Kennisbank

Hoe sluit je een zakelijk krediet af?

Je bent ondernemer en stelt jezelf allemaal doelen. Je wilt graag dat je onderneming groeit. Om dit voor elkaar te krijgen moet je investeringen doen. Dan kan het natuurlijk zo zijn dat je voor een bepaalde tijd extra financiële middelen nodig hebt zodat je dat ene nieuwe project kunt financieren. Voor zo’n geval kan je een zakelijk krediet nemen. We vertellen je kort wat het is en hoe je dit bij Firm24 kunt regelen!

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet wordt ook wel een flexibel krediet genoemd. Een zakelijke krediet sluit je af bij de bank. De bank is dan de kredietverstrekker. Samen met de bank stel je een maximum opnamebedrag vast. De bank zorgt ervoor dat het geldbedrag altijd voor je klaarstaat om te lenen. Je kunt, wanneer nodig, tot het vaste limiet geld opnemen. Je hoeft alleen maar rente te betalen over het bedrag dat je opneemt. Nadat je het geld hebt opgenomen, begin je met aflossen. Eventueel komen er nog andere kosten bij, waar we het later in dit artikel nog over zullen hebben.

Wanneer is een zakelijk krediet handig?

Stel je hebt even niet genoeg geld op de zakelijke rekening van jouw onderneming staan om lopende zaken te betalen. Bijvoorbeeld om leveranciers te betalen, een nieuw project te voorfinancieren, de voorraad aan te vullen of in een marketingcampagne te investeren. In zulke gevallen kan een zakelijk krediet een geschikte oplossing zijn. Het handige aan een zakelijke krediet is dat het heel flexibel is en juist dient voor kortlopende plannen. Bij het afsluiten van je zakelijke krediet hoef je namelijk nog geen concreet doel te hebben met het geld. Maar doordat je zelf kunt kiezen wanneer en hoeveel geld je opneemt, ben je er zeker van dat je op het moment dat het nodig is voldoende geld ter beschikking hebt om een strategische zet te maken voor je onderneming.

geld

Wat is het verschil tussen de zakelijke lening en het zakelijke krediet?

Het zakelijk krediet moet niet verward worden met de zakelijke lening. Bij een zakelijke lening krijg je een bedrag in één keer op je rekening. Na de storting betaal je het bedrag elke maand in gelijke termijnen terug. Nadat je het geld hebt afgelost kun je niet, zoals bij een zakelijk krediet, opnieuw opnemen. Daarnaast gaat het bij een zakelijk krediet om het betalen van lopende zaken en is een zakelijke lening vooral geschikt voor een eenmalige grote uitgave. Met een zakelijke lening betaal je langlopende investeringen, zoals een nieuwe machine of auto.

Wat kost een zakelijk krediet?

De kosten van je zakelijk krediet hangen van meerdere factoren af. Ten eerste betaal je rente over het geleende bedrag, waarbij het rentepercentage afhangt van de kredietverstrekker en van de financiële gezondheid van je onderneming. Ook hangt het per kredietverstrekker af of er afsluitprovisie, servicekosten of bereidstellingsprovisie wordt gerekend.

Looptijd en flexibiliteit

Je kunt tot aan het maximumbedrag geld opnemen en aflossen wanneer je wilt. Je bent dus erg flexibel. Verder beoordeelt de kredietverstrekker je krediet elk jaar opnieuw en past, indien nodig, het rentepercentage aan op je nieuwe situatie.

statistieken

Kom ik in aanmerking voor een zakelijk krediet?

Het hangt van meerdere factoren af of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet. De vereisten verschillen per kredietverstrekker, maar er zijn wel richtlijnen. De kredietverstrekker kijkt onder andere naar de volgende aspecten van jouw onderneming: de handelshistorie, de bedrijfsresultaten, het eigen vermogen, de jaarcijfers, eventuele uitstaande schulden, de kredietwaardigheid, de vestigingsplaats en het gevraagde bedrag.

De diensten van Firm24

Gelukkig ben je bij Firm24 bij het juiste adres als het gaat om jouw zakelijke krediet! Onze adviseurs helpen graag bij het kijken, bespreken en zo mogelijk afsluiten van een zakelijk krediet. Je bent maar drie stappen verwijderd van jouw zakelijk krediet:

  • Intakegesprek

Vanaf € 99,- plannen we een intakegesprek met je in. We bespreken de belangrijkste informatie bij het afsluiten van een zakelijk krediet. Ook kijken we globaal naar jouw situatie.

  • Haalbaarheidsonderzoek

Als onze adviseur aan de hand hiervan verwacht dat je kans maakt om een zakelijk krediet te verkrijgen, wordt er haalbaarheidsonderzoek ingepland. De kosten hiervan zijn vanaf € 1000,-.

  • Volledig financieringsaanvraag

Als blijkt dat je een zakelijk krediet kunt afsluiten, wordt er gekeken welke kredietverstrekker en vorm het beste bij jouw wensen past. Vanaf € 3750,- doen we een volledig financieringsaanvraag.

Waarom Firm24 handig kan zijn voor het aanvragen van zakelijk krediet

  • Bij Firm24 hechten we veel waarde aan een goede voorbereiding. Zo heb je bij ons de grootste kans om een zakelijk krediet af te sluiten.
  • Onze adviseurs hebben toegang tot alle kredietverstrekkers en koppelen je aan de aanbieder die het beste bij jouw wensen past.
  • Firm24 staat voor efficiëntie. We hebben een korte doorlooptijd waardoor je veel tijd bespaart. Wij doen de aanvraag voor je. Daardoor ben je er zelf geen tijd aan kwijt.
  • We zullen de verschillende mogelijkheden naast elkaar leggen en vergelijken wat het beste product voor jou is.

Vragen? Neem contact op!

Wellicht duizelt al deze informatie over het zakelijke krediet je nog een beetje. Geen zorgen, de adviseurs van Firm24 staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden! Neem gerust contact met ons op of start een chat rechtsonder.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Maeve Faber linkedin
Maeve studeert Msc Commerciële Rechtspraktijk (privaatrecht) en schrijft daarnaast graag over ondernemersrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24