Verzenden naar het buitenland: zo verhoog je jouw conversie

Als ondernemer ben je altijd bezig met verbeteren van jouw bedrijf. Een van de peilers waar vaak naar wordt gekeken is de conversieratio. Die bepaalt hoeveel van jouw bezoekers overgaan tot een aankoop. Om jouw conversie te verhogen, kan je verschillende dingen doen. Een van de opties is het verzenden van producten naar het buitenland. Lees in deze blog hoe dat precies zit en waar je aan moet denken als je producten naar het buitenland wil verzenden.

Wat is conversie?

Conversie is een begrip dat duidt op hoeveel potentiële klanten daadwerkelijk jouw product kopen. Het gaat dus niet alleen om het aantal bezoekers dat in de webwinkel hebt, maar om het deel wat daadwerkelijk overgaat tot een aankoop. Hoe hoger jouw conversie als ondernemer is, hoe meer er wordt gekocht. Dit betekent dat je meer omzet draait en dus ook meer winst krijgt. Als ondernemer moet je goed nadenken over conversie-optimalisatie. Dat betekent dat je moet gaan nadenken over manieren om jouw conversie te verhogen. Verzenden naar het buitenland is hier een voorbeeld van. Echter, als je als ondernemer naar het buitenland wilt verzenden, moet je met een aantal dingen rekening houden.

Verzenden naar het buitenland 

Als je als ondernemer jouw producten naar het buitenland gaat verzenden kan dit de conversie verhogen. De kans op aankopen wordt namelijk vergroot door het toenemende bereik. Voordat je begint met het verzenden, moet je eerst goed onderzoek doen naar de lokale markt waar je naar wilt verzenden. Onderzoek als ondernemer wat klanten daar willen en weet hoe je jouw doelgroep daar kan bereiken. Naar wie wil je producten verzenden en hoe komt het bij hen terecht? Denk ook na over de voertaal van jouw webwinkel, het moet natuurlijk wel internationaal bereik stimuleren om de conversie te kunnen verhogen. De klantenservice moet ook aangepast zijn op internationale klanten. Zo kunnen eventuele problemen rondom het verzenden efficiënt worden opgelost en behoud je een goede naam in het buitenland.

Praktische zaken

Om de producten te kunnen verzenden naar het buitenland zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Een belangrijke zaak is de betaalmethode die jouw webwinkel hanteert. In het buitenland betaal je namelijk vaak op andere wijze dan in Nederland en hier moet je als ondernemer rekening mee houden wanneer je naar hen iets wil verzenden. Daarbij is het handig als je als ondernemer verschillende valuta’s accepteert zodat dit geen belemmering vormt voor buitenlandse klanten. Je moet ook goed nadenken over de leverancier die je inschakelt voor het verzenden van producten via internationaal transport. Zoek een leverancier die ervaren en betrouwbaar is zodat je weet wanneer ze jouw producten verzenden en wanneer ze geleverd worden.

Meerdere opties

Om de conversie te verhogen moet je jouw webwinkel zo aantrekkelijk mogelijk maken voor (buitenlandse) klanten zodat je meer producten kan verzenden. Door een gebruiksvriendelijke lay-out te hebben die veel opties biedt, maak je het overgaan tot een aankoop laagdrempelig en de kans op verzenden groter. Specifiek voor buitenlandse klanten kan het heel fijn zijn dat er verschillende verzendopties en betaalmethoden zijn. Daarnaast komt een goede klantenservice ook altijd van pas bij het verzenden. Door dit soort eigenschappen goed te adverteren in de webwinkel, trigger je gebruikers om over te gaan op een koop en verhoog je de conversie door meer te verzenden.

Meer weten?

Wil jij meer weten over het verzenden naar het buitenland of heb je een andere vraag die je graag aan één van onze specialisten voorlegt? Klik hier je geïnteresseerd in een adviesgesprek met een adviseur voor bedrijfsuitbreiding naar het buitenland! Plan dan hier een gratis check-gesprek in en leg jouw situatie aan het team van Firm24 voor.

Sophie Ehren linkedin
Sophie is student Rechtsgeleerdheid & Psychologie. Daarnaast schrijft ze voor content voor ondernemers.
Bijgewerkt op 22 februari 2024
Gepubliceerd op 18 december 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24