelen.

  • Wacht niet tot eind november of begin december voor het aanvragen van de BV.
  • Voltooi begin november je aanvraag om teleurstelling of spoedtarieven te voorkomen.

Kortom, Firm24 en haar notaris netwerk staat voor je klaar en we helpen je graag! Twijfel je nog en wil je even sparren met onze BV-specialist? Plan dan een gratis BV-check gesprek in via deze link.

logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.
Bijgewerkt op 7 december 2023
Gepubliceerd op 31 oktober 2022

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24