Maart 2023: wat staat er voor mij als ondernemer op de planning?

Als ondernemer zijn er tal van regels en data waar je voortdurend mee in aanraking komt. Om het jou wat makkelijker te maken presenteren wij de juridische jaarkalender voor ondernemers! In deze kalender zetten wij de belangrijkste data in het jaar voor jou op een rijtje. Op deze manier hoef je alleen maar eens in de zoveel tijd een oogje te wagen naar deze kalender. Dat scheelt weer. Hieronder een overzicht van de belangrijkste data voor jou als ondernemer in de maand maart!

Maart 2023

Maart 2023 brengt een aantal belangrijke fiscale deadlines met zich mee voor ondernemers en particulieren in Nederland. Op 1 maart opent de aangifteperiode voor de Inkomstenbelasting over het jaar 2022, waardoor belastingplichtigen en eigenaren van eenmanszaken hun belastingaangifte kunnen indienen.

Op 15 maart moeten belastingplichtigen die een voorlopige aanslag hebben ontvangen voor de Inkomstenbelasting Maart 2023 deze betalen. Daarnaast wordt op 20 maart begonnen met de uitbetaling van toeslagen voor de maand april 2023.

Voor werkgevers is het belangrijk om op 26 maart de aangifte en betaling van de loonheffingen over februari 2023 te doen. Ook moeten ondernemers uiterlijk op 31 maart de aangifte en betaling van de Omzetbelasting over februari 2023 indienen.

Verder zijn er een aantal belangrijke deadlines voor het indienen van diverse fiscale verzoeken. Zo moeten belastingplichtigen die in 2022 een BV hebben opgericht en deze geruisloos hebben ingebracht, uiterlijk op 31 maart de oprichtingsakte indienen. Voor belastingplichtigen die de BV ruisend hebben ingebracht, moet op dezelfde datum de intentieverklaring worden ingediend. Daarnaast moeten ondernemers die willen toetreden tot een fiscale eenheid vennootschapsbelasting, voor 1 april een verzoek indienen.

Tot slot moeten ondernemers die in 2022 te weinig of juist te veel omzetbelasting hebben betaald, een Suppletie omzetbelasting indienen en de Jaaraangifte 2022 doen voor 31 maart. Het is belangrijk om deze deadlines goed in de gaten te houden!

maart 2023

Blijf op de hoogte!

We hopen dat de planning voor de maand maart je gaat helpen om alle belangrijke data omtrent belastingen en andere belangrijke gebeurtenissen bij te houden. Bij Firm24 weten we dat het runnen van een bedrijf veel uitdagingen met zich meebrengt en dat het bijhouden van alle belangrijke data en deadlines een tijdrovende taak kan zijn. Benieuwd naar de planning van de eerst volgende maand? Houd dan onze blog en LinkedIn in de gaten!

Ons team van experts is goed op de hoogte van de veranderingen en updates in de zakelijke wereld en kan je adviseren over de beste strategieën om jouw bedrijf te laten groeien. Of jij nu op zoek bent naar hulp bij het indienen van belastingaangiften of wil weten hoe u de beste fiscale voordelen kunt krijgen, wij staan voor je klaar!

Adam Cambridge linkedin
Adam schrijft al onze Engelse content en is student International Business Law aan Universiteit Leiden.
Bijgewerkt op 29 juni 2023
Gepubliceerd op 2 maart 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00