Kennisbank

Stichting oprichten voor een klant

Hoe werkt de oprichting voor een klant?

De oprichting voor een klant werkt vrijwel hetzelfde als de oprichting die een klant zelf zou doen. Het verschil is dat u het account van de klant beheert en u bepaalt wanneer de volgende stap in het proces wordt genomen. Zo zal veelal uw e-mail gekoppeld zijn aan het account waardoor u alle berichten ontvangt. U ontvangt bijvoorbeeld de finale conceptakte ter goedkeuring. In dit artikel zal worden uitgelegd hoe de oprichting voor een klant precies werkt en welke stappen hiervoor moeten worden genomen.

Welke documenten heb ik nodig?

Om de oprichting voor een klant te kunnen aanvragen heeft u de volgende gegevens nodig:

  1. Het paspoort, rijbewijs of de identiteitskaart van uw klant. Indien het om een buitenlandse klant gaat kan slechts het paspoort worden gebruikt.
  2. U heeft de burgerlijke staat van uw cliënt nodig.
  3. U heeft de gegevens met betrekking tot het adres en de woonplaats van uw klant nodig.

Wat zijn de stappen?

De stappen die genomen dienen te worden alvorens de stichting voor uw klant is opgericht luiden als volgt:

  1. De adviseur doet aanvraag. De aanvraag voor de stichting kunt u hier starten. Na betaling van de aanvraag kunt u kiezen bij welke notaris uw klant terecht wil.
  2. Na het afronden van de aanvraag zal u of uw klant (het ligt eraan welk e-mailadres u heeft ingevuld in de procedure) een digitale identificatie link ontvangen. Via de link dient uw klant zich digitaal te identificeren.
  3. Nadat uw klant zich heeft geïdentificeerd zal de notaris de volmacht, personal data card en de finale conceptakte opmaken. Zodra deze documenten beschikbaar zijn ontvangt u een e-mail.
  4. Uw klant dient de volmacht en personal data card digitaal te ondertekenen in de online omgeving.
  5. De adviseur keurt de finale conceptakte goed in de online omgeving.
  6. De notaris bespreekt de finale conceptakte telefonisch met uw klant om ervoor te zorgen dat uw klant exact begrijpt waar hij of zij voor heeft getekend.
  7. Na bespreking van de finale conceptakte zal de notaris de definitieve akte passeren en is de stichting opgericht. U ontvangt daarvan een e-mail. Het KvK-uittreksel en de definitieve oprichtingsakte kunt u vinden in de online omgeving.

Hoe werkt betaling / facturatie?

De betaling voor de oprichting van een stichting via Firm24 wordt voldaan op het moment dat de online aanvraagprocedure wordt afgerond. Hierna gaat de notaris pas voor u en uw klant aan de slag. De factuur wordt verzonden naar het e-mailadres dat wordt opgegeven in de online aanvraagprocedure op Firm24.com. Hetzij u hetzij uw klant ontvangt aldus de e-mail met daarin de bevestiging van de aanvraag.

Ten slot (aanrader)

Iedere situatie is uniek en dat kan soms lastig zijn. Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers nieuwsgierig hoe dit persoonlijk voor jou uitpakt? Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Werk je samen met een boekhouder? Wist jij dat hij of zij jouw omzetting gemakkelijk kan regelen via Firm24? Dit bespaart jou op de notariskosten! Via Firm24 Premium is dit snel geregeld. Stuur deze link door naar jouw boekhouder: https://www.firm24.com/premium/

Gepubliceerd op 3 mei 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31(20) 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00