Switch Language

Koopovereenkomst aandelen

Alles wat jij over koopovereenkomst aandelen moet weten.

Koopovereenkomst aandelen

Voor

49

Excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een Aandelen Koopovereenkomst voor?

Het kopen van een bedrijf gaat in twee stappen. Eerst sluit u een overeenkomst waarin de voorwaarden staan van de aandelenkoop. Dan gaat u met de verkoper naar de notaris om die overdracht vast te leggen. Dit is stap 1.

 • Leg de voorwaarden vast
 • Bescherm je tegen risico’s
 • Snel en eenvoudig

Wat is een koopovereenkomst aandelen

Je onderneming verkopen, zelf een andere onderneming kopen, of iemand laten meedoen in je onderneming: dat gaat allemaal door aandelen over te dragen. Daarvoor moet je uiteindelijk altijd naar de notaris. Maar die legt alleen vast wat jullie zijn overeengekomen. Jullie onderlinge afspraken (betaling, termijn, geheimhouding etc.) leg je eerst vast in een koopovereenkomst aandelen. Er wordt een koopovereenkomst opgesteld wanneer overeenstemming is bereikt over de voorwaarden van overdracht. Deze akte moet worden getekend door degene die de aandelen bezit en verkoopt en degene die de aandelen koopt en ontvangt. De nieuwe eigenaar van de aandelen neemt in principe alle rechten en plichten over die horen bij de aandelen, zoals stemrechten en winstrechten. De daadwerkelijke overdracht vindt plaats bij de notaris, door middel van een akte aandelenoverdracht.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een koopovereenkomst voor aandelen?

 • Leg afspraken over het vervolg goed vast. Je wilt als koper bijvoorbeeld niet dat de verkoper na verkoop meteen met jou gaat concurreren vanuit een andere onderneming. Neem dus een concurrentiebeding op.
 • Je hebt de aandelen gekocht tegen een prijs die tot stand is gekomen na een waardering en na een vaststelling van de winstgevendheid van de onderneming. En wat nu als die winstgevendheid meteen in elkaar zakt zodra je de aandelen hebt overgekocht? Neem afspraken en garanties op voor die situatie.
 • Besef dat je meer dan alleen dividendrechten koopt van de onderneming. Je wordt aandeelhouder met alle rechten en plichten. Kijk dus goed naar de statuten, en zorg dat je met de andere venno(o)t(en) tot een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst komt.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je Aandelen Koopovereenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]