Kennisbank

Stichting oprichten met niet-Nederlands sprekende oprichter

Het is mogelijk om een stichting op te richten met oprichters die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Het is van groot belang dat iedere persoon die betrokken is bij de oprichting van de stichting begrijpt waar hij of zij voor tekent en begrijpt wat zijn of haar rechten en plichten zijn. De notaris zal dit dan ook goed controleren voordat de oprichting van de stichting in gang wordt gezet en voor de oprichting met een niet-Nederlands sprekende oprichter gelden bijzondere procedures.

Kan ik een stichting oprichten met een Engels-sprekende oprichter via Firm24?

Ja, het is mogelijk om met een Engels-sprekende oprichter een stichting op te richten. Indien je met een Engelse-sprekende oprichter een stichting wil oprichten via Firm24, dan dien je dit allereerst aan te geven in de online procedure. Na het invullen van de procedure zal de notaris zien dat er een niet-Nederlands sprekende oprichter betrokken is bij de oprichting. De notaris zal onofficiële vertalingen maken de finale conceptakte en de oprichtingsakte. Ook de volmacht(en) en de personal data cards zullen in het Engels worden opgemaakt.

Wat bedragen de extra kosten?

De extra kosten voor de oprichting met een Engels-sprekende oprichter beginnen bij € 125 exclusief BTW extra. Zoals hierboven valt te lezen bestaan de kosten uit de onofficiële vertaling voor zowel de volmacht, personal data card, finale conceptakte als de oprichtingsakte.

geld

Kan ik een stichting oprichten met een niet-Engels sprekende oprichter?

Ja, het is ook mogelijk om een stichting op te richten met een oprichter die zowel geen Nederlands als Engels spreekt. In een dergelijk geval moet de stichting worden opgericht met begeleiding van een officiële tolk in de taal van de oprichter. De notaris zal de akte woord voor woord met de oprichter en de tolk moeten bespreken. Dit kan zo’n uur a anderhalf uur duren.

Wat bedragen de extra kosten?

De extra kosten voor de oprichting van een stichting met een niet-Nederlands/Engels sprekende oprichter hangen af van de notaris omdat dit een maatwerk procedure betreft. In het algemeen zullen de extra kosten voor de notaris rond de €400,- excl. btw bedragen. Daarnaast zullen er tevens kosten moeten worden gemaakt voor de officiële tolk. De kosten voor officiële tolk zitten niet inbegrepen bij de kosten van Firm24 en de notaris en deze zullen door jou moeten worden voldaan. In de meeste gevallen zal Firm24 of de notaris wel de officiële tolk voor jou kunnen inschakelen.

rocket

Ten slot (aanrader)

Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers op zoek naar verdieping over dit onderwerp? Dat kan! Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs!

Gepubliceerd op 13 mei 2024
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24