Kennisbank

Digitale BV voor Notarissen

Firm24 is al jaren bezig bezig om het oprichtingsproces van een BV zo efficiënt mogelijk te maken voor ondernemers en notarissen. De digitale BV is de hierin meest recentelijke ontwikkeling en biedt notarissen de mogelijkheid om een volledig online oprichtingsproces aan te bieden aan klanten conform de wettelijke vereisten van de digitalisering.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Voorlopen op de Europese wetgeving voor digitale oprichting vennootschappen (zeker met de komst van ‘digitale’ BV per 2021) zonder enige investering in software of processe.
  • Door volledig digitaal, efficiënt en compliant systeem nemen oprichtingen minder tijd in beslag.
  • Toegang tot exclusieve tools en services zoals het digitale aandeelhoudersregister voor de oprichtingen, herstructureringen en statutenwijzigingen.
  • Geen debiteurenrisico bij cliënten omdat Firm24 de facturering en het debiteurenbeheer op zich neemt.

Waarom digitaliseren?

Op 31 juli 2019 is de Europese richtlijn digitale instrumenten en processen in het vennootschapsrecht in werking getreden. Volgens deze richtlijn moet een efficiënte oprichting van vennootschappen op volledig digitale wijze mogelijk worden, met behoud van de notariële waarborgen die passen bij de BV. Met het digitale systeem van Firm24 handelen notarissen volledig in overeenstemming met deze wetgeving.

Hoe werkt het?

Ondernemers, adviseurs of notarissen zelf kunnen de procedures voor een digitale oprichting op eenvoudige wijze in gang zetten via het online systeem. Notarissen bepalen zelf wat voor soort aanvragen er binnen komen en de hoogte van de vergoedingen voor de dienstverlening. Cliënten doorlopen de digitale identificatie zelf en ondertekenen de volmachten digitaal. De oprichtingen kunnen 100% digitaal verlopen, maar notarissen behouden ook de mogelijkheid tot face-to-face afspraken.

De oprichtingsprocedures worden vervolgens met alle benodigde informatie en een profielschets van klanten aangeleverd in een overzichtelijk en eenvoudig digitaal portaal. Hierin vinden de notarissen ook een overzicht van alle lopende en afgeronde procedures. Notarissen kunnen zelf kiezen tussen vooropgemaakte conceptaktes of eigen conceptaktes.

Na de oprichting worden notarissen aangesloten op het centraal digitaal aandeelhoudersregister, speciaal ontwikkeld door Firm24. Hierdoor behoren kwijtgeraakte registers tot het verleden.

Wettelijke eisen

De Digitale BV voldoet ook aan de overige wettelijke eisen. Het dossier is Wwft-proof door de slimme software en het risicomanagement. Ook de digitale identificatie van oprichters en additionele UBO-verklaringen voldoen aan de wet. Firm24 hanteert bovendien een strikt risico- en annuleringsbeleid m.b.t. aanvragen.

handen schudden

Hoe sluit je je als notaris aan?

Firm24 kan de daadwerkelijke aansluiting binnen 10 minuten realiseren. Daarna volgt natuurlijk ook een persoonlijke uitleg van het systeem aan het notariële team en training op locatie of digitaal door Firm24. Voor lopende procedures staat het Support team van Firm24 altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Bekijk deze pagina als notaris!

Meer informatie? Neem contact op via: support@firm24.com

Gepubliceerd op 5 april 2024
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24