Waarom automatisering de oplossing kan zijn

We leven in 2024, een jaar wat in teken staat van innovatie. Bij innovatie komt ook automatisering kijken. Steeds meer taken worden opgepakt door automatische systemen waardoor werknemers zich kunnen richten op de kernactiviteiten. Is automatisering iets voor jouw bedrijf? Het kan zomaar! Lees in deze blog alles wat je moet weten over automatisering.

Soorten automatisering 

Er zijn verschillende soorten van automatiseringen. Voorbeelden zijn: kantoorautomatisering, proces automatisering, industriële automatisering en digitale automatisering. Ieder van deze soorten pakt een ander deel van een het proces aan en zorgt ervoor dat handmatige werk niet langer nodig is. Automatisering kan zo allerlei taken uit handen nemen. Systemen kunnen informatie sneller verwerken en zo tot nieuwe inzichten leiden en ook dingen als productieprocessen een stuk effectiever maken. 

Automatisering bij kleinere bedrijven

Veel kleinere ondernemingen zijn nog huiverig over automatisering. Veel ondernemers denken dat het in dat geval niet rendabel is of dat ze zo hun persoonlijke touch kwijtraken. Toch is dat niet altijd waar, digitalisering is namelijk steeds makkelijker en voor iedereen meer toegankelijk. Met een beetje onderzoek kan jij zo beginnen aan het automatiseren van bepaalde processen. Daarbij is het ook rendabel omdat het je de kans geeft om jouw tijd te steken in de delen van jouw bedrijf die persoonlijke aandacht nodig hebben. Er zijn nu ook bedrijven die niet de gehele software verkopen maar slechts datgene wat je gebruikt. Voor kleine bedrijven is dit ideaal want dan hoeven er geen grote uitgaven gedaan te worden.

Meten is weten 

Automatisering is ontzettend handig voor de verzameling van data. De meeste bedrijven kijken naar een aantal pilaren en bepalen daarmee de succes van hun bedrijf. Met automatisering kan je precieze data ontvangen zodat je jouw sterke en zwakke plekken makkelijk in beeld brengt. Hoeveel mensen komen er op jouw website? Waar klikken ze op? Hoelang blijven ze bij ieder onderdeel plakken? Dit is allemaal data die software gemakkelijk aan jou beschikbaar stelt. Zo helpt het je om beslissingen te maken die beter onderbouwd zijn. 

Kleine stapjes

Om automatisering in jouw bedrijf te kunnen doorvoeren, zijn niet per se grote veranderingen nodig. Ieder bedrijf heeft een eigen aanpak en met kleine aanpassingen kan je al gebruik maken van automatiseringen. Je kan door een technisch bedrijf ook een test laten uitvoeren welke delen van jouw bedrijfsproces vatbaar zijn voor automatisering en zo software op maat gebruiken. Je hoeft dus niet de gehele bedrijfsvoering om te gooien. Door toch enkele veranderingen aan te brengen ben jij voorbereid op de toekomst waarin bedrijven steeds meer gebruik maken van dingen als algoritmes om klanten te targetten. 

Meer weten?

Wil jij meer weten over automatisering en kijken of het iets voor jou is? Plan dan een check-gesprek in met een van onze specialisten en krijg advies op maat. Voor al je andere vragen kan je natuurlijk ook bij Firm24 terecht. Wij helpen je om het maximale uit je onderneming te halen. 

Sophie Ehren linkedin
Sophie is student Rechtsgeleerdheid & Psychologie. Daarnaast schrijft ze voor content voor ondernemers.
Bijgewerkt op 4 april 2024
Gepubliceerd op 2 april 2024

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00