Switch Language

Online je stichting oprichten binnen 10 minuten

  • Beste van Nederland, 9.3 uit 180 klantbeoordelingen
  • Nu vanaf €399 stichting oprichten
  • Direct concept-akte in je mail

Stichting oprichten of aanpassen? Wij helpen je

Voor het nastreven van een sociaal of ideëel doel kun je een stichting oprichten. Dit doel kan worden na gestreefd doordat de stichting bijvoorbeeld giften ontvangt.

Beperken risico

Je beperkt risico’s en aansprakelijkheid. Een stichting is een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid. Dat betekent dat het risico voor de oprichters en bestuurders beperkt is als de stichting failliet gaat. Het privé-vermogen van de oprichters en bestuurders blijft dus beschermd.

Stichting oprichten

Een stichting is ideaal voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld om een ideaal na te streven (liefdadigheidsstichting), om werknemersparticipaties in onder te brengen of om anoniem te blijven (STAK structuur).

Flexibel

Een stichting is een van de meest flexibele rechtsvormen die we kennen. Vrijwel iedere activiteit valt op de een of andere wijze onder een stichting te brengen. Administreren van aandelen, belangenbehartiging van behoeftigen, dierenbelangen, beheer van derdengelden of spaarpotstichtingen voor een jaarclub, met een stichting kun je vrijwel alle kanten op.

  • Volmacht
  • Conceptakte
  • Akte van oprichting
  • KvK-registratie**
  • Akte van certificering
  • KvK- inschrijfbewijs

Stichting oprichten

399

Excl. BTW

Stichting derdengelden*

599

Excl. BTW

Stichting STAK

1499

Excl BTW

Bij ons als enige wel een all-in prijs voor je oprichting!
*Let op, je dient zelf zorg te dragen voor ontheffing bij de DNB en AFM en zich bewust te zijn van de spelregels omtrent een stichting derdengelden. Neem contact op met ons op voor persoonlijk advies.
** Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

Tijdens de oprichting van de stichting krijg je gratis advies van onze juristen en fiscalisten

Neem contact op met Thomas, notarieel recht specialist

Vanaf het prille begin van Firm24 ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van al onze klanten bij het oprichten van hun BV’s, holdings en stichtingen.
Ik adviseer hen op het gebied van administratie en belastingen, maar mijn echte specialisme is het helpen bij het starten van een onderneming.

Bereikbaar van 9:00 tot 19:00
Telefoonnummer: +31 (0)20 30 80 675

Online bv oprichten

Waarom klanten voor ons kiezen

Gratis concept akte in je mail

Bij ons ontvang je direct jouw concept akte. Nog voor betaling! Benieuwd hoe het werkt? Probeer het nu 100% gratis en vrijblijvend uit.

Landelijke dekking

FIRM24 heeft een landelijk netwerk van notarissen, fiscalisten en juristen die zijn aangesloten op onze software. Dus altijd persoonlijk contact bij jou in de buurt.

100% tevredenheidsgarantie

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3. Dit blijkt uit de meer dan 130 klant-ervaringen die wij tot nu toe hebben verzameld via Kiyoh.

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief, notariskosten, fiscale begeleiding en oprichtingsakte.

Gratis begeleiding

Je gaat een BV oprichten of een contract opstellen. Even sparren met een fiscalist of jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

5.287 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Vragen over (BV, Holding of Stichting) oprichten? Hier vind je de antwoorden

Hieronder een paar vragen over het oprichten van een stichting. Voor meer antwoorden klik je door.

besparen
Hoe werkt het oprichten van een stichting?

Het oprichten van een stichting gebeurt middels een notariële akte. Je dient dus altijd een notaris in te schakelen voor het oprichten van een stichting.
Een stichting dient na oprichting geregistreerd te worden bij de Kamer van Koophandel. Indien je via ons een stichting opricht, zal de notaris het verzoek tot inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor u indienen. Wil je meer weten?

Lees hier meer over de voordelen >>

checklist
Wat is een ANBI?

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Indien jouw stichting aangemerkt wordt als ANBI kunnen donateurs hun giften in aftrekken in de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ook hoef je als ANBI geen schenk- en erfbelasting te betalen over ontvangen schenkingen en erfenissen. Er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Wil je hierover meer weten?

Ontdek wat nodig is voor een ANBI>>

checkup
Hoe werkt het bestuur van een stichting?

Het bestuur van een stichting bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester.
De voorzitter is het gezicht van de stichting en vertegenwoordigt de stichting.
De secretaris zorgt er onder andere voor dat er tijdens de vergaderingen verslagen en notulen worden gemaakt. De penningmeester beheert het geld van de stichting en houdt de financiën bij.

Lees meer over het bestuur van een stichting>>

Altijd op de hoogte van wetswijzigingen en belastingvoordelen?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Stichting oprichten?

In 4 stappen is de stichting eenvoudig en snel geregeld

1

Open een account

Vul de gegevens van je stichting in. Dit is geheel vrijblijvend en je ontvangt direct een gratis conceptakte in je mail. Deze deze stap doorloop je binnen 5 tot 10 minuten. Je hoeft aan het einde pas te betalen dus probeer het hier gerust even uit.

2

Legaliseer bij een notaris

Direct na betaling ontvang je de oprichtings-documenten in jouw persoonlijke en beveiligde omgeving. Hiermee kom je langs op ons kantoor, of ga je langs bij de bij ons aangesloten notaris bij jou in de buurt. Hij checkt je identiteit, dus vergeet niet je paspoort of rijbewijs mee te nemen.

3

Keur finale concept akte goed

Na het bezoek aan de notaris (of ons kantoor in Amsterdam) ontvang je de finale conceptakte. Ook weer in je persoonlijke en beveiligde omgeving. Log in, controleer de akte goed en ga akkoord.

4

Ontvang de oprichtingsakte

Enkele dagen na je goedkeuring ontvang je de oprichtings-akte van je stichting thuis. Hiermee is alles geregeld, ben je aangemeld van bij Kamer van Koophandel en De Belastingdienst en kun je aan de slag met je (nieuwe) stichting.

We doen veel online. Maar je kan gewoon langskomen

Condensatorweg 54
(1e etage)
1014AX Amsterdam

Telefonisch bereikbaar van
9:00 tot 19:00 uur

Telefoonnummer: +31 (0)20 30 80 675
E-mail: support@firm24.com

Meer weten over het oprichten van een stichting?

Ook dan helpen we jou graag

020 308 0675

Bereikbaar van 9:00 tot 19:00

Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden