Kennisbank

Wat is de rol van de notaris en Firm24 bij de oprichting van een STAK?

Firm24 is het service platform tussen de klant en de notaris. Wij zorgen dat je vooraf goed wordt geïnformeerd en begeleiden je tijdens het oprichtingsproces. Het support team, dat bestaat uit juristen en fiscalisten, staat 7 dagen per week voor je klaar. We leggen in dit artikel precies uit hoe de verhouding tussen Firm24 en de notaris is.

Wie is Firm24?

Sinds de oprichting in 2013 is Firm24 uitgegroeid tot het grootste ondernemersplatform van Nederland. Achter de website schuilt een team van juristen, fiscalisten, marketeers en developers die erop gericht zijn om de ondernemer wegwijs te maken in de complexiteit van alle juridische, fiscale en administratieve hoofdpijn. Wij nemen de ondernemer aan zijn hand en regelen de complete oprichting van zijn BV of stichting. Juridische of fiscale vragen? Geen probleem, even kosteloos bellen of chatten met een van onze experts. Sinds onze oprichting hebben we al ruim 50.000 ondernemers geholpen bij de oprichting van hun BV of stichting!

Wat is het doel van Firm24?

Het doel van Firm24 is om jou als ondernemer te ontzorgen. Waarom druk maken over allemaal moeilijke juridische of fiscale vragen? Wij leggen alles in Jip & Janneke taal aan je uit zodat je begrijpt waar je aan toe bent. Onnodige bureaucratie vermijden we door een eenvoudig digitaal proces. Kom je ergens niet uit? Dan heb je binnen 1 minuut een jurist of fiscalist aan de lijn of op de chat.

Wat doet een notaris bij de oprichting van een STAK?

Een notaris heeft bij de oprichting van een stichting een speciale rol. Nadat je hebt betaald voor het intakegesprek neemt de notaris binnen 48 uur na betaling contact met op je op om een intakegesprek in te plannen. Na het intakegesprek ontvang je de offerte en zodra je deze hebt geaccepteerd gaat de notaris direct voor je aan de slag. Als eerste doet de notaris onderzoek naar de oprichter van de STAK. De oprichter van de STAK moet zich legitimeren en de notaris controleert of de oprichter ook daadwerkelijk op het opgegeven adres woont. Heeft de notaris dit afgerond dat gaat de notaris inhoudelijk aan het werk. De oprichting wordt vastgelegd in een notariële akte. Hierin staan tevens de statuten. Alleen notarissen mogen deze aktes opstellen. Nadat je akkoord hebt gegeven op alle conceptstukken richt de notaris jouw STAK op door deze in te schrijven bij de KvK. Je STAK is nu opgericht!

vinger en papier

Waarom rekent elke notaris een andere prijs voor de oprichting van een BV?

De kosten voor het oprichten van een STAK of andere rechtsvorm lopen zeer uiteen in Nederland. Dit verschilt per regio en per soort notaris. De ene notaris is volledig gefocust op het oprichten van STAK’s, de ander doet het sporadisch. Ook de kwaliteit van elke notaris kan sterk verschillen.

Hoe zijn de notariskantoren die aangesloten zijn bij Firm24?

Firm24 kiest met grote zorg haar partners uit. Wij bieden namelijk een hoge kwaliteit aan tegen een scherp tarief. Onze notariskantoren hebben een brede ondernemingsrecht sectie waardoor zij uitstekende kennis in huis hebben en snel de gewenste oprichting kunnen verrichten. Benieuwd naar onze partner? Bekijk hier het overzicht.

Waarom zou ik een STAK oprichten via Firm24 en niet bij een notaris?

Firm24 heeft de oprichting van een STAK voor een groot gedeelte geautomatiseerd en bijna alle handelingen die zijn vereist voor de oprichting geschieden digitaal. Dit zorgt ervoor dat Firm24 zijn diensten voor een scherpe prijs kan aanbieden, maar ook dat de oprichting snel en efficiënt verloopt. Firm24 werkt, in tegenstelling tot de notaris bij jou om de hoek, met een vast tarief in plaats van een uurtarief. Hierdoor is er achteraf geen sprake van extra onvoorziene kosten.  Daarnaast kun je bij Firm24 in principe gratis terecht met al je vragen over de oprichting. Elke dag van de week, dus ook in het weekend. Dat hoef je bij een notaris niet te proberen... Ben je nog sceptisch? Je kunt altijd rechtstreeks in contact treden met de notaris en er zelf achterkomen. Maar onthoud : we told you so : ).

documenten

Ten slot (aanrader)

Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers op zoek naar verdieping over dit onderwerp? Dat kan! Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
logo_firm24_color_9b432741b9
Firm24 linkedin
Dit is de algemene schrijver binnen ons bedrijf. Meerdere collega's schrijven wel eens over onderwerpen en doen dit onder deze naam.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24